Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Defectiuni, reparare si reglaje hidrofor

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Re: problema

  Postat în original de mihaim5
  presupunand ca ati realizat presiunea in vasul de expansiune, trebuie sa reglati nivelele dorite la care doriti sa va porneasca si opri hidroforul. reglajul il faceti din presostat tinand cont de specificatiile tehnice ale instalatiei. verificati pentru orice eventualitate si presiunea in vasul de expansiune
  O sa verific astazi presiunea.De-a lungul timpului am avut 2-3 pene de curent,ar trebui sa amorsez poma?poate fi si asta o cauza pt una din probleme?

  Comentariu


  • Va intrebasem si eu daca aveti si un vas tampon inaintea hidroforului, ca e posibil sa nu aveti destul debit e apa necesar functionarii corecte a hidroforului.
   Curentul nu iarta!

   Comentariu


   • Re: problema

    Postat în original de tonyto
    O sa verific astazi presiunea.De-a lungul timpului am avut 2-3 pene de curent,ar trebui sa amorsez poma?poate fi si asta o cauza pt una din probleme?
    nu exista legatura intre problemele sesizate de dumneavoastra si penele de curent inregistrate in timp

    Comentariu


    • Daca sorbul nu inchide perfect, in timp ce este curent hidroforul porneste si reface presiunea in instalatie. Daca nu este curent apa se "scurge" in fantana si se dezamorseaza. Poate a-ti mai observat ca porneste fara consumator, in situatia asta trebuie schimbat sorbul.
     Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost decat sa
     vorbesti si sa inlaturi orice dubiu.

     Comentariu


     • multumesc tuturor pt raspunsuri.Astazi o sa caut pe cineva autorizat sa rezolve problema.Eu mi-am prins urechile O sa anunt dupa ce si cum..poate se vor lovi si altii de problema asta.
      Apropo..scump domne scump!Am gasit vreo 3 instalatori care imi cer 70 lei numai pt constatare!

      Comentariu


      • Constatarea probabil ca se plateste doar daca nu se face si remedierea de catre ei, pentru ca nimanui nu-i convine sa vina, sa piarda vremea sa constate si dupa sa vina altcineva sa repare sau sa rezolve chiar proprietarul.

       DYC are dreptate, poate fi si aceasta cauza; de obicei este instalata o supapa pe traseu care poate avea probleme.
       Curentul nu iarta!

       Comentariu


       • La fluctuatia presiunii (deschideti apa rece si o parte din presiune se formeaza prin destinderea unui volum de aer situat in circuitul apei calde, in "paralel" cu destinderea pernei de aer a rezervorului hidroforului: idem trasul apei la WC; la o scadere mai accentuata a presiunii, porneste hidroforul; acum apa circula spre tevaria de apa calda. Montarea supapei de sens a oprit "refluxul" ce se produce la scaderea presiunii apei reci.
        Fie centrala e excesiv de sensibila, fie, mai degraba aveti dv. o punga de aer pe instalatie care nu se elimina (gazele fiind compresibile sufera variatii semnificative de volum la variatia presiunii!)

        Toate cele bune!
        Cateva notiuni de fizica ajuta...

