Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Canalizare exterioara pe peretele casei

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Canalizare exterioara pe peretele casei

  Buna ziua,
  Sunt nevoit sa fac o baie la etaj, iar singura posibilitate viabila pentru un tub 110 pentru evacuare wc+dus ar fi sa inlocuiesc burlanul de colectare a apei pluviale cu un tub pvc, iar mai apoi cu o ramificatie sa colectez si apa pluviala si tubul dinspre wc in acelasi tub de 110 prin in exteriorul peretelui. Tubul exterior pana la nivelul etajului se va putea "inveli" intr-un cub din gipscarton, izolat, si tencuit in exterior.
  Intrebarea este daca este plauzibila solutia, sau credeti ca va crea probleme in timp? Eventual daca aveti alte solutii.....
  Va multumesc anticipat.

  (poza pentru exemplu)

 • #2
  Fumoasa casuta!
  Chiar daca nu sunt adeptul acestor solutii, daca ai putina grija cum executi lucrarea se poate face si o canalizare exterioara pe acea portiune verticala. Nu trebuie sa elimini burlanul pentru ca este posibil sa fie calculat si sa ai probleme cu drenarea apei de pe acoperis. Poti insa sa tragi o teava de 110 pe langa burlan iar protectia acestuia o faci cu izolatie plus inchidere cu zidarie din caramida,sa respecti arhitectura casei. Gipscartonul nu este o solutie pentru exterior.
  Altfel poti face inchidere cu placi de fibrociment, OSB etc. pe care sa plachezi cu caramida aparenta - aceasta este alta varianta.
  Asadar se poate dar respecta arhitectura casei, este pacat sa faci o improvizatie, alege o solutie eleganta chiar daca poate fi putin mai dificil de realizat.
  VYS Blog - 100 % D I Y
  Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

  Comentariu


  • #3
   Multumesc pentru raspuns, poza este doar pentru exemplu, casa concreta fiind cu decorativa (nu am avut o poza actuala la indemana.). Din pacate fara sa sparg 2 plansee si sa trec printr-o bucatarie, pe exterior ar ramane singura solutie. Deci uit de gipscarton si merg pe osb.

   Comentariu


   • #4
    Nu exista nici posibilitatea sa montezi o pompa ? Unde este proxima canalizare ?
    Instalatii verificari-revizii gaze

    Comentariu


    • #5
     Aproximativ in mijlocul casei. Prin pompa banuiesc ca va gândiți la un sistem de macerare de genul Saniflo? Și cu asa ceva ar trebui sa urc in pod, ca mai apoi sa cobor prin alta camera ca sa pot sa ajung deasupra baii de la parter. Nu stiu daca merita....

     Comentariu


     • #6
      Pt asta este facut , sa merite , si merita .
      Instalatii verificari-revizii gaze

      Comentariu

      Procesare...
      X