Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Defectiuni, reparare si reglaje hidrofor

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • #46
  Pai de unde goluri de aer pe aspiratie daca pompa este submersibila ? Incercati si lasati pompa mai jos deoarece daca este inecata in apa nu are cum sa traga aer.

  Comentariu


  • #47
   solutia este montarea unei piese de aerisire pe retea

   Comentariu


   • #48

    Comentariu


    • #49
     Pompa este complet sub apa la 0.8-1 m de fundul putului .La pompa este conectat un furtun (seamana cu cel de aspirator nu stiu exact cum se numeste) .Conectorul este tot sub apa.
     La iesirea din fintina , linga fintina este un mic camin in care se conecteaza furtunul cu teava de PE cu diametrul de 25mm. De aici urmeaza un traseu din teava de PE de 10 m la o adincime de 0.8 m. sub pamant dupa care teava intra in pivnita unde este montat vasul hidrofor .Aici mai sunt citeva coturi pina la intrarea prin supapa de sens in vasul hidrofor.
     Presupun ca aerul provine de la unul din acesti conectori .

     Dupa ce vasul hidrofor s-a incarcat si pompa se opreste neavind o supapa de sens montata la iesirea din pompa coloana de apa din furtun (aproximativ 6-7 m. vertical ) sub greutatea proprie se scurge inapoi in fintina tragind aer probabil pe la unul din conectori.
     La urmatoarea pornire aerul de pe conducta este pompat in vas si tot asa .
     Daca unul din conectori nu ar fi suficient de strins nu ar trebui sa se observe picaturi atunci cind pompa umple vasul ? pentru ca eu nu am observat .Poate pe la conectorul din caminul de linga fintina acolo nu am fost asa atent .
     Asa cred ca se intimpla , nu sunt specialist .

     Montarea unei supape de aerisire ar elimina aerul din instalatie dar nu si cauza .
     Pentru ca am avut o mica problema cu pompa si a trebuit sa o scot afara cred ca o sa montez inca o supapa de sens chiar la iesirea din pompa .Supapa nu ar mai permite apei sa curga inapoi in fintina iar daca unul din conectori nu este bine strins atunci o sa curga apa pe la acel conector .

     Aveti idee cam la ce presiune maxima rezista acel furtun de hidrofor ?
     Teava de PE si conectorii rezista la maxim 6 bar ? . . . . sau am inteles gresit . . .
     Mai era o mica problema inainte .
     In momentul cind presiunea din hidrofor scadea sub limita minima ( aproximativ 1.4 bar ) si pornea pompa aveam un moment in care presiunea apei scadea la 0 si apoi revenea treptat .
     Acest lucru sa se datoreze tot prezentei aerului pe conducta ??
     Multumesc .

     Comentariu


     • #50
      Se poate ca furtunul din put (acela ca de aspirator) sa fie fisurat.
      Eu am patit-o si avea cam aceleasi simptome.
      Daca vreunul din fitinguri nu e strans bine ar trebui sa tasneasca apa, la presiunea pe care o creeaza hidroforul in instalatie!
      "Am patit-o si pe asta" - Stan Patitu'

      Comentariu


      • #51
       Furtunul pare destul de solid nu l-am testat sa vad daca este fisurat pentru ca am instalat deja pompa .
       Am montat o supapa de sens direct pe pompa submersibila , dar nu am mai avut timp sa testez instalatia sa vad daca s-a rezolvat problema golurilor de aer .Astept sa vad cum se comporta dupa citeva zile de functionare

       Comentariu


       • #52
        Postat în original de corbo
        Furtunul pare destul de solid nu l-am testat sa vad daca este fisurat pentru ca am instalat deja pompa .
        Am montat o supapa de sens direct pe pompa submersibila , dar nu am mai avut timp sa testez instalatia sa vad daca s-a rezolvat problema golurilor de aer .Astept sa vad cum se comporta dupa citeva zile de functionare
        Mai este foarte posibil ca pompa sa traga apa din put mai repede decit se poate el reumple , si sorbul sa ramina putin timp fara apa , tragind si aer . In orice alt loc pe instalatie ar fi o buba , ar curge apa !
        Instalatii verificari-revizii gaze

        Comentariu


        • #53
         Furtunul pare solid, si eu am stat vreo cateva ore sa-mi dau seama ce naiba se intampla, cand m-am uitat in put cu lanterna... stupoare, tasnea un firicel de apa tocmai din furtunul solid.
         Poti sa verifici, eu nu zic neaparat ca e asta, doar sa iei in calcul
         "Am patit-o si pe asta" - Stan Patitu'

         Comentariu


         • #54
          Hidrofor defect

          In primul rand imi cer scuze daca acest subiect a mai fost dezbatut pe forum, dar eu nu am gasit pana acum o prb similara. Despre ce este vb: am un hidrofor aproape nou, pe care vreau sa-l folosesc, dar are urmatoarea prb - la alimentarea cu tensiune electrica pompa incepe sa functioneze, presiunea creste pana la 4 bari unde se stabilizeaza, dar pompa continua sa functioneze fara a se opri. Atata timp cat il tin in priza, am si apa sub presiune, dupa ce opresc alimentarea curentului, se aude un zgomot in interiorul bazinului si se pierde presiunea.
          Nu stiu daca am fost destul de clar. Aveti vreo idee?
          Multumesc

          Comentariu


          • #55
           Aveti supapa de sens montata?

           Comentariu


           • #56
            Domnul Codreanu,
            habar nu am daca e montata supapa de sens, dar ma indoiesc de acest lucru deoarece pe cele doua reductii (sau cum se vor fi numind ele) - respectiv cea de intrare si cea de iesire, nu este montat nimic ce ar semana cu o supapa, sau cu altceva similar.
            Hidroforul este o petarda cumparata din metro sau pracktiker, ieftin, cu rezervor de 20 de litri. Nu a fost folosit aproape deloc, prezentand anomalia descrisa anterior de nou.
            va multumesc

            Comentariu


            • #57
             Banuiesc ca asta e cauza deoarece apa din hidrofor se scurge inapoi in fantana fata acea supapa

             Comentariu


             • #58
              multumesc
              am sa fac urmatorul test: am sa "trag" apa dintr-un bidon sa vad ce se intampla la deconectare.

              Comentariu


              • #59
               Hidrofor defect?

               d-le specialist. va rog ajutati-ma in urmatoarea problema. De cateva zile hidroforul meu porneste foarte des pentru o perioada scuta de timp pana se incarca la 3 atmosfere cat este reglat sa decupleze.Presiunea scade la 1.5 atm dupa care se incarca iar.Aici sunt nedumirit pt.ca nu am pierderi de apa.Pe unde ar putea pierde apa sau lua aer.M-am gandit la sorb sau la perna aia din el sa nu fie sparta.M-am gandit s-ami cumpar o butelie noua mai mare asta a mea este de vreo 10 litri.Ce sfat i-mi dati?
               va multumesc

               Comentariu


               • #60
                Bazinul are un capac de plastic si sub el o valva ca de masina . Apasa pe ea . Daca iese aer este bine , daca iese apa , membrana este sparta . Un bazin mai mare este mult mai bun , pornirile sint mai rare . De altfel pompele au un nr maxim de porniri admise pe ora dar acest lucru nu se spune si se stie chiar mai putin .
                Instalatii verificari-revizii gaze

                Comentariu

                Procesare...
                X