Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Presiune retea apa - Reductor presiune

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • incasa
  a răspuns
  Va salut,

  Locuiesc la parterul unei case cu un etaj.

  Pe scurt: Avem o conducta care intra in casa si se bifurca in doua tevi mai mici,una la mine
  una la vecinu de sus.

  Si eu si vecinu avem filtre, fiecare pe teava lui. Filtrul lui indica pe manometru 4.5 bar (maxim 5 bar am vazut intr-o zi).
  Filtru meu cu manometru indica tot 4,5 bar dar din cand in cand urca pana la 8 bar. Dadeam drumu la un consumator
  in casa, imediat isi revenea la 4.5 bar.
  Avem amandoi, si eu si vecinul centrala pe gaz, boiler de 70 L (si un fel de butelie care este langa centrala,
  nu stiu cum se numeste, nu radeti de mine)

  Am studiat putin problema, am zis sa iau un filtru cu reductor de presiune, cu manometru si sa rezolv cumva. Filtru vechi
  era plin de nisip, mizerie, bine am facut ca l-am schimbat.

  Filtru asta nou are presiunea undeva la 3.5, 3.6 bar. Intr-o zi, admiram noul filtru cand va ca presiunea incepe sa creasca
  incet dar sigur de la 3.5 pana la 7 bar (pun si filmulet imediat)
  Aceeasi situatie ca si la filtrul vechi, dau drumu la un consumator in casa, chiuveta/cada si scade presiunea la 3.5 bar cu sta in general.

  Intrebarea este evidenta: de ce creste presiunea la mine in asemenea hal?  Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	filtru_preisune_normal.jpg 
Afișări:	773 
Mărime:	53,9 KB 
ID:	676961 Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	filtru_desus.jpg 
Afișări:	710 
Mărime:	43,8 KB 
ID:	676962

  Lasă un comentariu:


 • Andrei bro
  a răspuns
  Răspuns la: Presiune retea apa - Reductor presiune

  Postat în original de marian_c Vezi post
  Zilele trecute am achizitionat un reductor de presiune apa dintr-un magazin de specialitate. Tocmai am fost conectat la reteaua de apa potabila. Dupa prima zi...o componenta a instalatiei de apa din casa...a cedat provocandu-mi o mica inundatie. Un vecin m-a sfatuit sa montez la intrarea in retea un reductor de presiune spunandu-mi ca presiunea in retea este de 5 bari. Asta am facut. Aici apar intrebarile.
  Am montat un manometru pe corpul reductorului, manometru care imi indica o presiune de 5 bari. In momentul in care apare un consum in casa, manometrul scade la 2 bari. Dar in momentul in care consumul dispare...manometrul indica din nou 5 bari. Un instalator mi-a spus ca, aceasta presiune este doar cea din reteaua externa, in reteaua din casa presiunea fiind cea "de dupa regulator" adica 2 bari. Nebazandu-ma f mult pe aceasta explicatie, ca sa ma conving, am mai montat un manometru, in casa, in distribuitor, deci dupa reductorul de presiune, manometru care, dupa spusele instalatorului ar trebui sa indice 2 bari. Nu e asa. Si acest manometru indica tot 5 bari, adica presiunea din reteaua externa. In momentul in care apare un consum, ambele manometre coboara la 2 bari, imediat cum dispare consumul, ele urca din nou la 5 bari. Practic, instalatia de apa din casa...sta sub presiune de 5 bari cand nu are consum. In aceste conditii am actionat surubul de reglare presiune de pe corpul reductorului. Singurul rezultat a fost ca, la desurubarea lui totala, debitul de apa in casa a fost aproape de zero. Dar, imediat ce disparea consumul, lent dar sigur.....ambele manometre indica din nou 5 bari.... Unde este problema?
  Ce rol mai are acest reductor de presiune apa daca, presiunea in continuare este de 5 bari in reteaua din casa?. Poate fi defect reductorul?
  Astept cu interes un raspuns de la dumneavoastra. Nu mai stiu ce solutie sa aplic.
  Evident ca exista un hidrofor sau o pompa actionata de un presostat sau de un pres control, care e tot un presostat care se deosebeste de del normal prin faptul ca se activeaza imediat ce se deschide un consumator si se creaza un flux continu care sa il traverszeze. Problema e ca un astfel de press control dezactioneaza pompa in lipsa consumului la presiunea maxima pe care aceasta o poate atinge, nu e dotat cu reglaje , el are doar functiunea de a activa si dezactiva pompa . De ce e convenabil un astfel de presostat? Ei bine e ideal atunci cand de la reteta nu vine apa, situatii des intalnite cand se efectueaza lucrari de reparatie sau intretinere, in astfel de situatii presostatul nu activeaza pompa evitanduse astfel defectiuni. Un presostat de hidrofor cu reglajul presiunii de Min-Max in situatia de lipsa a apei din instalatie, ar mentine pompa in functiune pe sec pana cand apa nu ar revenii . Spre deosebire de instalatia classica cu hidrofor, presostatul automatic se monteaza direct pe pompa, pe latura de expulsie sau iesire si nu este necesara montarea vasului de expansiune. Presiunea se creaza pe instalatie.

