Announcement

Collapse
No announcement yet.

Put din teva metalica

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Răspuns la: Put din teva metalica

    trage apa fara probleme pornind cu o pompare manuala,pentru amorsare fara sa tot trebuiasca sa scot surubu si sa pun apa ...la 10,5m fiind varful tevii doar ca am bule de aer se aude ca o bolboroseala la capatul furtunului si se vad acele bule de aer cum se misca prin furtun...la iesirea din pompa in furtun parca e sifon asa apar acele bule
    Nu stiu daca se aude pe scurtul clip da o sa fac altu mai lung http://www.youtube.com/watch?v=YV2aoAntuXU

    Comment


    • Răspuns la: Put din teva metalica

      salut. unde te pot gasii in stefanesti? eu sunt din calinesti si vreau si eu un put ca al tau.

      Comment


      • Răspuns la: Răspuns la: Put din teva metalica

        cum pot sa iau legatura cu tine? vreeau si eu un put pe teava.

        Comment


        • Răspuns la: Put din teva metalica

          am pus alta pompa ..o chinezarie de bazar imi scoate 25l pe minut dar tot mai are ceva bule de aer mai mici decat la cealalta...cu ea nu am nisip deloc dar daca dau la manual iar imi scoate si cu nisip...mi-ar trebui o pompa de capacitate mai mare ma refer la volumul scos pe minut dar nu stiu daca sunt pe 1"...

          Comment


          • Răspuns la: Put din teva metalica

            pompa manuala de unde pot sa cumpar? de ;la ce distanta se poate trage apa cu pompa manuala? Eu am o teava in pamant pa 20m adancime. Luciul apei a ajuns doar pana la 12 m sub nivelul pamantului. Daca sap un camin de 2-3metri pot sa scot apa cu pompa manuala? de care?

            Comment


            • Răspuns la: Put din teva metalica

              Greu de gasit o pompa manuala care sa scoate apa de la o asemenea adancime; mai mult de 8m, nu cred ca se poate.
              http://www.misiuneacasa.ro/forum/sho...manuala-de-apa

              Comment


              • Răspuns la: Put din teva metalica

                @gabyh. Vezi sa nu traga aer pe la supapa pompei manuale. Pentru siguranta puteai monta un robinet intre pompa manuala si jonctiunea in T.

                Comment


                • Răspuns la: Put din teva metalica

                  Salutare!
                  Am incercat sa construiesc si eu un asemnea put din teava batuta (1 tol) intr-o zona de campie unde am observat la fantanile din zona ca distanta pana la luciul de apa este de aproximativ 5m adancime. Astfel, am sapat o groapa de vreo 1,20m, dupa care am mai forat manual cam 1m, iar pe urma am inceput sa bat prima bucata de teava de 4m (era initial de 6m, insa a trebuit sa o tai sa o pot transporta), am infiletat bucata de 2m ramasa folosind o mufa de legatura de vreo 5-6cm lungime, dupa care am pus rasina cu fibra de sticla peste imbinare si am continuat sa bat (rasina inca era moale). Am mai batut teava in pamant pana cand la suprafata au mai ramas doar 20cm din totalul de 6m de teava. In acest moment am observat ca la locul de imbinare nu mai aveam 180 grade, ci vreo 170 doar, teava indoindu-se la locul de imbinare. Am indreptat-o aproape de tot inapoi impingand de teava lateral. In acel moment am hotarat sa nu mai bat teava, deoarece probabil ca va ceda la imbinare. Am hotarat sa incerc norocul montand pompa de mana. Pompa facea vacuum serios de tot, abia puteam actiona maneta, dar apa nu venea deloc. Totusi mi-a fost confirmata etanseitatea tevii, probabil doar s-a indoit la filet, insa nu cred ca s-a rupt ori s-a fisurat. Am acoperit groapa din jurul tevii integral.
                  Urmatorul pas m-am gandit ca ar putea fi unul din urmatoarele:
                  1. Introducerea unei tevi pe interior (lungime de aprox. 0,5 m), cu diametrul exterior cat mai apropiat de diametrul interior al tevii de protejat (cea de 1 tol), suspendata in interior de o bucata de fier-beton (sudata de un capat al ei) pana la capatul inferior al tevii de un tol.
                  2. suspendarea DE SUS a unei astfel de bucati ca la punctul 1, insa mai lunga, de 3 metri, filetata la capat, cu o mufa pusa pe ea, mufa care sa fie de dimensiunea tevii de un tol, dupa care se va bate pe partea cu mufa, eventual cu un dop montat deasupra. (avantajul consta ca aceasta teava poate fi scoasa dupa baterea tevii la adancimea dorita, si eventual inlocuita cu o alta de sus pana jos - de pvc cu sorb - cum descrie dl 1024, daca imbinarea va ceda, insa teava va ramane totusi aliniata) .
                  Am atasat si niste poze. Metrul l-am pus doar pentru a avea idee despre proportii. Astept idei sau sugestii, poate altii ati incercat in acest caz (al ruperii filetului) si altceva.
                  Numai bine!
                  Click image for larger version

Name:	IMG00365-20140410-2025.jpg
Views:	1
Size:	184.9 KB
ID:	615844Click image for larger version

Name:	IMG00368-20140410-2025.jpg
Views:	1
Size:	149.2 KB
ID:	615845Click image for larger version

Name:	IMG00372-20140410-2027.jpg
Views:	1
Size:	188.7 KB
ID:	615846Click image for larger version

Name:	IMG00373-20140411-1612.jpg
Views:	1
Size:	719.9 KB
ID:	615847Click image for larger version

Name:	IMG00374-20140411-1613.jpg
Views:	1
Size:	619.9 KB
ID:	615848
                  Last edited by gsmgsa; 17 April 2014, 12:02.

