Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Montare si instalare hidrofor

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Daca am 30 m intre casa si fantana si 8 m adancime, merge sa montez hidroforul in casa(fara pompa in fantana)?

  Comentariu


  • Buna ziua! Am ajuns la stadiul de instalatii apa. Precizez, ca si dotari, am achizitionat pentru udat gradina o pompa submersibila pt ape uzate care ridica apa din fintina si mi-o duce intr-un bidon suspendat si o pompa ca si cea de deasupra unui hidrofor (adica motor si o pompa conectata in prelungire) pe care momentan o folosesc pentru a uda gradina, iarba, etc. Anexez o poza pt a vedea distantele. Date tehnice: Fintina: diametru 1m., adincime luciu apa 5 m., adincime fund 8 m. Intreb si eu: 1. Pentru realizarea instalatiei de apa interioara mai trebuie sa achizitionez alta pompa (modelul cilindric, de inox) sau o pot folosi pe cea de apa uzata pe care o am deja si care face serviciu f bine? 2. Nu as mai vrea sa fac camin deoarece distanta intre fintina este relativ mica (2 - 3 m.) si as prefera ca marea majoritate a instalatiilor sa fie in magazie (aceasta este izolata, tot aici va fi si centrala, etc.). 3. Din ce material sa pun teava dintre pompa si magazie (cea din pamint)? In aceast moment am realizat toate legaturile din teava neagra la rola de 32 diametru.
   Fișiere atașate

   Comentariu


   • Daca teava neagra utilizata in prezent este teava din polietilena de inalta densitate (neagra cu dunga albastra http://www.misiuneacasa.ro/forum/vie...=107898#107898 ), se poate utiliiza fara probleme pentru traseul de alimentare cu apa.
    Pentru centrala aveti nevoie permanent de apa la o anumita presiune minima. Pastrarea acestei presiuni in instalatie se poate face cu un recipient hidrofor dotat cu presostat ce comanda pompa.
    Intreg ansamblul poate fi pozitonat in casa iar pompa poate fi alaturi de acesta sau in put.
    Este foarte posibil ca pompa utilizata in prezent, cea pentru ape murdare sa nu faca fata la acest regim de functionare.

    Comentariu


    • Postat în original de LOREDANA @LIVIU
     [...] Date tehnice: Fintina: diametru 1m., adincime luciu apa 5 m., adincime fund 8 m. [...]
     Pentru a putea să-mi spun părerea, aş mai avea nevoie de debitul de exploatare şi de nivelul dinamic. Le cunoaşteţi?

     Postat în original de LOREDANA @LIVIU
     [...] 1. Pentru realizarea instalatiei de apa interioara mai trebuie sa achizitionez alta pompa (modelul cilindric, de inox) sau o pot folosi pe cea de apa uzata pe care o am deja si care face serviciu f bine? [...]
     Pentru a vă putea răspunde la întrebarea de mai sus, ar trebui să ştiu mai multe detalii referitoare la ceea ce doriţi de la aducţia Dvs. de apă (incluzînd aici atît necesităţile interioare, cît şi pe cele exterioare).

     Postat în original de LOREDANA @LIVIU
     [...] 2. Nu as mai vrea sa fac camin deoarece distanta intre fintina este relativ mica (2 - 3 m.) si as prefera ca marea majoritate a instalatiilor sa fie in magazie (aceasta este izolata, tot aici va fi si centrala, etc.). [...]
     Este şi varianta pe care eu o agreez şi o recomand celor aflaţi în situaţia Dvs. Dar, mă repet, pentru un răspuns responsabil este nevoie de mai multe detalii.

     În rest, nu pot decît să apreciez pozitiv recomadările Consultant-ului.
     De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
     În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

     Comentariu


     • Hai sa o iau iar punctual. 1. Debit de exploatare si regim dinamic? Pai, asta ar putea sa insemne debit = nr. persoane = 3, bai = 2 din care una doar de serviciu (fara dus, etc), o bucatarie, o camera tehnica cu o posibila centrala (posibila deoarece mai studiez problema incalzirii pe sobe clasice si pt apa calda un instant pe GPL). Cam astea cred ar fi variabilele de care aveti nevoie la primul punct. Deci mergem deocamdata pe varianta aceasta. Regim dinamic ? cam banui eu cu ce se maninca dar nu vreau sa zic prostii. Detaliati va rog. 2. O sa pun si o poza a pompei pe care o utilizez in acest moment la scos apa din fintina, in acest moment sunt multumit de ea, ceea ce nu inteleg in acest moment e ca de ce trebuie sa o schimb? Apa da la 9 m. inaltime? Da! La 6 de ce nu ar merge? (ridic apa intr-un bazin). 3. Pompa care o folosesc in acest moment pt irigat nu o pot folosi ca si pompa pt hidrofor? e in poza 2, un model romanesc destul de ok. 3. Problema aductiei apei in magazie am inteles-o: teava neagra din fintina pina in magazie, ingropata si izolata la exterior. Aici, rezervor, presostat, manometre, filtre, eventual regulator de presiune si desigur pompa. Multumesc.
      Fișiere atașate

      Comentariu


      • Hai totusi sa zic si despre regimul dinamic. Daca va referiti la faptul ca fintina ar putea seca in ipoteza tuturor robinetelor deschise - slabe sanse. 2 izvoare super puternice. In acest moment cind trag continuu 1000 l. nu se intimpla nimic ca si scadere a nivelului. Daca am gresit, scuze!

