Montare si instalare hidrofor

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi

  • alex virtual
    a răspuns
    solutia cu o alta pompa in locul celei existente pe hidrofor ar aduce niste avantaje in plus!eu de exemplu am motorul pompei trifazat si are presiune/debit foarte mare(dc. il setez) INSA,DOMNILOR : Alxvsl a intrebat dupa ce criterii sa aleaga hidroforul si cum sa il monteze!deci baniuesc ca prefera hidroforul asa cum e,fara eventuale modificari!Domnule Disperat o pompa de hidrofor poate rezista mult mai mult,chiar in conditii obositore de serviciu,insa acest lucru implica o eventuala intretinere aplicata pompei/ motorului de cateva ori pe an! conteaza chiar si conditiile de umiditate ,cat si firma producatoare!stiu pe cineva care are un einhel de 4-5 ani si nu a avut probleme cu el decat o singura data la presostat care s-a ambitionat sa nu mai lucreze din cauza oxidarii unor lamele(asta din cauza umiditatii ridicate)!ce fel de hidrofor aveti?poate chiar ii recomandam ceva colegului nostru forumist!va salut!

    Lasă un comentariu:


  • disperat
    a răspuns
    in plus, pompa din fantana ridica apa la o inaltime mult mai mare decat poate un hidrofor obisnuit (din cate stiu eu astea nu prea pot sa traga apa de la o adancime mare). Eu am pompa bagata la o adancime de aprox 20m, vasul tampon este in beci la o adancime de 1m, probleme cu presiunea nu sunt. Cred totusi ca am un vas prea mic (25l) porneste cam des pompa. Acum vara am rezolvat problema asta, dau drumul la stropitoare si merge pompa continuu, iar in timpul asta pot sa fac linistit baie, pompa nu mai merge intermitent. Oare cat timp o rezista pompa daca merge 2-3 ore / zi? Asta deja e al 3-lea an.

    Lasă un comentariu:


  • cristiem77
    a răspuns
    Cea mai buna solutie este cu o pompa in fantana , practic inlocuiesti pompa de pe butelie cu o pompa submersibila. Sunt astfel de hidrofoare gata montate in magazine. Eu am asa ceva de 3 ani si nu am avut nici o problema, nu s-a dezamorsat nici o data, nu ingheata,sunt mai rezistente. Partea care coboara in fantana de la cotul cu care intra se poate pune din furtun cu insertie, iar de legat se foloseste un fir metalic tras in plastic (ca sa nu rugineasca). Nu trebuie sa cobori in fantana si poti scoate pompa f. usor.

    Lasă un comentariu:


  • Consultant electrice
    a răspuns
    Dupa cum spunea si Alex trebuie sa fii foarte atent nu numai la valoarea inaltimii de pompare cat si la valoarea adancimii de la care se preia apa, asta considerand ca nu poti monta hidroforul foarte aproape de apa. Filtrarea se face in functie de gradul de limpezime a apei si se poate realiza in trepte; majoritatea hidrofoarelor sunt gandite sa fie folosite pentru ape limpezi fara solide in suspensie. Daca consideri ca apa aspirata nu se incadreaza trebuie intercalat un filtru insa tine cont si de acesta pentru ca este o rezistenta hidraulica in plus in sistem care micsoreaza adancimea de aspiratie. Pentru apa potabila se poate instala in bucatarie pe un circuit separat un filtru special conceput, prin care va trece exclusiv doar apa de baut. Poti eventual daca locul iti permite sa folosesti un vas tampon de apa care va fi alimentat de o pompa cu o mica automatizare si niste supape(va sesiza nivelul min si max din vasul tampon), iar de la acest rezervor pentru ascensiunea apei in instalatie vei folosi un hidrofor mai mic, cu adancime de aspiratie mai mica si implicit mai ieftin.
    Fișiere Atașate

    Lasă un comentariu:


  • alex virtual
    a răspuns
    eu iti recomand un hidrofor care poate trage apa de la minim 5 metri in plus fata de distanta pe care o ai de la el pana la oglinda apei!de ce?!!daca o sa folosesti mai mult hidroforul nivelul apei scade iar daca hidroforul nu mai poate trage apa de la nivelul respectiv o sa mearga in gol pana o sa se arda in cel mai rau caz!(asta daca nu sare siguranta termica a motorului)!eu asa am patit!!!eventual poti sa il montezi cu un temporizator care la oprire motorului sa se reseteze!(cand declansaja presostatul)eu am un filtru de nisip plasat inaintea pompe,si unul care nu prea stiu ce filtreaza(e decantor si filtru totodata)montat intre hidrofor si consumatori!hidroforul o sa il alegi in functie de plaja de presiune si debit de apa dorita de tine!te sfatuiesc daca ai posibilitate ca in paralel cu hidroforul sa montezi un bec de putere mica,plasat undeva unde o sa dai mai mereu cu ochii de el pentru a monitoriza cu aproximatie si periodic timpul de repaos/functionare a hidroforului!nu sunt in domeniu dar sper sa te ajute informatiile mele!te salut si apa cat mai limpede!

    Lasă un comentariu:


  • alxvsl
    a răspuns
    Cum se alege si cum se monteaza un hidrofor

    Buna seara,

    Vreau sa instalez un hidrofor (apa este la aprox 25m), inaltimea este de max 7 m (este vorba de o casa mica parter + mansarda). O particularitate la instalatia de apa: pentru apa calda folosim un boiler electric de 80l. Intrebarile mele: cum aleg hidroforul (sa fie de 30m?), ce fel de filtre va fi nevoie sa montez (se monteaza dupa sau inainte de hidrofor --cel de nisip de exemplu), la ce adancime minima sa fie partea superioara a hidroforului. El va fi montat intr-o incinta construita sub terasa exteriara a casei.