  Lasă un comentariu:


 • coby
  a răspuns
  Răspuns la: Răspuns la: Răspuns la: Presiune retea apa - Reductor presiune

  Pai ce e de dezvoltat , il montezi dupa reductor si setezi presiunea pernei de aer cu 0,2 bar mai putin decat e setata presiunea de dupa reductor .

  Lasă un comentariu:


 • cbitzy
  a răspuns
  Răspuns la: Răspuns la: Presiune retea apa - Reductor presiune

  Postat în original de coby Vezi post
  ( doar sa stii sa-i faci perna la presiunea care trebuie )
  ai vrea sa dezvolti putin subiectul?

  Lasă un comentariu:


 • coby
  a răspuns
  Răspuns la: Presiune retea apa - Reductor presiune

  Vasul de expansiune e suficient pt evitarea loviturii de berbec ( doar sa stii sa-i faci perna la presiunea care trebuie ) si-l montezi dupa reductor .

  Lasă un comentariu:


 • cbitzy
  a răspuns
  Răspuns la: Presiune retea apa - Reductor presiune

  Nu a mai comentat nimeni de ceva timp acest subiect, sper sa nu vorbesc singur.

  Am o fotografie de pe manualul de instalare a unui reductor de presiune, care zice asa:" Schema pentru o montare corecta a reductorului:

  Presiunea la intrarea in bloc este de 7 bari.
  Am montat reductorul si l-am reglat la o presiune de 2 bari, preiune masurata dupa bateria de filtre.
  Reglarea am facut-o cu robinetul de apa deschis.
  In momentul inchiderii robinetului presiunea creste la 2,6 bari.

  Rolul filtrului inainte de reductor e clar: - nu lasa mizeria sa intre in el sa-l blocheze.
  Rolul vasului de expansiune de 5 l, presupun ca e pus ca sa ia diferenta aia de 0,6 bari care apare intre presiunea cu un robinet deschis si cea cu robinetul inchis.
  Rolul amortizorului loviturilor de berbec este de a amortiza loviturile de berbec (dha !!)

  Acuma intrebarea mea este: daca avem vasul de expansiune de 5 l, montat in serie cu amortizorul, vasul de expansiune nu actioneaza si ca amortizor pentru loviturile de berbec?
  Este necesara montarea ambelor?
  Poate cineva vorbi si despre presiunile care se fac in camerele de aer ale vasului de expansiune si a amortizorului?
  Fișiere atașate

  Lasă un comentariu:


 • emanu
  a răspuns
  Răspuns la: Presiune retea apa - Reductor presiune

  Da, cresterea de presiune rezulta din dilatarea volumului apei incalzite! Instalatarea boilerelor prevede si montarea unui vas de expansiune de cca 10% din volumul boilerului pe circuit pt a prelua diferenta de volum aparuta prin incalzirea apei!Uzual insa nu prea pune nimeni vasul asta de expansiune bazandu-se ca daca presiunea creste peste valoarea supapei de siguranta se va descarca prin aceasta! Unii pun un furtunas care duce spre sifon, instalatia de scurgere, bidon, etc

  Lasă un comentariu:


 • Okuma
  a răspuns
  Răspuns la: Presiune retea apa - Reductor presiune

  Multumesc de raspunsuri. Voi instala un vas de expansiune si sper sa dispara problema.

