yobit eobot freewallet bgogo digifinex wp fastest cache wp super cache
Urmareste-ne pe Facebook

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Scurgere prin exterior baie mansarda

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Scurgere prin exterior baie mansarda

  Buna ziua,
  Va rog ajutati-ma cu un sfat avizat. Sunt in faza de constructie a fundatiei (abia am turnat elevatia), si pentru ca baia de la parter nu este pe aceeasi coloana cu cea de la mansarda, constructorul propune ca pentru baia de sus sa iesim cu teava de scurgere D110 prin exteriorul casei, care sa fie mascata de polistirenul casei, iar jos sa se faca un camin de colectare intermediar pana la fosa. Se mai practica astfel de solutii? As avea totusi o alta solutie prin interior?
  Multumesc
  Click pe imagine pentru versiune mai mare.* Nume:	schema bai.jpg* Afișări:	1* Mărime:	43,9 KB* ID:	675464
  Ultima editare de foto_raw; 27.aug.2019, 01:17.

 • #2
  Va salut,
  Nu putem spune ca este o practica ci mai degrabă soluție de avarie. Greu de incastrat in izolație, poate realizata o masca exterioara izolata, ca o ghenă.
  Va rog sa cititi si sa respectati Regulamentul Forumului Misiunea Casa!

  Community Manager MC

  Comentariu


  • #3
   Constructorul tau are o problema cu capul . Grava . Intreaba un instalator ca se poate face canalizarea corect , prin casa .
   Instalatii verificari-revizii gaze

   Comentariu


   • #4
    Da, din pacate elevatia a fost deja turnata, si singura scurgere prevazuta in fundatie a fost pt parter. Urmeaza maine turnarea placii de fundatie. Nu mi ramane decat sa caut solutii.. Asupra caminului de colectare nu ne.am inteles, ar ramane ca teava sa coboare pe langa zidarie prinsa de aceasta, sa intre intr un cot in pamant, si apoi alta teava cu panta pe o distanta de aprox. 5m pana la fosa.
    Pentru ca e fata casei, mi-e teama ca nu se va putea "incastra bine teava" in polistiren, chiar daca izolatia va fi de 20cm, cred ca e o adevarata sculptura de sus pana jos, si 2, n-as vrea ca atunci cand stai afara in fata casei sa auzi apa cum curge de undeva..
    Daca e cineva instalator pe aici, va rog dati-mi o idee.

    Comentariu


    • #5
     pune pe desen unde ai scoasa teava de canalizare in parter.
     Instalatii verificari-revizii gaze

     Comentariu


     • #6
      cu rosu scurgerea din baia de la parter, si cu albastru teava de apa din spatele casei care se duce in camara pentru o centrala si un boiler. Fosa e cam la 5-6 m de casa (distanta cea mai scurta).
      Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	schema bai.jpg 
Afișări:	62 
Mărime:	59,0 KB 
ID:	675504

      Comentariu


      • #7
       La interior nu puteti sa pozitionati o alta scurgere care sa coboare in bucatarie si apoi afara, unde sa se uneasca cu cealalta? Este deranj pentru ca va trebui o masca in bucatarie si spatiu pierdut dar macar este la interior.

       Comentariu


       • #8
        Ba da, este o solutie, baia fiind deasupra bucatariei, sau daca mut vasul de wc pe partea opusa, poate cobori prin coltul livingului, unde as face o masca din caramida mica, umpluta cu vata, macar sa reduc zgomotul apei si ce mai coboara pe acolo.
        Acum:
        Ar trebui sa prevad de la placa o teava in cofrag, este fix etapa la care ma aflu. Din ce inteleg, teava va iesi din casa la parter, prin zidarie, prin pct cel mai de jos, iar la mine inseamna cam la 70 de cm fata de sol. Apoi afara va cobori in pamant la nu stiu ce adancime, in fct de adancimea fosei, unde va pleca spre teava cealalta. Practic as avea 4 coturi ( 1 la placa sus, 2 la iesirea din interior, 3 la iesire unde coboara, 4 in pamant cand schimba directia catre teava de parter. Am inteles bine?

        Comentariu

        Procesare...
        X
        sigla BRAT