Defectiuni, reparare si reglaje hidrofor

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi

  • unchiu
    a răspuns
    in vas e ok 1.5bari ? imi zicea cineva la magazinul de unde am luat pompa ca in vasele hidrofor de 80 si mai mari ar trebui sa am 2bari nu 1.5.

    Lasă un comentariu:


  • RaduCA
    a răspuns
    Poate îţi este de ajutor părerea de mai jos:

    Postat în original de keta
    Ciudata chestie, e prima oara cand vad asa ceva.

    Cred ca manometrul este de vina. Are partial obturat orificiul de comunicare si primeste mai greu apa ca sa citeasca presiunea. Ar trebui verificat cu un alt manometru, pentru a vedea o presiune reala si ar mai trebui facuta o verificare cu hidroforul izolat de restul instalatiei (consumatori).

    Lasă un comentariu:


  • unchiu
    a răspuns
    Dau buzna in topicul asta pentru un sfat. Ieri am schimbat pompa submersibila veche (s-a ars!) cu una ceva mai puternica. Am reglat presostatul sa deschida pe la 1.6-1.8 dar nu mi-e clar cu inchiderea si aici am nevoie de un sfat de la dumneavoastra. In acest moment presostatul inchide la 2.2bari dar imediat dupa inchidere manometrul arata o presiune in crestere care se stabilizeaza pe la 3.4bari. E corect sa functioneze in modul asta? Mentionez ca vasul hidrofor are 80litri si in el este o presiune de 1.5bari. Am incercat sa filmez o golire si o umplere ca sa va faceti o idee cat mai buna a fenomenului (aici puteti vedea opera cinematrografica http://youtu.be/Ype9K0mPfmk).
    Multumesc!

    Lasă un comentariu:


  • Consultant sanitare
    a răspuns
    Postat în original de jjy
    dar un ansamblu format dintr-o submersibila si un presostat electronic nu are nimeni?
    Va recomand sa mergeti pe varianta presostat electomecanic, clasic, si cu vas hidrofor, de exemplu de 50 litri.
    Presostatul electronic este destul de pretentios si inunele cazuri are nevoie de un mic vas hidrofor pentru a functiona corect. Se impune acolo unde pompa este aleasa foarte riguros, corespunzator cerintei instalatiei deservite.

    Lasă un comentariu:


  • RaduCA
    a răspuns
    Da.
    Da.

    Lasă un comentariu:


  • jjy
    a răspuns
    am masurat - diametru exterior al tevii pehd este de 25 mm. e bine?
    0,1 m^3 / h inseamna 100 L/h ?

    Lasă un comentariu:


  • RaduCA
    a răspuns
    Postat în original de jjy
    deci:
    -adancimea fantanii=9 m
    -diametru interior=60 cm
    -nivel dinamic? nu stiu ce sa zic aici. am scos de cateva ori aproape toata apa cu o pompa si peste 20 ore era plina la loc (abia dupa acel interval am putut verifica, deci e posibil ca umplerea la loc sa se produca mai repede) [...]
    Debitul puţului/fîntînii este necesar la alegerea pompei potrivite. Dacă iau în calcul datele pe care le am la dispoziţie acum (deci cazul cel mai defavorabil dar şi destul de improbabil, cu 20 de ore necesare pentru refacere), rezultă un debit de doar 0,1 m3/h, ceea ce este foarte puţin. Aşa că vor fi necesare măsurători pentru stabilirea parametrilor cei mai apropiaţi de realitate.


    Postat în original de jjy
    [...] pentru alimentarea baii ma gandeam ca as mai avea posibilitatea ca dupa ce intru cu apa in bucatarie, sa plec cu ea spre baie prin casa, adica traversand bucataria. [...]
    Tocmai de aceea v-am şi pus întrebările despre instalaţiile interioare şi şapa de egalizare.


    Postat în original de jjy
    [...] - diametru teava pehd? nu stiu. trebuie sa ajung la casa sa ma uit. [...]
    Sper doar să nu fie prea mic... dacă este mai mare, nu ar fi aşa o problemă.

    Lasă un comentariu:


  • jjy
    a răspuns
    deci:
    -adancimea fantanii=9 m
    -diametru interior=60 cm
    -nivel dinamic? nu stiu ce sa zic aici. am scos de cateva ori aproape toata apa cu o pompa si peste 20 ore era plina la loc (abia dupa acel interval am putut verifica, deci e posibil ca umplerea la loc sa se produca mai repede)
    -tevile din baie si din bucatarie intra in placa de beton trec prin fundatie cam la 50-60 cm sub nivelul solului pe sub peretele din stanga, cel fara geam, acolo unde sugerati ca as putea face o camera tehnica si se opresc in exteriorul casei, ridicate deasupra pamantului. pentru alimentarea baii ma gandeam ca as mai avea posibilitatea ca dupa ce intru cu apa in bucatarie, sa plec cu ea spre baie prin casa, adica traversand bucataria.
    -diametru teava pehd? nu stiu. trebuie sa ajung la casa sa ma uit.
    -instalatiile sanitare nu sunt facute
    -sapa egalizare nu este turnata
    -cu camera tehnica aveti dreptate, dar am incercat sa elimin tot ce am crezut ca nu este necesar, pentru a optimiza cat mai mult costurile. eiiii, daca ar exista fonduri suficiente, multe mi-ar fi placut sa mai fac.

    Lasă un comentariu:


  • RaduCA
    a răspuns
    În condiţiile existente la Dvs., căminul ar putea fi făcut oriunde pe traseul dintre puţ/fîntînă şi casă. Dar ar fi de preferat ca, în cazul în care veţi folosi un sistem cu pompă de suprafaţă, căminul să fie cît mai departe de casă (respectiv, cît mai aproape de fîntînă) şi/sau cît mai bine izolat fonic.