  Lasă un comentariu:


 • emanu
  a răspuns
  Răspuns la: Răspuns la: Presiune retea apa - Reductor presiune

  Boilerele au nevoie de vase de expansiune montate la intrare intre supapa de siguranta (sens) si intrarea in boiler! Pentru ca atunci cand faceti un dus (doua, trei) de ex. folositi apa fierbinte din boiler si este alimentat proportional cu apa rece! Dupa plecarea dumneavoastra aceasta apa este incalzita de boiler si se dilata! Avand robinetii inchisi si nici un consum aceast nou volum nu are un vas de expansiune unde sa se duca si astfel ridica presiunea in instalatie si componente mai sensibile si mai putin calitative (robineti, furtune de racord, etc) cedeaza
  De regula capacitatea vasului de expansiune trebuie sa fie de minim 10% din capacitatea boilerului! Boiler 80l -vas minim 8l, boiler 200l - vas minim 20l. Eu de ex folosesc vase de expansiune de hidrofor de 23l pt ca au un pret foarte scazut

  Lasă un comentariu:


 • mx81
  a răspuns
  Răspuns la: Presiune retea apa - Reductor presiune

  Revin cu indicatia ca regulatorul de presiune sa fie protejat de filtre cit mai fine . Sunt foarte sensibile la mizeria din apa . Alegeti filtre cit mai mari . Apa este murdara (mecanic nil , nisip , etc)
  Daca este hidrofor se seteaza hidroforul la o valoare 4 - 6 atm iar regulatorul sub valoarea minima cu cel putin o unitate (in exemplu max 3atm.) Astfel apare si efectul de "nivelare " a variatiei presiunii . Ca un corolar alegeti vasul de expansiune cit mai mare si veriicati periodic presiunea din vas . Se obtine o intrare in functiune mai rara a pompei .

  Lasă un comentariu:


 • Okuma
  a răspuns
  Răspuns la: Presiune retea apa - Reductor presiune

  Postat în original de Consultant sanitare Vezi post
  Vas de expasiune va referiti la vasul hidrofor sau la vas expasiune pentru boiler? Cum asigurati presiunea apei reci in casa, din put? Aveti presostat electronic?
  Cauzele, dupa cum se intelege din mesajul dvs. sunt combinate, atat cresterea depresiune in boiler cat si presiunea apei reci la intrare.
  Multumesc pentru raspuns, abia acum l-am vazut.
  Problema inca nu este rezolvata din pacate, atunci cand nu folosesc apa calda sau rece pentru mai mult de 24 de ore, presiunea in instalatie creste pana la 9 bari si atunci valva de siguranta a boilerului da afara (picura)
  In cazul meu apa nu provine din put ci direct de la furnizor, casa fiind racordata doar la reteaua de apa rece.
  Cand a venit instalatorul, s-a uitat si fara sa masoare nimic a montat reductorul de presiune deoarece a zis ca e prea mare presiunea la intrare.
  Reductorul de presiune este setat la 2,5 bar acum si este montat pe verticala (in manual spune sa fie orizontal)
  Am manometru dupa el care imi confirma setarea presiunii (inainte era setat la 4bar si ajungea mult mai des la 9 bar si picura)
  Problema apare cand folosesc multa apa calda (dus 2-3 persoane) si apoi plecam de acasa pt mai mult de 1 zi. La intoarcere gasesc apa cursa (aprox 500ml - 1L) in vasul pus sub supapa boilerului si manometrul indica 8 bar dupa reductorul de presiune din instalatie.
  Am nevoie de 4 bar in instalatie ca sa am presiune buna si la baie la etaj.
  Ma gandeam sa montez un vas de expansiune pt boiler, va rezolva acesta problema, sau ce alta solutie recomandati ? Boilerul are 200L.
  Atasez 1 poza cu reductorul de presiune, este montat la intrarea conductei de apa in casa
  Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	Manom1.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	144,5 KB 
ID:	622792

