Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Defectiuni, reparare si reglaje hidrofor

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • #16
  la bloc presiunea e variabila in functie de etaj, ca sa asigure o presiune cat de cat de 1atm la etajul 10 la parter este mult mai mare

  Comentariu


  • #17
   Postat în original de danutzddd
   va rog poate stiti,se poate mari presiunea apei care iese din hidrofor,spun asta deoarece incalzitorul de apa calda din casa cere presiune de apa mai mare .in acest moment am aprox 2.5 atmosfere .la bloc cam ce presiune este inrobinet ?multumesc
   In primul rand trebuie sa cititi in cartea tehnica a hidroforului care este presiunea maxima pe care poate sa o dea pompa ( hidroforul meu are max. 4 bari ). In functie de aceasta presiune puteti sa reglati la presostat presiunea la minima la care porneste pompa si presiunea maxima la care se opreste pompa. Acest interval nu trebuie sa fie foarte mic ( la presiune mare ) deoarece duce la porniri dese ale pompei => consum mare de electricitate => uzura motorului electric de antrenare al pompei => uzura partilor in miscare ale presostatului.

   Comentariu


   • #18
    Postat în original de mx81
    Hidroforul se copune din mai multe parti . Cind una este defecta se poate inlocui sau adapta de la hidrofor . Ce nu merge de fapt ? Comanda sau pompa ?
    Era condensatorul, l-am testat, schimbat si merge ok. In Bricostore am vazut ca au de toate, poti sa-ti faci hidroforul din bucati, de la manometre si presostate pana la pompe si butelii (acumulatori) de presiune.

    Am o noua intrebare: ce protectie i se poate monta pentru a te asigura ca motorul nu trage in gol? Un soi de "plutitor" ca la pompele submersibile?

    Comentariu


    • #19
     [quote="Dobreman"]
     Postat în original de mx81
     Hidroforul se copune din mai multe parti . Cind una este defecta se poate inlocui sau adapta de la hidrofor . Ce nu merge de fapt ? Comanda sau pompa ?
     Era condensatorul, l-am testat, schimbat si merge ok. Am crezut ca e ceva mai grav dar nu am mai avut rabdare sa gasesc un centru si l-am luat pe bucati. In Bricostore am vazut ca au de toate, poti sa-ti faci hidroforul din bucati, de la manometre si presostate pana la pompe si butelii (acumulatori) de presiune.

     Am o noua intrebare: ce protectie i se poate monta pentru a te asigura ca motorul nu trage in gol? Un soi de "plutitor" ca la pompele submersibile?

     Comentariu


     • #20
      Pe corpul hidroforului se afla de obicei o piesa care se numeste presostat, in functie de tip poate fi electronic sau mecanic.
      Daca este mecanic este inchis intr-o carcasa de plastic care se desface de la un mic surubel de plastic.
      Inauntru ai sa gasesti doua arcuri unu mai mic si unu mai mare presate de doua piulite.
      Strangand sau desfacand cele doua piulite maresti sau micsorezi presiunea de pornire si respectiv de oprire a hidroforului.

      Daca presostatul este electronic nu prea ai cei face.

      Bafta
      P.S. Si nu uita mai intai sa scoti din priza
      Intelept este cel care cauta...

      Comentariu


      • #21
       Solutia este corecta .

       Comentariu


       • #22
        multumesc

        Comentariu


        • #23
         ma cam mira faptul ca nu este suficient 2,5 bari. de regula este o presiune optima pentru majoritatea consumatorilor.oricum s ar putea sa ''omori ''putin motorul hidroforului pentru ca in functie de adancimea de absortie si de modelul pompei ,sa nu se poata ridica presiunea mai mult ,singurul rezultat fiind o mai indelungata functionare a pompei si posibil sa nici nu ajunga la...2,8 bari.Incearca reglajul...surubul mare stabileste presiunea de oprire iar cel mic intervalul adica practic presiunea de pornire.la cel mic te sfatuiesc sa nu umbli,ci doar la cel mare sa mai strangi treptat cate una tura..succes si scoate l din priza cand umbli acolo
         O instalatie termica nu incepe si nu se termina cu doua tevi spre radiator

         Comentariu


         • #24
          Nu stiu ce fel de incalzitor folosesti si nu stiu daca nu poti sa faci acolo ceva reglaje pentru a porni si la o presiune mai mica.
          La mine la bloc este cind presiunea are chiar si 1 sau sub 1 si centrala functioneaza.

          Comentariu


          • #25
           am un incalzitor de apa calda junkers din acela care se foloseste cu butelie si care nu are flacara de veghe ,porneste printr-o turbina ,iar cand n-are debit mare de apa se opreste.Probabil treb.sa umblu eu la reglajele lui.credeam ca treb sa umblu la hidrofor.

           Comentariu


           • #26
            Am achzitionat de curand un hidrofor cu ejector si ma interesa si pe mine daca presiunea este buna, pe o retea de jumatate de tol presiunea sta undeva la 2,6 bari cand functioneaza hidroforul , iar cand inchid robinetul urca imediat la 2,8 bari.
            Va multumesc !

            Comentariu


            • #27
             pai mi se pare buna daca il ve-ti folosi pentru baie si bucatarie.o cauza a porniri dese a unui hidrofor consta si in perna mica de aer.acel "bazin"cu care e dotat .va recomand sa schimbati acel bazin cu unul de capacitate mai mare.va salut!

             Comentariu


             • #28
              Verifica presiunea de aer in balonul hidroforului. Se verifica ca si presiunea in roti la masini (ventilul e identic) trebuie sa ai 1.5 -1.7 cu hidroforul deconectat si robinetele deschise. Daca nu ai presiune suficienta introduci cu o pompa pana la valorea care este indicata in manual.
              Mesajul contine pareri personale, fara pretentii de adevaruri universale.

              Comentariu


              • #29
               daca robinetele sunt deschise nu se pierde presiunea?

               Comentariu


               • #30
                Postat în original de alex virtual
                daca robinetele sunt deschise nu se pierde presiunea?
                Robinetele hidroforului nu au legatura cu balonul hidroforului, ci cu rezervorul hidroforului.
                Rezervorul hidroforului (pe care il vede toata lumea) are in interior un "balon" dintr-o membrana elastica, umplut cu aer la o anumita presiune (difera de la producator la producator, dar nu foarte mult). Apa intra in rezervorul hidroforului si, datorita presiunii pe care pompa o creaza, comprima acel balon. In momentul in care deschideti robinetul hidroforului pentru a consuma din apa si pompa nu functioneaza, apa stocata in rezervor este impinsa afara din rezervorul de apa al hidroforului de presiunea exercitata de balonul care incearca sa se destinda si sa revina la presiunea initiala a sa.
                Asta incerca sa spuna dmugurel, sa deconectati hidroforul de la sursa de energie electrica (ca sa nu porneasca pompa) si sa deschideti robinetul hidroforului ca balonul sa echilibreze presiunea dintre el si apa din rezervor impingind afara apa din rezervor. Dupa ce apa nu mai curge din rezervor, masurati presiunea din balon iar daca e sub valorile recomandate de producator, sa o majorati pina la acele valori. Daca presiunea din balon este mai mica decit cea recomandata, pompa va porni mai des (ginditi-va ca, ipotetic, hidroforul nu are acel balon; in acest caz pompa va merge continuu).
                Dle alex virtual, am vazut ca Dvs. stiti de existenta balonului, doar primul paragraf al acestui "reply" va este adresat, restul este in special celor care nu stiu acest lucru.

                Cu stima.
                De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
                În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

                Comentariu

                Procesare...
                X