Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Put din teva metalica

Adună
Acesta este un topic important.
X
X

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

• neconcludent.

Comentariu

• Postat în original de trestia Vezi post
      Pompa de gradina Einhell BG-GP 1140 N, 1100W , Aceasta pompa oare corespunde pentru a trage apa din acel put forat pe tubulatura de 2 toli.
      Este foarte posibil ca pompa sa fie prea puternica pentru putul dvs. si acesta dinurma sa ramana fara apa. Fara a sti debitul putului este greu de ales o anume pompa, incercati sa faceti cateva masuratori pentru determinarea acestui debit.

Comentariu

• Nu am cunostinte in acest domeniu,de aceea intreb.Pompa de gradina Einhell BG-GP 636, 600W posibil sa corespunda avand o putere mai mica ? Multumesc .

Comentariu

• geanta > deja de la 10 m nu stiu cu ce pompa mai scoti apa , doar manual. Cred ca trebuie sa te opresti daca sperai sa scoti apa cu pompa electrica. Cu pompa manuala poti ,practic, de la orice adancime.
          Ultima editare de 1024; 08.mar.2012, 05:54.
          gabi

Comentariu

• trestia >ste buna pompa Einhell BG-GP 636, 600W , stai linistit. Ai 6m putul , ea trage pana la 8 m.
            Si pentru ca sunt multi "consultanti" pe aici : asa zisul " put din Teava " sau " putul american " este total diferit de un put obisnuit. Un put obisnuit inseamna un put in care apa se acumuleaza gravitational pana la un nivel de echilibru hidrostatic. Trag cu o pompa puternica si s-ar putea ( daca nu sigur ! ) sa raman fara apa. La asta cu teava , diametrul foarte mic in comparatie cu celalalt , pompa este la suprafata si izoleaza spatiul inelar.In timpul functionarii se produce o aspiratie a apei din panza de apa freatica care , o data antrenata , va curge mult si bine. Ca sa ma exprim mai plastic este ca si cum ai trage apa cu un pai dintr-un rau , adica se alimenteaza mereu putul fortat , nu ce vine datorita gravitatiei.
            Concluzie : daca esti panza freatica NU AI CUM sa ai "debit sub cel al putului".
            Consultant sanitare > ce inseamna pentru dv. debitul putului ? Este grea intrebarea , va spun ca nu o sa stiti a-mi raspunde.
            Ultima editare de 1024; 08.mar.2012, 05:53.
            gabi

Comentariu

• Oricum ar fi situatia, sursa de apa este cea de care depinde cantitatea de apa pe care o putem scoate din orice tip de put. Panza freatica este cea mai sensibila si in unele zone depinde foarte mult de seceta sau ploi. Una este sa va aflati pe malul unui rau unde va fi apa aproape nelimitat in aceasta panza freatica iar alta este sa va aflati intr-o zona de deal unde puteti avea surpriza ca la un moment dat sa ramaneti fara apa. Nu am de unde sa stiu in ce punct se afla executat "forajul", chiar daca este o teava si nu stiu cum puteti aprecia "ochiometric" cat poate sa scoata domnul din acel put. In jurul acelei tevi se va forma o cavitate ce poate atinge cateva sute de litri, aceasta se poate alimenta in permanenta din panza freatica si nu exista pericolul de a ramane fara apa, la fel de bine este posibil ca odata cu scaderea nivelului panzei freatic sa ramaneti fara apa.

Comentariu

• Postat în original de 1024 Vezi post
                geanta > deja de la 10 m nu stiu cu ce pompa mai scoti apa , doar manual. Cred ca trebuie sa te opresti daca sperai sa scoti apa cu pompa electrica. Cu pompa manuala poti ,practic, de la orice adancime.
                iti garantez eu ca de la 13 metri poate trage foarte bine .. si ani buni

Comentariu

• Postat în original de vasile m Vezi post
                  iti garantez eu ca de la 13 metri poate trage foarte bine .. si ani buni
                  Din cate stiu eu , un hidrofor clasic scoate apa de la 8-9 m , de la 13 m ma indoiesc. Un hidrofor cu ejector scoate apa si de la 30 m , cu conditia sa ai unde sa introduci ejectorul , adica un diametrul de put mai mare decat aceasta teava despre care vorbim noi.
                  gabi

Comentariu

• se pare ca inca nu le/ai vazut pe toate.

