Cateva intrebari legate de proiectarea unei instalatii de canalizare

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • andrei_pl
    Incepator
    • 29.iul.2019
    • 9

    Cateva intrebari legate de proiectarea unei instalatii de canalizare

    Salutari tuturor,

    De curand a fost extinsa canalizarea municipala si la noi pe strada si as dori sa ma bransez si eu. Nu sunt de meserie, de aceea as dori sa ii intreb pe cei cu experienta cateva lucruri inainte de a incepe lucrarea.

    Casa am achizitionat-o acum cativa ani si toate instalatiile (dezastruoase) au fost facute de cei dinainte. Este P+M, dar la mansarda nu am instalatii sanitare, deci poate fi considerata pe un singur nivel, cu o bucatarie si o baie. Chiuveta de la bucatarie si cea de la baie, precum si cada sunt legate la un sifon cu clopot de fonta care este montat deasupra unui put absorbant. WC-ul este pus deasupra unei fose betonate. Si fosa si putul absorbant sunt amplasate sub camera baii si din cate intuiesc nu au legatura intre ele. Puteti vedea atasamentul numit "traseu vechi" pentru detalii.

    Deoarece nu pot refolosi nimic din vechiul sistem (este artizanal, complet aparent si facut de mantuiala), am decis sa proiectez un sistem de canalizare nou, bazat pe teava de 110 mm diametru:


    Cateva intrebari:

    1. Ar fi buna amplasarea tevilor din desenul "traseu nou"? Sper ca nu vor fi probleme datorate folosirii celor 2 coturi de 45 de grade.

    2. Avand in vedere ca am toate instalatiile la parter, mai trebuie facuta teava de aerisire? Nu prea as avea pe unde sa o duc avand in vedere constructia casei. As putea sa scap doar cu instalarea unei supape anti-vid / aerator pe teava de bransare a WC-ului nou si instalarea de sifoane la cada si chiuvete?

    3. Este permis sa trec si cada si chiuveta de la baie prin sifonul de pardoseala? Nu vor fi folosite ambele in acelasi timp. M-ar scuti de spart prin beton pentru a face drum pentru fiecare obiect sanitar in parte.

    4. Este bine sa incep lucrarea din casa, apoi sa cobor cu teava prin curte si la sfarsit sa fac o rupere de panta (de ~ 0.5 m) pentru a ma bransa la teava bransamentului? (asta pentru ca probabil voi fi mai sus decat teava bransamentului cand ajung la ea). Sau pot face o rupere unde vreau, de exemplu la iesirea din casa pentru a pastra un minim de adancime contra inghetului?

    5. Sa folosesc ramificatii 110-50 si sa intru in teava de 110 unde pot, sau sa folosesc coturi si sa o aduc chiar in locul unde se branseaza WC-ul? Daca pot intra oriunde, cum pot evita refularea apei din WC in instalatia de 50?

    Va multumesc si scuze pentru lunga lista de intrebari!

    Daca nu se vad pozele le-am incarcat si aici:

    Traseu vechi:
    Free image hosting and sharing service, upload pictures, photo host. Offers integration solutions for uploading images to forums.


    Traseu nou:
    Free image hosting and sharing service, upload pictures, photo host. Offers integration solutions for uploading images to forums.


    Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	traseu vechi.png 
Afișări:	167 
Mărime:	42,5 KB 
ID:	675007

    Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	traseu nou.png 
Afișări:	116 
Mărime:	22,9 KB 
ID:	675008


    Ultima editare de andrei_pl; 29.iul.2019, 14:36.
  • Consultant sanitare
    Moderator
    • 16.oct.2006
    • 1554

    #2

    2. Se poate scate prin perete, in partea superioara a peretelui de la parter .

    3. Mai bine nu, cada separat pentru ca are debit mai mare si poate refula sifonul.

    4.Dati o panta cat mai corecta si eventual montati un camin de rupere de panta daca este nevoie. Se poate cobora nivelul de iesire din casa daca se calculeaza bine.

    5. Teava de 110 cat mai aproape de vasul WC.

    Comentariu

    Procesare...