Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Teava sub tencuiala sau aparenta?

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Teava sub tencuiala sau aparenta?

  Imi amenajez baia la tara ! Bateria de dus ar avea aspect mai placut cu tevile incorporate in tencuiala , deci sub faianta.
  Ca aspect si siguranta la imbinari inclin spre cupru. Sub tencuiala doar pana urc la baterie , in rest merg pe perete aproape de podea.
  Dat fiind coeficientul de dilatare mare al cuprului , pot sa-l trec sub tencuiala (pe tencuiala =faianta) in portiunea de la podea pana la baterie? Aveti vreun sfat ? As prefera sa invat din experienta altora.
  Este vre-o problema cu cuprul sub tencuiala -mai ales la apa calda ?

 • #2
  Nu montati tevile de cupru in tencuiala de fapt nu utilizati tevi de cupru la instalatia de apa potabila.

  Comentariu


  • #3
   Teava din otel zincat se mai foloseste? Meseriasul spune ca are teava zincata din Italia si ca mi-o recomanda din toata inima pentru apa rece si calda. Multumesc!

   Comentariu


   • #4
    Inca se mai foloseste teava zincata la instalatiile din bai.

    Comentariu


    • #5
     incearca polipropilena
     Nu dati cu pietre in mine ,imi spun si eu parerea mea!!!

     Comentariu


     • #6
      Apa de la baie va fi doar pentru spalat , bucataria are tevi din pexal !
      As putea sa le montez cre?nd un canal in perete ? Adica sa nu pun tencuiala direct pe tevi ? Sau pur si simplu sa nu folosesc cupru deloc ??
      Care ar fi explicatia ? Va multumesc pentru rabdare , as vrea sa inteleg adica sa stiu de ce ?

      Comentariu


      • #7
       Cimentul + varul din tencuiala corodeaza teava de cupru, e vorba despre o reactie chimica. Daca montati tevile de cupru intr-o izolatie etansa (buretele acela din poliuretan termoizolant+o banda autoadeziva cu care sa infasurati tevile) eu zic ca ar merge.

       Comentariu


       • #8
        fa un canal mai larg decat teava.dupa care fa instalatia si da cu spuma poliuretanica printre tevi o lasi sa se intareasca dupa care o tai la nivelul peretelui. locurile unde au ramas partial umplute le umpli cu inca un jet de spuma poliuretanica si astepti uscarea si din nou intarirea. inca ceva inainte de a da cu spuma verifica toata instalatia si laso sub presiune 24 de ore iar daca totul este ok peti incepe izolarea.
        Nu dati cu pietre in mine ,imi spun si eu parerea mea!!!

        Comentariu


        • #9
         Pot spune ca m-am dumirit ! Va multumesc frumos pentru raspunsuri !

         Comentariu


         • #10
          Citind din intamplare am realizat ca am o posibila mare problema. Am un calorifer care e tras inainte de distribuitor, vine direct din coloana. Sistemul merge bine, e reglat din retur si totul pare ok. Insa coloana e din Cu si acest calorifer e legat la fel, tot pe teava de Cu (bara). Problema e ca traseul pana la radiator, in lungime de 3m, traverseaza un perete al caseu scarii si meseriasul a bagat teava in perete. Ulterior s-a tencuit peste cu Tenco. Nu-mi aduc aminte ca meseriasul sa fi folosit tub de izolare si nici zugravii nu au pus spuma sau altceva la teava...

          Inteleg ca e problema mare. Intrebarea e cam in cat timp se va cooda teava, sa stiu cat timp am sa remediez problema, desi mi-e groaza sa sparg peretele, gasind traseul tevii...

          Multumesc

          Comentariu


          • #11
           Procesul nu poate fi estimat ca durata insa este vorba de o perioada de ani buni de zile.
           Se poate sparge tencuiala, izola teava si acoperi la loc.

           Comentariu

           Procesare...
           X