yobit eobot freewallet bgogo digifinex wp fastest cache wp super cache
Urmareste-ne pe Facebook

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Montare clapeta antirefulare a apei pluviale stradale.

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Montare clapeta antirefulare a apei pluviale stradale.

  Buna ziua. Intrun oras montan, pe o strada in panta, la ploi torentiale canalizarea refuleaza la casele aflate sub nivelul strazii, ca si in cazul meu.
  Am montat supapa antirefulare (clapeta de unic sens) la capatul scurgerii canalizarii mele in caminul din strada si nu mai imi refuleaza direct prin conducta mea, dar la ploi torentiale, cand se umple caminul din strada, apa murdara refuleaza deasupra capacelor canalizarii stradale, iar apoi inunda si curtile joase si subsolurile caselor. Canalizarea strazii este defectuoasa deoarece in partea cea mai joasa a strazii, intrun camin se intalnesc 3 tuburi mari de 400 mm, din care unul deverseaza toata apa pluviala din strada, iar toate se scurg in un singur tub tot de 400 mm, care nu poate prelua cantitatea si la ploi mari tubul cu apa pluviala umple caminul stradal, care refuleaza peste capac inundand strada cu apa murdara din canalizare.
  Desigur necesita refacerea sistemului de canalizare si captarea apei pluviale pe un alt traseu, sau marirea celui existent, dar conditiile nu permit aceasta lucrare f. costisitoare si nu astept recomandari in acest sens. La fiecare ploie mare suntem inundati cu apa murdara, refulata din aceasta canalizare stradala subdimensionata; daca inundarea tot e inevitabila, problema e ca am prefera sa fim inundati cu apa curata de ploaie, decat cu apa murdara din canalizare cu materii fecale.
  Pentru asta am solicita montarea unei clapete antirefulare pe tubul de 400 mm cu apa pluviala care se deverseaza in canalizarea stradala peste apa menajera. Asta nu ne scapa de inundarea cu apa de ploaie, care ar iesi prin canalul Geiger, dar macar ar iesi apa curata, care dupa ploaie se scurge imediat.
  Ar fi montarea clapetei o solutie si cui trebuie sa ne adresam cu aceasta solicitare, primariei sau firmei de apa si canal?
Procesare...
X
sigla BRAT