Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Presiune retea apa - Reductor presiune

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Presiune retea apa - Reductor presiune

  Zilele trecute am achizitionat un reductor de presiune apa dintr-un magazin de specialitate. Tocmai am fost conectat la reteaua de apa potabila. Dupa prima zi...o componenta a instalatiei de apa din casa...a cedat provocandu-mi o mica inundatie. Un vecin m-a sfatuit sa montez la intrarea in retea un reductor de presiune spunandu-mi ca presiunea in retea este de 5 bari. Asta am facut. Aici apar intrebarile.
  Am montat un manometru pe corpul reductorului, manometru care imi indica o presiune de 5 bari. In momentul in care apare un consum in casa, manometrul scade la 2 bari. Dar in momentul in care consumul dispare...manometrul indica din nou 5 bari. Un instalator mi-a spus ca, aceasta presiune este doar cea din reteaua externa, in reteaua din casa presiunea fiind cea "de dupa regulator" adica 2 bari. Nebazandu-ma f mult pe aceasta explicatie, ca sa ma conving, am mai montat un manometru, in casa, in distribuitor, deci dupa reductorul de presiune, manometru care, dupa spusele instalatorului ar trebui sa indice 2 bari. Nu e asa. Si acest manometru indica tot 5 bari, adica presiunea din reteaua externa. In momentul in care apare un consum, ambele manometre coboara la 2 bari, imediat cum dispare consumul, ele urca din nou la 5 bari. Practic, instalatia de apa din casa...sta sub presiune de 5 bari cand nu are consum. In aceste conditii am actionat surubul de reglare presiune de pe corpul reductorului. Singurul rezultat a fost ca, la desurubarea lui totala, debitul de apa in casa a fost aproape de zero. Dar, imediat ce disparea consumul, lent dar sigur.....ambele manometre indica din nou 5 bari.... Unde este problema?
  Ce rol mai are acest reductor de presiune apa daca, presiunea in continuare este de 5 bari in reteaua din casa?. Poate fi defect reductorul?
  Astept cu interes un raspuns de la dumneavoastra. Nu mai stiu ce solutie sa aplic.

 • #2
  stati la apartament? Nu se poate modifica debitul de la subsol?

  Comentariu


  • #3
   Presiune prea mare in reteua de apa - Reductor de presiune

   Stau la casa.
   Nu am subsol.
   Dar, debitul il pot modifica din reductorul de presiune, are un surub de reglare. Problema e ca, in momentul opririi consumului, chiar la un reglaj de debit mic, presiunea, incet incet, iar creste la 5 bari in reteaua din casa. (egal cu cea exterioara , de dinainte reductor).

   Multumesc.

   Comentariu


   • #4
    Postat în original de stefanev
    stati la apartament? Nu se poate modifica debitul de la subsol?
    "buna idee" pacat ca nu te-ai gandit si la ceilalti locatari...........

    Comentariu


    • #5
     pai si ceilalti au presiunea prea mare ...

     Comentariu


     • #6
      Si eu am o problema similara si mi-am cumparat un astfel de reductor.
      Nu l-am montat inca si nu are manometru.

      Eu cred urmatoarele. Presiunea e de 2 feluri:
      1) hidrostatica (cand ai toti consumatorii in casa opriti e.g. baterii chiuvete incjise, etc) deci cand apa sta pe loc la o anumita presiune (5 bari la tine). Presiunea NU depinde de sectiune conform principiului vaselor comunicante la aceeasi inaltime. Chiar daca mai inchizi din robinetul general, presiunea hidrostatica va fi tot de 5 bari!
      2) in regim dinamic, cand apa curge, si unde debitul intr-adevar este dependent de sectiunea tevilor si atunci ti se micsoreaza presiunea daca mai inchizi robinetul general.

      Practic reductorul tau intra in functiune in regim dinamic, cand dai drumul la apa la chiuveta. Efectul obtinut este acelasi cu a tine robinetul general putin mai inchis si nu complet deschis, adica sa micsorezi debitul si deci presiunea Dinamica!

      Oricum, ce ai obtinut cumparand reductor: eviti lovituri cap de berbec din cauza variatiilor al pornirea apei care-s mai daunatoare decat o presiune hidrostatica mare.
      Instalatia trebuie sa reziste cam la 10 bari presiune statica, deci nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi prea tare.

      Acum nu stiu daca reductorul tau functioneaza corect sau nu. Mie mi se pare normal sa regularizeze atat presiunea statica cat si dinamica, altfel poti sa inchizi doar robinetul partial si obtii acelasi efect.

      Deci, specialistii, trebuie sa limiteze reductorul presiunea statica??