       Comentariu


       • Postat în original de LOREDANA @LIVIU
        [...] 1. Debit de exploatare si regim dinamic? Pai, asta ar putea sa insemne debit = nr. persoane = 3, bai = 2 din care una doar de serviciu (fara dus, etc), o bucatarie, o camera tehnica cu o posibila centrala [...]
        Debitul de exploatare este un parametru carcateristic fîntînii/puţului. Dar, din ceea ce am citit referitor la izvoarele care o alimenteză, nu cred că mai este cazul.

        Postat în original de LOREDANA @LIVIU
        [...] 2. O sa pun si o poza a pompei pe care o utilizez in acest moment la scos apa din fintina, in acest moment sunt multumit de ea, ceea ce nu inteleg in acest moment e ca de ce trebuie sa o schimb? Apa da la 9 m. inaltime? Da! La 6 de ce nu ar merge? (ridic apa intr-un bazin). 3. Pompa care o folosesc in acest moment pt irigat nu o pot folosi ca si pompa pt hidrofor? e in poza 2 [...]
        Nu spun (încă ) că este necesar să o schimbaţi, ci doar că este foarte posibil să fiţi nevoit să faceţi acest lucru. Vă rog să-mi mai răspundeţi la următoarele întrebări:
        - ce distanţă este între fîntînă şi magazie?
        - casa are puncte de consum apă şi la etaj?
        - puteţi posta curba caracteristică a pompei sau măcar denumirea exactă a ei?
        - ce fel de rezervor doriţi să folosiţi în magazie? cel din poza prezentată (cel de 1000 de litri) sau unul mai mic, dar presurizat?

        Postat în original de LOREDANA @LIVIU
        Hai totusi sa zic si despre regimul dinamic. Daca va referiti la faptul ca fintina ar putea seca in ipoteza tuturor robinetelor deschise - slabe sanse. 2 izvoare super puternice. In acest moment cind trag continuu 1000 l. nu se intimpla nimic ca si scadere a nivelului. Daca am gresit, scuze!
        Chiar dacă aţi "stîlcit" termenul (nivel, nu regim), nu aţi greşit. Sînteţi un norocos pentru că fîntîna are izvoare puternice. Să vă folosiţi de ea cel puţin 1000 de ani!


        P.S.
        Postat în original de LOREDANA @LIVIU
        [...] poza 2, un model romanesc destul de ok. [...]
        EINHELL nu este o firmă românescă, ci una germană.
        De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
        În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

        Comentariu


        • Salut nenea Radu. Punctual, cum ma caracterizeaza:
         1. Distanta fintina - magazie = cam 4 si ceva, Hai 5 cu sus - jos si ce o mai presupune ca si traseu de tevi. Maxim.
         2. Parter: o baie cu 3 robinete (chiuveta, wc si dus), bucatarie cu unu, magazie sau pe afara pe undeva o cismea (probabil nu batut in cuie).
         Etaj: 2 robineti (chiuveta si .............nevoia omului)
         3. Care pompa? A de-i in fintina sau a'lalta? Sa caut! Da cred ca-s pe net, modelul e chiar cel pus in poza, cer scuze pentru ignoranta dar la capitolul pus link-uri pe post stau......... cam prost.
         4. Butoiul ala de 1000 e doar pt udat prin picatura sau mai bine zis pt gradina. In magazie unul de 50 l presurizat zic ca-i de-ajuns, nu? Va fi o instalatie complet separata de ce am acum.
         5. Fintina e oricum din prima pinza si a fost gindita in perioada cind ne doream sa fim mari cultivatori de rosii, pt baie e vreo probl cu apa asta? o sa-i fac oricum niste analize, dar nu am prea aproape haznale sau alte alea.
         6. Legat de scule......... am eu o problema cu astea care is "desgned in germany" dar made in PRC. Fosta-i lele cind ai fost neamt!!!!!!!!!!!
         7. Multumesc de sprijin.

         Comentariu


         • Am găsit datele tehnice ale pompei (dacă eşti interesat de ele, le găseşti în fişierul ataşat mai jos). Debitul este în regulă, dar nu şi înaîţimea de refulare.
          Părerea mea este că îţi/vă va trebui o altă pompă, care să poată furniza un debit minim de 2-3 m.c./oră şi să "ridice" apa la cel puţin la 20 m.
          Oricum, înainte de a începe căutările, fă o probă cu pompa actuală. Dacă nu face faţă, o înlocuieşti şi cu asta... basta!, pentru că restul componentelor ce alcătuiesc sistemul hidrofor nu depind de pompă.

