Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Solutie alternativa drenaj fosa

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Solutie alternativa drenaj fosa

  Salutare,

  Fosa mea, dupa sapte ani de serviciu, s-a colmatat. Mai exact drenul, care este facut din patru tunele de percolare. Fosa este una ecologica, Imhoff, cu un volum util de 1500 litri. Tevile nu sunt infundate, am verificat, apa ajunge in dren, dar se pare ca de acolo nu mai pleaca. Concluzia ar fi ca pietrisul din jurul tunelelor de percolare s-a colmatat.
  In incercarea de a vedea ce se intampla, am spart placa de deaupra fosei pe o suprafata de 1x1 metri si am sapat aprox. 1.8 m, pana sub teava care duce in dren. Intentia initiala a fost sa bag un camin colector din polipropilena, din care sa plec cu inca un dren, de data asta cu teava, paralel cu drenul existent, dar asta implica sa fac toata curtea praf.

  Ca alternativa, ma gandesc sa fac un camin de dren betonat, cu fund de pietris de cca. 80 cm, care sa aiba si rol de camin vidanjabil, in cazul in care in timp se colmateaza si aici pietrisul. In groapa deja sapata, vreau sa fac un camin cu fund betonat, cu rol de camera suplimentara de decantare.

  Ca sa iasa cum ma gandesc eu, ar trebui sa sap cca. 5 metri adancime si sa fac pereti de 4.2 metri inaltime, la o distanta de cca. 1 metru fata de peretele casei.

  Pentru exemplificare, cateva schite cu situatia actuala si cum ma gandesc sa fac.

  Va rog pe cei mai priceputi, cateva sfaturi privind fiabilitatea si potentialele probleme ale acestei solutii.
  Multumesc.
  Fișiere atașate

 • #2
  Pietrisul nu se colmateaza asa usor, in schimb solul se satureaza si mai ales daca din fosa nu iese apa destul de "curata" Sedimentele pot crea o crusta impermeabila in sol.
  VYS Blog - 100 % D I Y
  Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

  Comentariu


  • #3
   Asta e motivul pentru care vreau sa fac bazinul atât de mare, în varianta în care nu va mai drena nici de aici peste un timp, sa rămână suficient volum de colectare a.i. sa vidanjez la o perioada rezonabila de timp. Dar ma sperie putin înălțimea pereților. Ar trebui sa plec cu peretele de beton de la nivelul pietrișul sau sa-l fac pana jos si sa pun patul de pietris la final?

   Comentariu

   Procesare...
   X