Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Coloana de scurgere din fonta conectare cu PP

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Coloana de scurgere din fonta conectare cu PP

  Acum 5 ani am montat o cabina de dus in baia de serviciu. Scurgerea cabinei a fost introdusa de instalator in coloana de canalizare din fonta prin taierea acesteia cu flexul, realizand o gaura de forma patrata in care sa introdus teava de polipropilena. Pentru a inchide ermetic a facut in inel din poxilina in jurul tevii de polipropilena la intrarea acesteia in coloana verticala din fonta.
  Pana acum nu au fost probleme, scurgeri, sau altceva.

  Intrebarea mea este, are sanse sa mai tina lucrarea mentionata mai sus ???

  Cat de legala a fost modificarea asta in coloana comuna de scurgere a scarii de bloc si ce repercursiuni poate avea asupra proprietarului apartamentului ?

  Atunci nu am realizat dar acum ma gandesc ca alegerea asta de a introduce teava de PP in cea de fonta si a izola cu popoxilina nu a fost o alegere prea inteleapta si ma tem se nu se crape poxilina si sa se scurga apa provocand daune vecinului de sub mine.
 • #2
  Cat de legala a fost ......asta este cea mai tare intrebare !? Nu este nimic " ilegal " ...Doamne apara si pazeste ,ce pot sa aud !!!
  S-a procedat asa deoarece atit s-a platit , atit s-a cerut .
  Corect ar fi fost ca acolo sa se monteze o ramificatie , lucrare mi complicata pe o coloana de fonta .
  Totusi , cum banuiesc ca respectiva coloana are niste zeci de ani . cunoasteti ca ea este iesita din perioada de exploatare ???? Asta o fi " legal " , daca va ginditi la siguranta ????
  Instalatii verificari-revizii gaze

  Comentariu


  • #3
   Mai rau decat sa provoci inundatie la etajele inferioare nu exista. Nu iti poate spune nimeni cat va tine, poate zeci de ani, poate 1 luna.... cert este ca nu se va intampla ceva catastrofal, daca incep sa apara pete de apa mici inseamna ca a fisurat unde poxilina... sa speram ca nu inca!
   Nu ti se va intampla nimic care sa aiba repercursiuni, vei reface lucrarea si gata, eventual ceva daune daca ajungi in faza de pagube la vecini. Cata apa poate sa curga pe acea scurgere? Cativa zeci de litri seara.
   VYS Blog - 100 % D I Y
   Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

   Comentariu

   Procesare...
   X