          Pentru că doreşti să foloseşti apa şi pentru irigarea grădinii, să fii atent cum realizezi circuitul pentru apa destinată grădinii (mai ales că ai spus că o faci prin picurare).


          P.S.
          Postat în original de RaduCA
          [...] - puteţi posta [...] măcar denumirea exactă a ei? [...]
          Se vede că sînt aproape de expirare ... denumirea pompei era trecută la numele pozei postate de tine.
          Fișiere atașate
          De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
          În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

          Comentariu


          • Acu am priceput si eu. Nu-i aceeasi treaba daca urca apa, trebuie sa o si urce si cu o anumita presiune. Am priceput! O sa verific. Dar inca o intrebare: cam ce sitem de filtrare a apei mi-ar trebui pentru a o folosi ca si menajera (din care ar intra si facut baie). Nu am facut inca analiza apei dar mentionez ca pe o raza de aproape 1 km nu am nici o buda sau alte acareturi.

           Comentariu


           • Postat în original de LOREDANA @LIVIU
            [...] cam ce sitem de filtrare a apei mi-ar trebui pentru a o folosi ca si menajera (din care ar intra si facut baie). [...]
            La teorie spune aşa: faci o analiză cît mai detaliată a apei, cu rezultatul ei te duci la un specialist în acest domeniu (de exemplu: grigguti ), iar el îţi va spune ce filtre trebuie să foloseşti.
            În momentul acesta îţi pot spune că un filtru de impurităţi este ieftin şi, de cele mai multe ori, este benefic atît instalaţiilor cît şi oamenilor.

            Postat în original de LOREDANA @LIVIU
            [...] Nu am facut inca analiza apei dar mentionez ca pe o raza de aproape 1 km nu am nici o buda sau alte acareturi.
            În cazul tău, eu cred că poţi folosi apa în casă, inclusiv pentru îmbăiat. Dar tot îţi recomand să faci o analiză, aşa... ca la carte, dacă nu pentru altceva, măcar pentru a dormi liniştit. Şi aşa o să afli şi dacă este potabilă, în conformitate cu normele.
            De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
            În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

            Comentariu


            • Bun, hai sa zic ca am depasit faza cu testele la apa (o sa le fac in iarna asta). Hai sa detaliem: filtre de impuritati? de care? cu cristale, magnetice, alte modele? P.S. Care-i faza cu apa dura? Nu era asta o caracteristica a apelor tratate in statii industriale gen orase? Ia-o te rog de la intrrarea in magazie (ti-am zis ca acolo vor fi instalate toate sculele. Deci pompa de care ai zis in fintina, traseu subteran pina la magazie, intru si...............? De aici lumineaza-ma! Am pus si dincolo intrebarile astea, dar le urmaresc pe ambele. Multumesc anticipat.

             Comentariu


             • Postat în original de LOREDANA @LIVIU
              [...] filtre de impuritati? de care? cu cristale, magnetice, alte modele? [...]
              Cele pomenite de tine nu sînt filtre de impurităţi, ele avînd rol în micşorarea depunerilor datorate apei dure. Ai mai jos imagini cu două variante de filtre de impurităţi.

              Postat în original de LOREDANA @LIVIU
              [...] Care-i faza cu apa dura? Nu era asta o caracteristica a apelor tratate in statii industriale gen orase? [...]
              Nu. Apa dură este o apă cu un conţinut mare de săruri de calcar şi magneziu, lucru dăunător instalaţiilor pentru că acest calcar se depune în conducte, fitinguri, armături etc., efectele negative apărînd atît în sfera instalaţiilor, cît şi în cea financiară, ba chiar şi în cea a sănătăţii.

              Postat în original de LOREDANA @LIVIU
              [...] Ia-o te rog de la intrrarea in magazie (ti-am zis ca acolo vor fi instalate toate sculele. Deci pompa de care ai zis in fintina, traseu subteran pina la magazie, intru si...............? De aici lumineaza-ma! [...]
              Poate te ajută schema de mai jos. Analizeaz-o şi spune-mi dacă ai neclarităţi.
              Fișiere atașate
              De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
              În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

              Comentariu


              • Gata sefu, am priceput marea majoritate. Mai am o nelamurire legat de a doua baterie de filtre, alea cu ce se maninca? Alea filtreaza ce? Alea, primele nu si-au facut deja treaba sau se adreseaza altor gen de impuritati? Sau sunt cele care se adreseaza dedurizarii apei? E super tare faza asta cu apa dura, eu consideram ca apa e astfel din cu totul alte motive, promit ca ma voi documenta in sensul acesta.

               Comentariu


               • Deci daca e pompa aceea de apa curata, de inox, in fintina nu mai e necesar acel motor deasupra vasului respectiv? O recomandare de o pompa submersibila......... doar cu un raport bun calitate/pret, daca nu e considerata reclama? Multumesc.

                Comentariu

                Procesare...
                X