Comentariu

• vasile m > Nu le-am vazut pe toate dar am vazut ce scrii tu pe aici si ma minunez !
                      gabi

Comentariu

• da .. ce ma bucur pentru tine
                        nici odata sa nu crezi ca le stii pe toate mereu ai cate ceva de invatzat.
                        ca sa potzi avea succesuri.. apropo eu am folosit un hidrofor noname timp de 13 ani la un put din tzeava metalica la adancime de 13 metri.. asa ca potzi sa te tot minunezi!itzi urez succesuri.
                        Ultima editare de vasile m; 11.mar.2012, 20:30.

Comentariu

• Răspuns la: Put din teva metalica

Buna ziua.Incer si eu sa fac un put pentru apa de udat gradina si m-am gandit in felul urmator:
                          Pompa manuala de la Dedeman.
                          Prima panza freatica la 1,5 m.
                          varianta 1. Vreau sa folosesc o teava de polietilena la 1 si 1/4 toli prinsa cu mufa cu filet pe pompa.
                          Deasemenea vreau sa folosesc si suportul de pompa care are vre-o 75 de cm.
                          Ideea mea este sa fac o gaura cu ceva de aceeasi grosime (1si 1/4 toli) pana la 2m deoarece pamantul e moale si fara pietre.
                          Apoi gauresc pe lateral teava de polietilena pe o lungime de 1m (vre-o 30 de gauri de 0,5 cm), introduc teva de polietilena, pun suportul de pompa care se va sprijini pe ceva de lemn, la nivelul zero, apoi mufa, pompa infiletata si apoi Doamne ajuta!
                          varianta 2. Sap o groapa de pana la 1m, apoi cu un instrument din ala folosit la stalpii de gard incerc sa ma mai duc 1m, apoi bag teava gaurita, arunc apoi niste pietre care sa o stabilizeze si sa faca un fel de loc in care sa se adune apa mai limpede, fara pamant,apoi acoperit cu pamant astfel incat sa nu ajunga pamantul in gaura, folosind cave, un capac din lemn sau asa ceva, apoi suportul de pompa,mufa cu filet si apoi pompa. Ar mai fi varianta de a monta in capatul de jos al tevii de polietilena un sorb, prins de teva tot asa, cu o mufa iar teava sa ramana undeva un pic suspendata, undeva in apa, acolo jos, fara sa se sprijine de pamant.
                          Ce parere aveti, e buna vre-una din variante?
                          Aveti ceva sugestii, poate nu e bine cum m-am gandit eu, sau poate am omis ceva.
                          Astept pareri de la cunoscatori.
                          Precizez ca nu am curent la teren, asa ca incerc sa gasesc solutii din astea, fara teava de metal care trebuie gaurita, taiata cu flexul, samd...

Comentariu

Cred ca te complici .Inteleg ca nu ai curent dar poti sa-ti pregatesti materialele la un atelier , bati teava si gata.La 1.5 m este floare la ureche.
                            Si , ca parere personala , cred ca nu ai inteles principiul de functioanare .
                            gabi

Comentariu

Postat în original de vasile m Vezi post
                              da .. ce ma bucur pentru tine
                              nici odata sa nu crezi ca le stii pe toate mereu ai cate ceva de invatzat.
                              ca sa potzi avea succesuri.. apropo eu am folosit un hidrofor noname timp de 13 ani la un put din tzeava metalica la adancime de 13 metri.. asa ca potzi sa te tot minunezi!itzi urez succesuri.
                              Si tu poti ( inca!) sa mai inveti limba romana!
                              gabi

Comentariu

Postat în original de 1024 Vezi post
                                Cred ca te complici .Inteleg ca nu ai curent dar poti sa-ti pregatesti materialele la un atelier , bati teava si gata.La 1.5 m este floare la ureche.
                                Si , ca parere personala , cred ca nu ai inteles principiul de functioanare .
                                Parearea personala ca nu am inteles principiul de functionare este... adevarata.
                                As dori cateva lamuriri poate inteleg dupa aceea si actionez apoi cu costuri minime.
                                Deci se poate sau nu folosi teava de polietilena? (care ea este mai ieftina, nu mai trebuie sa-i fac filet, gauri ii pot da cu o masina de gaurit cu acumulatori, mi-e mult mai usor sa o transport, un singur incovenient, trebuie sa o sprijin cumva sa poata sta pompa).Care ar fi dezavantajele?
                                Daca vi se pare ca spun prostii va rog sa ma corectati, nu se supara nimeni, asa invatam...

Comentariu

Procesare...
                                X