Announcement

Collapse
No announcement yet.

Put din teva metalica

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Răspuns la: Răspuns la: Put din teva metalica

  @1024 Toata stima pentru "fantana americana (canadiana)".De mult cautam un topic de genul acesta cu amanunte-lux.Nu te aprinde asa usor in polemici,unii nu stiu sa citeasca retroactiv si intreaba aiurea din lene.Confuzii (in rest) apar de multe ori si numai din cauza unei virguli.So,chill down 'n' be happy 'couse 'u're helped lot of peoples ,including myself :beer:
  Cautati-mi,pls un topic cu fantanari-radiestezisti (din ce cu nuia de alun,salcie,nuca de cocos,sarme,pendul) si imi fac fanatana la 1000m alt..
  http://www.youtube.com/watch?v=eGC2xmdiXdE http://www.youtube.com/watch?v=iHF9S...eature=related

  Comment


  • Răspuns la: Put din teva metalica

   intrebare de 100 pct.,chestie pur teoretica,inca nu este facut practic nimic:daca am PRIMUL strat freatic la,sa zicem 5m,il strapung cu teava si bat mai departe sa il caut pe al doilea,sa zicem ca el exista la 15m,fara sa stiu eu,cum stiu ca am dat de el,cita vreme eu AM deja apa in teava de la primul strat,deci automat firul de canepa se uda din aceasta cauza?
   Cum scot apa din teava,cum usuc teava pe dinauntru ca sa se umezeasca de la al DOILEA strat de apa?
   Care este,din auzite sau experienta altora,grosimea minima intre cele 2 panze freatice?
   Unde gasesc o harta ale apelor romane de adancime pentru o anume zona,fara a se comanda un studiu hidrogeologic?
   Exemplu concret.Am 2 fantani pe la mijlocul dealului,unde exista o terasa cam de 4 ha,exista 2 gospodarii,in spatele caselor panta lina pe o lungime cam de 500m,zona agricola(cartofi,etc.)dupa care coama abrupta impadurita pana "jos".Eu as face un put "batut"acolo la cartofi (vreau sa schimb cultura si am nevoie de apa);distanta intre put si cele 2 fantani (una de suprafata ~3m si una de adancime ~11m,dinstanta intre ele aprox.30-40m) ar fi cam 200m,diferenta de nivel de sol cam 5m.Oare al doilea strat il gasesc tot la 11m?Sau la 20m?

   Comment


   • Răspuns la: Răspuns la: Put din teva metalica

    Ms mult pentru informatii. Sapt viitoare o sa bat 6m de teava in int fantanii vechi. Sper sa am noroc.. Daca nu dau de apa, se merita sa mai incerc sa merg mai jos sau sa ma opresc? In geadina unde am eu fantana nu mai stiu sa aibā si alti vecini fantani ca sa pot aprecia,toate fantanile fiind in curte si in mod normal luciul apei e la 2 m

    Comment


    • Răspuns la: Put din teva metalica

     Foarte interesant subiectul. In zona mea apa este la o adincime de 15-20 de metri. Parerea voastra, este posibil sa bati tevile la o asemenea adincime?

     Comment


     • Răspuns la: Put din teva metalica

      costyn_man > este posibil dar sa exploatezi nu mai la pompa manuala
      gabi

      Comment


      • Răspuns la: Put din teva metalica

       Offf, cred ca o sa iau pe cineva care foreaza cu diametrul de 40mm!

       Comment


       • Răspuns la: Put din teva metalica

        referitor la putul forat pe teava p.v.c. 40 mm:cineva spune ca nu poti da pret daca nu stii adincimea de foraj-gresit! in anunt e specificata zona de lucru care este destul de cunoscuta:de ex in Craiova la 6m in Brestei, catargiu, 17-25m Bariera Vilcii, 15m Goiesti, 27-30m Boureni s.a.m.d.asta-i adincimea la care se executa forajul pentru a gasi stratul cu apa suficienta pt a asigura debit non stop la o pompa de suprafata cu debit 2800-3600l/h. astea sint debitele maxime ale pompelor, dar cum bine stiti ele sint calculate sa traga '"din galeata", la maximul de absortie de 8m acesta este redus considerabil-de regula noi promitem clientului un debit minim garantat de 2000l/h,.Si pentru a nu se confunda :stratul de apa poate fi la 27m (zona boureni, afumati) dar este strat "captiv",odata ajuns in el, acesta ridica apa din presiune la 4-5m fapt ce si determina executarea acestor genuri de foraje, pt ca altfel acest sistem nu ar functiona. Deci acest sistem nu poate fi executat acolo unde luciul apei(distanta de la sol la apa in fantinile clasice) depaseste 8m.Mai sint exceptii cind luciul este undeva putin mai jos, dar in acest caz trebuie sapat camin de egalizare in asa fel ca distanta de la pompa la apa sa se pastreze in limita puterii de absortie care este(pt cei ce nu stiu)10m teoretic, dar practic 8m sa zicem 9 pt pompele BG GJ 750 dar acestea la un debit foarte mic.
        pt cei sceptici, in dolj sint fantini de acest gen foarte multe , primele facute in anul 2000 si functioneaza si azi fara probleme