                  Comment


                  • Răspuns la: Put din teva metalica

                    Am si eu un teren si ma vreau apuca sa bat si eu teava, am citit tot topicul dar intrebare mea este:

                    Pot alege oriunde sa bat teava sau se "masoara" se verifica mai intai cu ceva ... ?

                    Comment


                    • Răspuns la: Put din teva metalica

                      Da' este in stare, tevusca aia, sa asigure debit unei pompe, fie ea si manuala, sau asa...de baut si de racorit fruntea ?!

                      Comment


                      • Răspuns la: Put din teva metalica

                        Asigura,binenteles,apa sa fie.......Daca s-ar citii topicul nu s-ar mai pune astfel de intrebari !
                        gabi

                        Comment


                        • Răspuns la: Put din teva metalica

                          lesniczki.calin > poti sa bati teava oriunde

                          mariana_flo ,IancuMIC > teoretic o pompa manuala poate scoate apa de la orice adancime , muschi sa ai


                          gabi

                          Comment


                          • Răspuns la: Răspuns la: Put din teva metalica

                            bn99nas > cam mare nivelul de apa,cred ca ai trecut de strat
                            gabi

                            Comment


                            • Răspuns la: Put din teva metalica

                              Cum am "batut" teava de apa

                              De vreo doi ani am batut o teva metalica pentru apa in curtea mea si nu numai, facind parte ocazional dintr-o echipa care "bate" tevi de apa sau "puturi din teava metalica" cum se mai spune. Deci teava folosita este de 1 1/2". NU se sapa gropi inainte de a se bate teava! Varful metalic este un con din otel, lung de 200 mm avind diametrul la baza conului cu 20mm mai mare ca diametrul tevii. Conul mai are la baza o portiune cilindrica lunga de 50mm ce intra fest in interiorul tevii. Am sudat conul de teava cu mai multe cordoane de sudura. Am gaurit teava pe o portiune de 1,2m cu gauri străpunse de (fi)10 din 100 in 100 mm apoi am repetat procedura rotind teava cu 90 de grade dar am intercalat gaurile pentru a nu slăbi rezistenta tevii. Aceasta parte a tevii are rol de sorb. Peste sorb am infasurat doua-trei straturi de hartie de ziar peste care am matisat larg o ata mai tare. Am preferat acest lucru deoarece metoda cu sarea duce uneori la infundarea iremediabila a sorbului sarea amestecindu-se frecvent cu argila sau huma moale prin care trece sorbul. Tevile le-am bătut in pamint cu un dispozitiv similar cu dispozitivul numit soneta. Deci pe scurt, un clamar care se prinde pe teava si o greutate ce arata ca o bucsa cu manere dar de vreo 40 de kg. Dispozitivul este actionat de trei oameni, doi salta greutatea, unul directioneaza bataia. Tevile le-am inadit prin sudura in mai multe straturi. Meseriasul care ne conduce roteste intr-adevar teava in pamint dar abia dupa primii 6m, de aceea sudează tevile. Cind o roteste o asculta si stie in ce strat se afla cu ea. Acum din ce mi-a explicat el este ca apa se gaseste in sol dar numai intre pietre (pietris) nu in nisip. De aceea am bătut teava 18m in sol pina ne-am oprit în pietris şi pe o placa (de calcar??) dupa ce am mai spart alte doua. De atunci am apa buna de baut si pot trage apa continuu fara probleme. Deci nivelul apei de la oglinda ei pina jos este de aproximativ 9m. Acest nivel al apei l-am găsit la mai multe "puturi" (tevi) de apa batute in diverse locuri din oras. Dupa ce am dat de apa teava a fost initial "suflata" cu un compresor cu aer după care s-a scos apa cu o pompa de apa electrica.
                              O pompa manuala oricit de buna ar fi poate aspira apa de la maxim 10 m (de la suprafata solului la oglinda apei) si atunci cu mari eforturi si in cantitati mici, datorita vidului care creeaza o presiune suficient de mare facind acest lucru imposibil (de obicei cedeaza garnitura de la pistonul pompei), acest lucru fiind probat si patit de mine si de alti cunoscuti ai mei. Mai exista si varianta introducerii in teava a unui sorb actionat de o pompa electrica sau manuala, va scoate apa, este o metoda ce am avut ocazia sa o vad la un ins care a folosit-o cu succes un timp dar datorita fenomenului de deplasare al nisipului fin printre pietrele din sol acesta s-a depus în teava blocind si infundind teava si sorbul.

                              Comment


                              • Răspuns la: Put din teva metalica

                                Originally posted by 1024 View Post
                                ...teoretic o pompa manuala poate scoate apa de la orice adancime , muschi sa ai...
                                Nu este chiar asa de simplu.Pompele [tip american] cu pistonul deasupra solului nu pot trage apa de la o adancime mai mare de 9.8m ,cat este presiunea echivalenta(in coloana apa) pt o atmosfera.Daca se foloseste pompa cu piston imersat in lichidul care trebuie scos,atunci adancimea de pompare poate fi practic oricare.
                                ...cel mai bun exemplu...pompele pt titei care scot de la 2000-5000m adancime.

                                Comment

                                Working...
                                X