      Comentariu


      • #7
       Marian, ce tip de reductor ai si de unde l-ai luat?
       Stai cumva intr-un cartier Impact? Imi suna prea cunoscuta situatia

       Comentariu


       • #8
        Sorin, multumesc f mult pt rspuns.

        Este f posibil sa fie varianta pe care ai prezentat-o tu mai sus. Corect mi s-ar parea ca, in momentul lipsei consumului, acest reductor sa reduca presiunea statica din reteaua casei catre zero (nu stiu daca este posibil si normal acest fapt, nu sunt "de meserie"). Practic, sa separe cele doua retele, externa si interna. Iar in momentul aparitiei unui consum, acelasi reductor sa permita circulatia fluidului concomitent cu mentinerea unei presiuni dinamice reglate. (aprox 2 bari).

        Dar, daca acest lucru se intampla, ma intreb de ce manometrul de pe reteaua interna imi indica 5 bari? Posibil sa fie un tip de reductor care regleaza numai presiunea dinamica??
        Acesta este:
        italyline.ro/product.php/Reductor_de_presiune_pentru_apa_PN_15/498/.

        Nu este vorba de un cartier Impact. Ci o retea locala, oraseneasca. Proaspat pusa in functiune...

        Multumesc.

        Comentariu


        • #9
         Cred ca reductorul ala e de fapt un amarat de robinet si e normal sa funtioneze asa, in regim dinamic reduce presiunea la 2 bari dar cand inchizi consumatorii se echilibreaza presiunea din instalatia ta cu cea de pe coloana, adica urca la 5 bari. Ca sa tina presiunea la 2 bari si cand nu ai consum ar fi trebuit un regulator de presiune.
         ratzele se trag din camioane

         Comentariu


         • #10
          Si oare de unde as putea achizitiona un regulator de presiune?

          Stie cineva? Are cineva montat, as vrea sa-mi spuna daca intradevar regleaza si presiunea statica....? Sa nu mai fac o investitie care sa-mi ofere aceleasi beneficii

          Mersi.

          Comentariu


          • #11
           D-le Marian reductorul d-voastra este defect sau a intrat mizerie in el.
           El trebuie sa mentina o presiune reglata din acel surub, constanta indiferent de regim dinamic sau static (cu conditia ca sa nu se depaseasca debitul maxim sau sa fie lipsa presiune inainte de regulator)
           D-le Stefanev presiunea scade o data cu cresterea inaltimii, adica cel de la 10 are o pres mai mica decat cel de la parter
           D-le Ear1976 reductorul este un robinet dar mai special, adica inchide sau deschide mai mult sau mai putin in functie de presiunea reglata din surub.Sub acel surub se afla un arc care este comprimat si care impreuna cu presiunea dorita inchide complet robinetul
           IEFTIN SI BUN NU EXISTA
           PROST DAR SCUMP, DIN PACATE, EXISTA

           Comentariu


           • #12
            reductor de presiune

            stau la casa si am aceeasi problema. de curand au dat drumul la apa, de la rajac, m-am racordat. din cauza presiunii prea mari a descarcat o supapa de la centrala termica. cand am intrat in casa, apa in toata casa, apa calda, mi-a distrus tot. am cumparat de la romstal reductor de presiune. acum problema apare cand deschid robinetul. apa nu are o curgere lina, constanta, apar socuri de presiune, goluri de aer, din acest motiv cand comut robinetul pe apa calda centrala inchide flacara si apoi o deschide (centrala citeste aceste goluri ca si cum as inchide robinetul). ce trebuie sa fac sa obtin o curgere constanta, lina?

            Comentariu


            • #13
             Trebuie sa montezi un regulator de presiune inainte de intrarea in centrala, reglat pe valoarea corespunzatoare precizata in manualul centralei.

             Regulatorul protejeaza instalatiile de apa impotriva presiunilor ridicate, a fluctuatiilor de presiune si ajuta la reducerea consumului de apa.

             Se poate consulta:

             bartrom.ro/catalog_view.php?prodid=180&catid=20949
             minitehnicus

             Comentariu


             • #14
              raspuns

              atentie la sensul de curgere al apei, are o sageata pe el, iar legat de manometru acesta este situat dupa reductor si arata presiunea la care este reglat, adica presiunea din instalatia interioara...
              o parere in plus nu strica niciodata,

              Comentariu


              • #15
               Reductor presiune apa

               Buna ziua,

               revin cu solutia pe care am gasit-o intr-un final.
               Poate va ajuta pe cineva care se confrunta cu aceiasi problema.
               Solutia a fost Regulatorul Caleffi de la Romstal. Il recomand cu cea mai mare incredere.
               Are un buton de reglaj presiune si ...indiferent de regim static sau dinamic, presiunea ramane cea reglata. Functioneaza fara nicio problema.

               Bafta.

               Comentariu

               Procesare...
               X