  Lasă un comentariu:


 • Consultant sanitare
  a răspuns
  Răspuns la: Presiune retea apa - Reductor presiune

  Vas de expasiune va referiti la vasul hidrofor sau la vas expasiune pentru boiler? Cum asigurati presiunea apei reci in casa, din put? Aveti presostat electronic?
  Cauzele, dupa cum se intelege din mesajul dvs. sunt combinate, atat cresterea depresiune in boiler cat si presiunea apei reci la intrare. Functionarea reducatorului de presiune se verifica daca aveti un manometru instalat dupa acesta, astfel se poate controla oricand presiunea apei reci si functionarea corecta a reductorului.
  Lasati reglajul presiunii apei reci la maxim 2.8 bar sau 2,5 cat aveti acum si nu ar trebui sa fie probleme.

  Lasă un comentariu:


 • Okuma
  a răspuns
  Răspuns la: Presiune retea apa - Reductor presiune

  Buna ziua.
  Am si eu o problema cu presiunea in instalatia de apa si as dori niste pareri inainte sa ma apuc sa incerc sa o rezolv:
  Casa racordata la apa rece, casa p+1 cu boiler electric de 200 litri pt apa calda. Boilerul este la parter, langa teava de intrare a apei in casa.
  Am tot avut probleme ca boilerul pierdea apa prin valva de siguranta (setata la 9 barr) dar nu mereu. Am chemat un instalator si a facut ceva masuratori de presiune si a zis ca e prea mare presiune de intrare in casa. Ca solutie mi-a montat un reductor de presiune Honeywell cu manometru (care banui ca masoara presiunea in instalatia casei) si a setat presiunea la 4,5 bar. Nu a mai picurat pentru o perioda de cateva saptamani, dar apoi a inceput iar. Acum avand manometrul am vazut ca valva de siguranta a boilerului se deschide si picura cand presiune atinge 9 bari Presiunea asta o gasesc dimineata si de obicei dupa ce seara folosim dusul 2-3 persoane.
  De teama sa nu se intample ceva am redus setarea reductorului de presiune la 2,5 bar si acum presiune maxima nu sare de 6,5 - 7 bari dimineata (asta dupa ce l-am curatat si redus tensiune din arc).
  Intrebarea pe care mi-o pun, s-a inselat oare instalatorul si de fapt cresterea de presiune provine de la incalzirea apei in boiler? Sau este defect reductorul de presiune? Am neaparat nevoie de vas de expansiune?
  Ce as putea face, as dori va rog ceva pareri sau sfaturi din experienta? Multumesc.

  Lasă un comentariu:


 • iordantonio
  a răspuns
  Răspuns la: Presiune retea apa - Reductor presiune

  Postat în original de iordantonio Vezi post
  Ar fi mai bun acest alimentator automat ? : http://www.romstal.ro/alimentator-au...tru-p5675.html
  Am ales acest model, cam de 4 ori mai scump ca cele dinainte, dar cred ca merita.Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	alimentator automat caleffi.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	5,9 KB 
ID:	621262 Pare mult mai calitativ si complex, avand supapa de retinere incorporata si scala de reglaj presiunea deasupra butonului de reglare, robinet inchidere sub el, i-am montat si manometru si functioneaza bine, dar sa vedem cum se mentine in timp.

  Lasă un comentariu:


 • iordantonio
  a răspuns
  Răspuns la: Presiune retea apa - Reductor presiune

  Ar fi mai bun acest alimentator automat ? : http://www.romstal.ro/alimentator-au...tru-p5675.html

  Lasă un comentariu:

Procesare...
X