Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Put din teva metalica

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Tipul de put realizat prin introducerea fortata a unor tevi metalice de diferite diametre in pamant este cunoscut si folosit de multi ani insa acesta da rezultate bune numai acolo unde panza freatica este formata din margaritar sau balastru si acestea se gasesc la adancimi de maxim 25 metri. Margaritarul sau balastrul creeaza o porozitate mare ceea ce permite obtinerea unui debit considerabil . Daca asazisul,, filtru '' facut pe teva metalica se va opri in kisai sau nisip putul se va colmata si seca imediat. Datorita costurillor mici de executie multi incearca aceasta varianta de put insa nu i-as sfatui acolo unde nu cunosc configuratia stratelor acvifere caci sant zone in care nu gasesti pietris sau balastru sau se gaseste la adancime mai mare 40-50-60-70 metri. Cel mai indicat este un foraj cu scoaterea la suprafata a detrisului (argile,nisipuri balastru)in starea sa netulburata pentru a stabili adancimea optima de foraj dupa determinarea in prealabil calitatilor stratelor acvifere strabatute.

  Comentariu


  • Postat în original de asyan
   [...] un foraj cu scoaterea la suprafata a detrisului (argile,nisipuri balastru)in starea sa netulburata pentru a stabili adancimea optima de foraj dupa determinarea in prealabil calitatilor stratelor acvifere strabatute.
   Cam cît costă aşa ceva?
   De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
   În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

   Comentariu


   • Depinde de tipul forajului ,adancime ,zona unde se executa lucrarea tubulatura p.v.c folosita , modul de inbinare al tuburilor ,diametrul acesteia preturile pleaca de la 150 lei/metru si pot ajunge la 150 euro /metru la un foraj ca la carte.

    Comentariu


    • Intr-adevar vorbiti de ceva (poate mai bun) ce are un cost mult mai mare. Pe mine m-a costat teava zincata de 1 1/2 care este 15 lei m si putin chef de munca. Pentru gradina este suficient. Am sa vad la vara daca va fi seceta cum o sa fie. Probabil, daca va scadea nivelul apei am sa mai bat vreo 2-3 m de teava. Eu vroiam sa intreb, pe cineva care a batut asa ceva, in cat timp a limpezit cat de cat sa nu mai vina nisip si apa sa fie mai limpede pentru a putea monta o pompa.(probabil centrifuga). Mentionez ca de cand am tras primii litri de apa s-a adunat mai putin de o galeata de nisip la cam 1300 litri scosi cu pompa de mana.

     Comentariu


     • Fiti amabil sa ne spuneti si metoda cum ati batut teava zincata de 5,5m si daca puteti sa faceti o mica descriere chiar si cu poze despre cum ati realizat "forajul" respectiv.

      ZSOLTY
      Omul invata cat traieste, nu e nimeni perfect!!!

      Comentariu


      • Cam in acelasi mod ca si 1024 (la inceputul topicului). Am avut 3 tevi de 3 m lungime. Initial idee era sa le infiletam cu mufe sdar nu este o idee buna. Sa rupt teava la filet. Am sapat o groapa de 1.3 m in care am mai facut o groapa cu un burghiu de pus stalpi. Am ajuns la 2 metri groapa. Am batut prima teava apoi am taiat partea deteriorata dupa care am sudat a 2-a teava.Sudura s-a facut la imbinarea tevilor si s-au mai sudat 3 platbande late de 2 cm si lungi de 20 in lungul tevii pentru rigidizare. Fiind de 3 m a trebuit sa bat in ea de pe scara la inceput, apoi de pe butoi pana a intrat in pamant. S-a sudat o bucata de teava cu filet si s-a montat pompa. Prima teava am dat gauri de 7 (citeam ca de 6 si 8 trebe) pe o lungime de 1.2 m. Conul l-am sudat in varf.Am pus un butoi cu robinet si un furtun pentru a mai limpezi apa(sa o vars mai departe, pentru a nu ma ineca) Acum daca as mai bate una as face conul mai ascutit si as lasa teava de 6 m. Netaiata.As face o groapa de vreo 3 m. Mai usor am facut groapa decat a intrat teava batuta.

       Comentariu


       • poze

        Comentariu


        • Imi pare rau dar nu reusesc sa pun poze. Imediat ce citesc cum sa fac, am sa pun si poze

         Comentariu


         • Sper ca merge
          Fișiere atașate

          Comentariu


          • Vad ca le-am pus invers
           Fișiere atașate

           Comentariu


           • Ordinea este numarul pozei. Mai trebe lucrat la atascmente
            Fișiere atașate

            Comentariu


            • Inainte de a le trimite aveti la dispozitie optiunea Previzualizeaza, asa le puteti vedea in ce mod vor fi postate ca sa puteti face corectii.
             Daca vrei sa ai ceea ce multi altii nu au, trebuie sa faci ceea ce multi altii nu fac.

             Comentariu


             • Multumim pentru tutorialul facut si pentru pozele respective a fost util
              Omul invata cat traieste, nu e nimeni perfect!!!

              Comentariu


              • Poate este o intrebare mai curajoasa dar nu ne spuneti ce cat a costat adica ca cost pana la ce suma v-ati ridicat. Pe mine in speta m-ar interesa aceea pompa de mana.
               Omul invata cat traieste, nu e nimeni perfect!!!

               Comentariu


               • Cum am mai spus, 15 lei m de teava, am luat 9 m dar am mai ramas cu 3. Pompa este a bunicii si o folosesc pana se limpezeste sa pot pune una electrica. Am mai platit mufele dar nu le-am folosit. Conul l-a facut taica-miu la strung. Cam atat a fost cu banii.

                Comentariu

                Procesare...
                X