    Pentru a vă putea da sfaturi cît mai corecte în continuare, ar trebui să mai ştiu:
    - care este adîncimea puţului/fîntînii?
    - ce diametru interior are puţul/fîntîna?
    - care este nivelul dinamic al apei din puţ/fîntînă?
    - de unde "pleacă" şi unde "ajung" ţevile de PEHD din bucătărie şi baie? o schiţă m-ar ajuta mai mult decît orice descriere
    - ce diametru au acestea?
    - aveţi făcute deja instalaţiile sanitare din casă?
    - şapa de egalizare este turnată?
    - poate şi altele, pe măsură ce se înaintează în detalii



    P.S. Existenţa unei camere tehnice la o casă este mai mult decît benefică, chiar şi cînd sursa de încălzire nu este una pe lemne.

    Lasă un comentariu:


  • jjy
    a răspuns
    multumesc pentru raspunsul explicit. da, si eu cred ca nu scap de realizarea unui camin. legat de camera tehnica, sa stiti ca am plecat din start pe varianta incalzirii pe electric sau pe gaze (am exclus varianta pe lemne, de aici si lipsa camerei tehnice, deci nu a fost o greseala). am gaze la strada, cam la 40m, am bransament trifazat de 18 kw; acuma ramane sa ma decid daca voi mai da cam 12.000 ron pe bransament la gaz sau voi merge pe electric. dar cam suntem offtopic. sa revenim...
    pot face caminul langa casa, deci la 10 m de fantana, unde sa montez vasul de expansiune (+submersibila)? sau trebuie facut langa fantana? sau daca ma hotarasc la un hidrofor monobloc, clasic, pot sa-l pun la 10 m de fantana?
    multumesc.

    Lasă un comentariu:


  • RaduCA
    a răspuns
    Scuzele mele! ... dar iar am "comis"-o (din cauza grabei): am citit doar "presostat" în loc de "presostat electronic".

    Nu am folosit niciodată aşa ceva, ba chiar am recomandat presostatele clasice celor care-şi doreau un "presostat electronic". Motivul: sub nici o formă cel "electronic" nu poate suplini absenţa rezervorului presurizat! Mai mult, nu aveţi numai problema legării consumatorului exterior, dar şi pe cea a băii.

    În ceea ce priveşte aducţia apei în casă, eu sînt adeptul variantei: pompă submersibilă + presostat + rezervor presurizat (minim 50 l).

    M-am mai uitat o dată pe planul casei Dvs. şi, cu părere de rău, vă spun (şi sper să nu vă supăraţi prea tare pe mine) că este evident că nu aţi avut parte de îndrumările necesare din partea unor specialişti, nici în faza de proiectare, nici în cea de construcţie. Aşa că acum trebuie să alegeţi între: realizarea unui cămin pentru un hidrofor monobloc sau construirea unei camere tehnice lipită de peretele exterior al bucătăriei, cel fără fereastră, fiecare dintre ele cu avantajele şi dezavantajele sale. Problema pe care o văd eu la prima variantă este că aceasta aproape că impune ca încălzirea casei să se facă electric (într-una dintre variantele: în pardoseală, cu ventilo-convectoare, cu panouri radiante), deoarece în cazul încălzirii cu o sursă de tip centrală, camera tehnică devine o necesitate.

    Lasă un comentariu:


  • jjy
    a răspuns
    niste pareri despre acest ansamblu. daca folositi asa ceva, atunci abia astept mai multe detalii.
    de exemplu, citeam undeva ca ar fi indicat si folosirea unui vas de expansiune. asa e?
    mai exact, situatia mea: casa doar parter (1 baie + 1 bucatarie) + 1 consumator afara pentru gradina, masina, etc. fantana e la aprox. 10 m de casa (am montata prin fundatie teava pehd si la bucatarie si la baie, luciu apei la 1,6 m de nivelul solului. ideea de la care plec e sa scap de executia unui camin pentru hidrofor. si asa am ajuns la prima varianta: submersibila + vas de expansiune montat in casa (in bucatarie - nu am o camera tehnica). am primit pareri pozitive despre aceasta varianta, dar mai nou am aflat despre acest presostat electronic care ar putea inlocui vasul de expansiune si in plus ar asigura o presiune constanta. deci e bine, submersibila + presostat electronic (montat tot in bucatarie) ? orice varianta as alege, cred ca ar aparea o alta problema si anume legarea consumatorului exterior.daca montez vasul de expansiune sau presostatul electronic in casa, dupa ei va trebui sa plec cu o teava spre consumatorul exterior. corect? deci, trebuie sa ies cu o teava din casa spre consumatorul exterior, cu spart fundatie, etc... cred ca pana la urma nu scap de camin.
    deci, ce varianta recomandati?

    p.s. va salut si eu d-le RaduCA

    Lasă un comentariu:


  • RaduCA
    a răspuns
    Cred că aşa ceva au mai mulţi, printre care şi eu. Ce anume vă interesează?


    P.S. Vă salut şi aici, D-le jjy.

    Lasă un comentariu:


  • jjy
    a răspuns
    dar un ansamblu format dintr-o submersibila si un presostat electronic nu are nimeni?

    Lasă un comentariu:


  • Consultant sanitare
    a răspuns
    Incercati sa reglati presiunea pe hidrofor la o valoare mai ridicata.
    In acelasi timp, daca aspersorul are posibilitate de reglare puteti reduce distanta la care lucreaza urmarind sa se incadreze in functionarea normala.

    Lasă un comentariu:

Procesare...