        Comentariu


        • Reglare hidrofor

         Buna ziua, am o problema cu un hidrofor. Modelul este DS1100 (sau SD1100) aspira de la 30m si impinge la 50m. Am avut o problema la el cu presostatul care nu mai decupla (trebuia sa-l scot din priza ca sa se opreasca). L-am schimbat si am luat unul nou, mecanic, cu 2 suruburi. Am incercat sa-l reglez invartind de piulitele de la el. Problema este ca pot sa-l fac sa se opreasca numai daca desurubez aproape de limita piulita mare iar pe cea mica o slabesc atat de mult incat ajunge sa faca scantei. In situatia asta presiunea la manometru indica 0.7.
         Durerea este ca oprirea nu este brusca ci presostatul clantane de mai multe ori pana sa se opreasca hidroforul. De asemenea, dupa o perioada de nefolosinta iar il aud clantanind (cupreaza si decupleaza) fara a exista un consummator deschis.
         Daca dau drumu la un robinet, presiunea apei scade pana la o valoare f mica, asta pana cand porneste iar hidroforul.
         Si mai e ceva. Hidroforul a ajuns la o anumita presiune si a-a oprit. Daca il misc se aude undeva ca apa baltacaie, ca si cum as avea un bidon plin cu apa pe jumatate. Mentionez ca am verificat presiunea in rezervorul de sub pompa si indica aproximativ 1.5-2 bari. Dar nu sunt f sigur de indicatorul de la pompa de aer.
         A doua problema este ca pe la axul pompei sar stropi f mici si ma gandesc ca s-ar putea sa fie de la simering. Banuiesc ca treaba asta nu e buna si ar trebui sa caut un simering nou si sa-l schimb.
         Va rog sa imi dati niste indicatii ce ar trebui sa fac cu presostatul si ce trebuie sa inlocuiesc ca sa nu mai sara stropi din zona axului pompei.
         Multumesc.
         Ellyot

         Comentariu


         • In primul rand ati schimbat presostatul original degeaba, nu el este problema. Presostatul nu face decat sa decupleze cand ajunge la presiunea reglata. Daca pompa nu baga presiune pana la 2.5 - 3 bar presiunea normala de oprire, este normal ca nu decupleaza. Problema este ori din ejector( care are o duza care are prostul obicei sa se mai infunde) sau o neetanseitate in interiorul pompei intre difuzor si corpul pompei, situatie in care ar trebui mers la service. Si pt presetupa ( simering cum ii spuneti dvs) trebuie mers obligatoriu la service, nu este asa simplu de inlocuit si in cazul in care gasiti unul.
          Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost decat sa
          vorbesti si sa inlaturi orice dubiu.

          Comentariu


          • Nu sunt foarte specialist in hidrofoare insa cred ca la dvs. problema nu este neaparat de natura electrica sau de reglaj ci o problema datorata folosirii indelungate sau din contra folosirii ocazionale. Am cautat si eu pe internet modelul respectiv dar nu am gasit nimic in acest sens. Aveti vreun link cu acest aparat? De cat timp il utilizati?
           Curentul nu iarta!

           Comentariu


           • Hidroforul porneste frecvent

            Am acelasi M 24 de la Tricomserv de vreo 2-3 ani.
            De vreo luna de zile am observat 2 chestii :
            1 - In timp ce apa curge la robinet ( indiferent daca la maxim sau nu) debitul are fluctuatii ( scade - creste)

            2- Dupa ce nu mai exista consumatori activi, hidroforul porneste cite 3-4 secunde / minut . Presiunea manometrului de pe hidrofor se mentine 2,8., iar la fiecare pornire din aceasta se aude un scurt bolborosit in fintina

            Am verificat daca exista pierderi pe coloanele din fintina si nu scade presiunea ( am inchis robinetul de alimentare a instalatiei din casa si presiunea nu scade in timp)

            Ce ar putea fi ? Presiunea din vas nu am verificat-o pt ca momentan nu stiu unde am pus manometrul

            Comentariu


            • Nu are nimeni vreo idee ?

             Comentariu


             • Fluctuatiile de presiune sunt de la lipsa aerului din butelie, iar pornitul fara consumator de la o pierdere pe retea(sorb blocat cateodata/teava etc).
              Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost decat sa
              vorbesti si sa inlaturi orice dubiu.

              Comentariu


              • Am vb mai multe cu dl. ellyot pe PM, speram sa ne spuna si noua cum a rezolvat problema. Domnule consultant, in general hidrofoarele cu aspiratie de la 50 m sunt toate la fel, de la 24-30m asemeni, la cele de 9 m mai apar mici diferente dar principiul si piesele interne sunt la fel de "multe" si cu acelasi rol la toate modelele ( sau cel putin cele pe care le-am vazut eu, nu cred ca mi-au scapat multe din cele de pe piata).
               Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost decat sa
               vorbesti si sa inlaturi orice dubiu.

               Comentariu


               • Multumesc mult !

                Ma duc sa-mi cumpar manometru !

                O zi buna tuturor !

                Comentariu

                Procesare...
                X