        Comment


        • Răspuns la: Put din teva metalica

         Daca are cineva o schita sau un desen la scara (ar fi mai bine) pt o pompa manuala de apa si vrea sa-l posteze le multumesc anticipat.
         Pe net am gasit doar facute din tuburi de plastic si as vrea sa o fac din metal.

         Comment


         • Răspuns la: Put din teva metalica

          Originally posted by vasile m View Post
          dar tu vrei sa intelegi ca eu trag de la 13 metri?
          cu o pompa pe benzina asa mai explicit ca poate pana la urma intelegi si tu ...
          Salut ! Nici eu nu cunosc vreo pompa ce scoate apa de la o adancime mai mare de 8m pe teava de 1" 3/4, puteti sa ne spuneti ce motopompa folositi si ce debit are ? Ati masurat adancimea cu fir cu plumb ? Se poate ca forajul sa fie stramb si sa scoateti, astfel, apa de la 5-7 m ! Cele bune !

          Comment


          • Răspuns la: Put din teva metalica

           Salutare !!! Mentionez ca am citit cam tot pe forum dar am ceva nelamuriri. Vreau sa bat si eu o teava de 1" in pamant pe care sa montez un hidrofor asta dupa ce scot nisipul si se limpezeste, ........de apa dau sigur. pe la max 3 m dar o sa bat teava max 8 m acum vine intrebarea dupa ce montez supapa de retinere filtru y tot nu e clar v a trebui sa amorsez la fiecare pornire hidroforul ori ramane amorsat ??? Rog pe toti cei care au sistemul. si doresc sa-mi raspunda.
           Multumesc.

           Comment


           • Răspuns la: Put din teva metalica

            Eu am la tara batuta teava de 2", dupa ce la partea inferioara am montat un varf metalic cam de 60mm lungime, iar pe o lungime de cca 800mm am executat gauri de 6mm, la 10mm distanta intr ele si cam 15mm intre randuri, tava umpluta cu sare pana la inaltimea la care se dau gaurile.
            La partea superioara se sudeaza o flansa din tabla de 8-10mm si 180mm diametru, cu decupare la mijloc mai mica cu cca 5m decat diametru exterior al tevii. Peste aceasta flasa de pune o garnitura de cauciuc, cu o clapeta care inchide legatura cu teava si are rolul de supapa de retinere, peste care se monteaza un "mosorel", apoi iarasi o clapeta asemanatoare, si la partea superioara am pompa de apa de mana. Din mosorel am un stutz care e in legatura cu hidroforul. Apa in teava fa fi retinuta de primul clapet, cel de al-2-lea avand rolul de a retine amorsata pompa de mana.

            Comment


            • Re: Put din teva metalica

             Complicat ce-ai facut tu acolo. Era mai simplu sa bagi un furtun de 1 toll conectat direct la hidrofor in capatul caruia sa pui un sorb cu sopapa cu arc si hidroforul ar fi ramas tot timpul amorsat.
             Attached Files
             Proprietar de apartament de rahat de 2 camere intr-un bloc vechi vai mama lui.

             Comment


             • Răspuns la: Put din teva metalica

              Solutia e foarte buna, intrucat eu am "batute" astfel de tevi si pe camp, la o vie si o gradina; merg cu motopompa, ma cuplez cu un furtun de succtiune de 50 si imi fac treaba. Avantajul e ca panza freatica e la suprafata.
              In gospodarie am solutia cu hidrofor cu perna de aer, sorb si clapeta de retinere.

              Comment


              • Răspuns la: Re: Put din teva metalica

               dar nu mai putea folosi pompa manuala

               Comment


               • Răspuns la: Re: Put din teva metalica

                Originally posted by vasile m View Post
                dar nu mai putea folosi pompa manuala
                Exact.
                La acele puturi din teava se poate monta pompa de mana. In alta ordine de idei, pana o "dai pe apa", scuzati expresia, prietenii stiu de ce, e musai sa folosesti pompa de mana, pentru ca la inceput, pana se creaza "izvorul", apa e contaminata cu nisip si numai cu o pompa de ape reziduale, destul de scumpa dealtfel, ai sanse sa rezolvi treaba. Oricum 'solutia" e "brevetata" in multe zone si e folosita cu succes, chiar recomandata.

                Comment

                Working...
                X