Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Put din teva metalica

Adună
Acesta este un topic important.
X
X

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

• Răspuns la: Put din teva metalica

Cred ca ar merge si teava de polietilena , ideea este sa o bagi in pamant ca si cum ar fi batuta de la suprafata , adica contactul intre teava si sol sa fie cat mai intim, sapi groapa si batatoresti bine pamantul pe langa teava . Nu te mai gandii la introducerea de pietre pentru ca in timp se va face un filtru natural acolo , iar daca nu se va face ....nici nu ai ce-i face .Nisipul ar fi problema , dar la adancimea de 1.5 m poate nu ai. Incearca sa dai gauri chiar mai mici de 5 mm daca poti.
    Pompa o poti sprijini pe o talpa de beton de 40 x 40 cm : o jumatate sac de ciment , cateva scandurele si o canistra cu apa, deci fara curent si ieftin !!! . In talpa pe care o torni bagi 2 - 4 suruburi pentru prinderea pompei.
    Si sa revenim la principiul de functionare , o sa ma exprim cat se poate de plastic : inchipuieste in loc de tubul tau de polietilena un pai pentru bauturi in care ai dat gauri cu acul ( ATENTIE : capatul inferior va fi astupat ).Acum il introduci fortat intr-un burete de baie ud si incepi sa tragi.Buretele fiind solul , aici. Ei bine , vei trage apa. Daca ne imaginam o gaura cu diametrul mai mare decat paiul in acest burete , nu vei mai trage nimic.
    gabi

Comentariu

Multumesc pentru raspuns, chiar am inteles acum, mi-ai fost de folos, o sa revin dupa ce incerc sa vad cum iese, poate ii va fi utila si altcuiva experienta mea. O singura nelamurire am:
      Daca nu se face un filtru natural acolo in pamant, ce e de facut? Nu mai merge sa tragi apa sau o vei scoate mereu murdara?

Comentariu

Filtrul natural se face in timp si dupa ce extragi debite mari de apa . Depinde si de sol,etc....Dar pentru udat gradina nu-i o problema , oricum nu cred ca te-ai gandit ca poti sa bei apa de la adancimea aceea. Eu extrag apa de la 5 m exclusiv pentru udat gradina si baia amenajata in aceasta gradina ( o ghiuveta,wc si incalzirea solara ).
        gabi

Comentariu

Postat în original de 1024 Vezi post
          [...] nu cred ca te-ai gandit ca poti sa bei apa de la adancimea aceea. Eu extrag apa de la 5 m exclusiv pentru udat gradina [...]
          Apa nepotabilă este bună pentru udat legumele pe care le vom mînca?
          De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
          În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

Comentariu

• Răspuns la: Răspuns la: Put din teva metalica

Postat în original de RaduCA Vezi post
            Apa nepotabilă este bună pentru udat legumele pe care le vom mînca?
            Apa nepotabila poate insemna apa " aproape " improprie consumului uman dar si apa contaminata " la greu " cu substante toxice .
            Prima categorie nu prezinta pericol deoarece plantele o prelucreaza . A doua categorie este periculosa deoarece plantele absorb si nu pot prelucra asa ceva .
            Raspunsul este : ce analiza are apa si cu ce este contaminata , daca este ....
            Instalatii verificari-revizii gaze

Comentariu

imi poate spune cineva daca pe aceeasi teava pot monta doua hidrofoare?.presupunem ca debitul putului este suficient

Comentariu

• Răspuns la: Răspuns la: Put din teva metalica

Daca este buna de udat ? Este mai buna cea de la robinet cu clor ? Binenteles ca este buna , nu ar fi zis omul ca ar fi poluata sau contaminata.
                Ultima editare de 1024; 12.mai.2012, 23:18.
                gabi

Comentariu

Postat în original de frunzasorin1 Vezi post
                  imi poate spune cineva daca pe aceeasi teava pot monta doua hidrofoare?.presupunem ca debitul putului este suficient
                  Eu am montate pe put un hidrofor si o pompa submersibila , daca ai aflux poti merge cu amandoua odata.
                  gabi

Comentariu

Postat în original de 1024 Vezi post
                    Si tu poti ( inca!) sa mai inveti limba romana!
                    mai greu cu romanica voastra ca io sunt din ukrayna .. asa ca sa fii iubit.si mai incet cu limba romana.

Comentariu

vasile m > din ucraina ? foarte bine , sfatul ramane valabil !
                      gabi

Comentariu

te astept si pe tine . cum se spune la noi;davai!

Comentariu

Salutare tuturor,

Am un teren de gradina, nu am curent electric in zona, as dori sa il irig. Este o panza freatica puternica cam la 6-8 metri, sunt multe fantani normale in zona. As vrea sa bat o teava sa scot apa pentru udat la care sa atasez o motopompa. Credeti ca pot sa trag cu motopompa din teava asta de 1,5 inch?

Comentariu

se poate colegule bati o teav a de 1,5 toli faci racordurile necesare si ii dai bataie

Comentariu

care stiti cum sta treaba aia cu 2 sarme sa detectezi apa (radiostezie ) parca ii zice si eu as vrea sa bat o teava dar ii apa destul de jos cam 10 m

Comentariu

la mine e la 13.

Comentariu

Procesare...
                                X