    Multumesc mult pentru raspunsuri.

    Alx

    Lasă un comentariu:


  • gogoson
    a răspuns
    Nu cred ca trebuie schimbat.
    Este hidrofor cu doua tevi (furtun) sau cu o singura teava de admisie. ?
    Ce tip de teava ai pentru alimentarea cu apa din put pana la hidrofor?
    Daca iti scade apa pana la 20 m asta inseamna 2 presiune de 2 bari si daca ai furtun se poate stringe ( sugruma ) si scade debitul ....

    Lasă un comentariu:


  • ing.GRIGORE ZAHARESCU
    a răspuns
    O alta solutie este folosirea unei pompe submersibile de CALITATE cu control la functionare "uscat" adica daca nu mai are apa.Schema de conexiune este similara cu a hidroforului,adica cu vas de acumulare,presostat,manometru,supapa de sens,etc. Atentie mare la dimensionarea capacitatii pompei

    Lasă un comentariu:


  • Maestrul Max
    a răspuns
    Diferite capacitati de vase de hidrofor gasiti aici : http://www.wilotrans.ro/vase_hid.html

    Luati contact cu firma respectiva si vedeti poate au reprezentanta in localitatea dumneavoastra.

    Lasă un comentariu:


  • AdrianR
    a răspuns
    Postat în original de MaistrulMax
    Mai repede as opta pentru folosirea unui vas de hidrofor de capacitate mare (300 - 1000 L ).
    Multumesc mult pentru raspuns! De o luna imi bombardez instalatorul cu cereri de a-mi solutiona problema si nu este in stare sa-mi dea un raspuns.
    De unde as putea achizitiona asa ceva?

    Lasă un comentariu:


  • Maestrul Max
    a răspuns
    Mai repede as opta pentru folosirea unui vas de hidrofor de capacitate mare (300 - 1000 L ).

    Lasă un comentariu:


  • AdrianR
    a răspuns
    schimbare hidrofor

    am o problema cu hidroforul. Iata amanuntele:
    - adancime put - 22 m
    - adancime luciu apa - aprox 8 m
    - presiune maxima - 4 atm (am nevoie de cel putin 3 ca sa-mi functioneze osmoza inversa pentru apa de baut)
    - adancimea de aspiratie - 25 m (din amintiri... -nu mai am manualul)
    - refulare - 40 m

    cand utilizez multa apa (peste 500 l), nivelul luciului scade, uneori si pana la 17-18 m. In aceste conditii, hidroforul functioneaza cu orele pentru a reusi sa ridice din nou presiunea la 3 atm.
    Ar trebui sa-l schimb?, un rezervor tampon m-ar ajuta?
    multumiri

    Lasă un comentariu:


  • geny
    a răspuns
    Postat în original de Consultant
    Este recomandata amplasarea unitatii de pompare in centrul de greutate al instalatiei pe care o deserveste.
    Centrul de greutate al instalatiei poate fi undeva pe coloana de refulare a pompei. Daca montati pompa in centrul de greutate exista posibilitatea ca sarcina de aspiratie a circuitului sa fie mai mare decat sarcina de aspiratie a pompei si pompa sa nu se amorseze. Sunt cazuri cand corcuitul de refulare are o sarcina hidraulica f mare si este necesar amplasarea unei pompe cu mai multe etaje pentru marirea presiunii de refulare pana la presiunea necesara, insa si in acest caz se tine cont de sarcina de aspiratie a pompei. La amplasarea pompei se tine cont de parametrii tehnici ai pompei.

    Lasă un comentariu:


  • geny
    a răspuns
    Re: montarea unui hidrofor la dist de20m de sursa de apa(fan

    Postat în original de garceax
    cu ce influenteaza parametrii de functionare ai hidroforului amplasarea lui la 20m de fantana?
    precizez ca hidroforul este de adancime max30m, fantana avand 8m adancime
    Sarcina hidraulica totala a unei pompe este compusa din sarcina de aspiratie si sarcina de refulare. La o instalatie de pompare, mai ales daca circuitul are o lungime considerabila, la sarcina hidraulica a circuitului se adauga pierderile de sarcina in circut si in acest moment putem sti ce pompa este necesara. Deci, pompa se alege dupa ce a fost calculat circuitul hidraulic unde urmeaza sa fie amplasata. In cazul in care circuitul de aspiratie are o rezistenta hidraulica mare exista riscul ruperii coloanei de apa pe aspiratie si pompa sa nu se amorseze sau pompa sa functioneze in cavitatie ducand la deteriorarea acesteia. In cazul dvs trebuie calculata sarcina circuitului hidraulic, pierderile de sarcina din circuit, se compara cu parametrii tehnici ai hidroforului si dupa aceste operatii se poate spune daca hidroforul va functiona corespunzatoer. Altfel il montati si apoi vedeti daca functioneaza corespunzator sau nu.

    Lasă un comentariu:


  • radu_cracu
    a răspuns
    Postat în original de bunoara
    Multumesc pentru sfat. Adancimea tevii care traverseaza curtea va fi de 60-70 cm (sper sa reziste la ierni cu -25 grade cum erau pana acum). Iar pivnita este cam la mijlocul distantei deservite, deci hidroforul va fi cu aproximatie la centrul de greutate al instalatiei.
    La -25 grade si o adancime de pozare de 60-70 cm iti recomand sa-ti cumperi doua galeti cu care sa iti aduci apa
    incearca la o adancime de minim 100 cm si daca solul nu este foarte nisipos scapi de adus apa

    Lasă un comentariu:

Procesare...