Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Montare si instalare hidrofor

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Conducta stradala va alimenta vasul tampon printr-o supapa de sens si un flotor . Din acel bazin trage hidroforul si alimenteaza reteaua . Ar trebui si un sistem de robineti care sa poata ocoli aceasta instalatie in caz de avarie sau daca presiunea stradala devine " suficienta " . Stiu ca o schema ar fi mai buna , poate reusesc . http://www.misiuneacasa.ro/forum/vie...er=asc&start=0 Din topic cititi partea cu hidroforul inteligent !!!. Este o solutie mai practica si va scapa de echipamente sofisticate va trebuie doar ce am spus mai sus , o posibilitate de ocolirea alui , prin robineti de manevra !
  Instalatii verificari-revizii gaze

  Comentariu


  • multam fain

   Postat în original de Mircea G
   Conducta stradala va alimenta vasul tampon printr-o supapa de sens si un flotor . Din acel bazin trage hidroforul si alimenteaza reteaua . Ar trebui si un sistem de robineti care sa poata ocoli aceasta instalatie in caz de avarie sau daca presiunea stradala devine " suficienta " . Stiu ca o schema ar fi mai buna , poate reusesc . http://www.misiuneacasa.ro/forum/vie...er=asc&start=0 Din topic cititi partea cu hidroforul inteligent !!!. Este o solutie mai practica si va scapa de echipamente sofisticate va trebuie doar ce am spus mai sus , o posibilitate de ocolirea alui , prin robineti de manevra !

   multam fain

   Comentariu


   • Cu placere si sa spuneti cum ati rezolvat situatia !
    Instalatii verificari-revizii gaze

    Comentariu


    • cum se moteaza hidrofor+rezervor apa la conducta de apa

     ati gasit timp ptr o shema de insatlare?
     cum citeste hidroforul scaderea pres. in cond apa?

     Comentariu


     • In linkul indicat de Mircea G aveti scheme si discutii pe acest subiect.
      Legarea hidroforului poate fi facuta numai la un rezervor tampon ce este alimentat din retea si livreaza apa pompei.

      Circuitul hidroforului va fi paralel cu cel al retelei actuale. Alimentarea directa din circuitul initial va fi folosita doar ca sursa de rzerva in cazul in care sunt probleme la rezervor si pompa.

      Comentariu


      • Schita de legatura hidrofor la submersibila

       salut...ma poate ajuta cineva cu o schita de montare a unui hidrofor???...mentionez ca anul acesta mi-am facut un put la 3m de casa,am construit un camin betonat,adancimea putului este de 32m,scot apa cu o pompa submersibila si as vrea sa stiu cum se face legatura cu un hidrofor,si daca trebuie sa pun si un bazin de acumulare???am vazut la cineva legat hidroforul direct la pompa submersibila,fara acel bazin....eu trebuie sa maresc presiunea la centrala din casa si totodata vreau sa ma folosesc si de apa din put...astept sa-mi dea cineva o mana de ajutor....multumesc si va iubesc,sa o tineti tot asa...

       Comentariu


       • http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?p=97093
        http://www.misiuneacasa.ro/forum/vie...r=asc&start=30
        Va rog sa cititi si sa respectati Regulamentul Forumului Misiunea Casa!

        Community Manager MC

        Comentariu


        • Bazin + hidrofor

         Buna ziua
         am un bazin de 750 l si un hidrofor, as dori sa stiu cum ar fi mai bine sa le asamblez. Tatal meu vrea sa puna bazinul in pamant si hidroforul in casa, eu ma gandeam sa fac un camin langa bazin unde voi monta hidroforul. Vreau sa alimentez cu apa o masina de spalat si o baie ( boiler, dus, chiveta, wc). vreau sa folosesc apa pluviala, ce filtre ar trebui sa pun?

         Comentariu


         • Nu este nici o problema daca pui hidroforul in casa atat timp cat distanta dintre hidrofor si bazin nu este mai mare decat puterea de aspiratie a hidroforului(indiferent daca este pe verticala sau orizontala). Ca si inconvenient este zgomotul pe care acesta il face.
          Daca ii faci bazin, ai mare grija sa fie de cel putin 1.5 m adancime si sa-l izolezi preferabil cu polistiren inclusiv capacul!!! Fara polistiren fa-l de 2m, ca sa fii sigur ca nu ingheata.

          Ca si filtre cele cu "borcan" sunt bune, se curata destul de usor si sunt simplu de instalat. N-ar fi o idee rea sa-l montezi inaintea hidroforului ca sa-l protejezi si pe acesta.
          Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost decat sa
          vorbesti si sa inlaturi orice dubiu.

          Comentariu


          • Bazinul de unde se umple cu apa ? Pt ce este nevoie de bazin ?
           Instalatii verificari-revizii gaze

           Comentariu


           • nu ai alta sursa de apa in afara de cea pluviala?

            Comentariu


            • am o fantana si o pompa submersibila dar apa este c-am murdara si mi se pare ca are si debitul mic (nu stiu cum sa o calculez). L-am convins si pe tata ca e mai bine sa pun hidroforul in camin langa bazin. O sa pun o poza cu bazinul 90h 80l 140L. Acum as dori sa daca putetzi sa-mi faceti o schema sa vad cu sa le pun in groapa si la bazin daca trebuie sa-i pun sorb sau nu. si ce adaptor trebuie sa-i pun de la furtumul de la hidrofor cred ca e din pvc ca sa merg pe pexal in baie?
             Fișiere atașate

             Comentariu


             • vrei sa tragi apa cu submersibila din fintina in bazin si apoi cu hidroforul in casa la baie si bucatarie?

              Comentariu


              • cam asa ceva

               Comentariu


               • de ce nu montezi hidroforul direct lafintina fara bazin

                Comentariu

                Procesare...
                X