Defectiuni, reparare si reglaje hidrofor

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi

  • cristians
    a răspuns
    Poblema combinatie hidrofor - boiler pe lemne

    Sal,

    Ce ma sfatuiti sa fac in cazul urmator:

    Am un boiler pe lemne cu o supapa de presiune la 3 bari prin care imi picura apa cand incepe sa se incalzeasca apa in el. Presiunea la iesirea din hidrofor e putin sub 3 bari.

    Ce e mai bine sa fac: sa pun un reductor de presiune la intrarea in boiler sau sa reglez presostatul hidroforului la 2 bari?

    Cineva spunea ca oricum nu e bine sa fie o presiune asa mare in instalatie ca imi forteaza racordurile si lipiturile.

    Sanatate!

    Lasă un comentariu:


  • moshu2
    a răspuns
    Ptr Dl florin-cfr: vi s-a rupt membrana din rezervorul de presiune (butelia) hidroforului, probabil deoarece a functionat fara contrapresiune (ventilul de aer neetans). O gasiti la piese de schimb.
    Ptr. Dl Gabones: e cel mai probabil scapare pe la garnitura clapetei sorbului, dar e posibil si sa piarda presiunea pe la o imbinare intre sorb si pompa. Daca s-ar fi deteriorat simeringul pompei, va curgea (vizibil!) intre motor si pompa (facea balta sau se vedea prelingerea pe rezervor, daca e montat cum vine asamblat, cu pompa deasupra rezervorului).
    Rolul aerului din rezervor: Presiunea aerului (cei 1,5-2 bar) mentine membrana - punga - de cauciuc in care se aduna apa, la o intindere rezonabila la cresterea presiunii, vizibila pe manometrul instalatiei aflat pe pompa (3-4bar)(aerul e si el comprimat la aceeasi presiune!), si asigura "impingerea" rezervei de apa spre consumatori pana ce presiunea scade la valoarea de pornire a pompei (1-1,5-2 bar). In absenta acestei presiuni, membrana e intinsa excesiv, rupandu-se din cauza solicitarii, si in acelasi timp rezerva de presiune care impinge apa din rezervor in instalatie e redusa, cauzand si porniri dese cu functionari scurte ale pompei (ceea ce solicita suplimentar motorul - creste probabilitatea de defectare)

    Personal am patit-o cu un model de sorb cu scaunul (suprafata de asezare a supapei) prea ascutit, care taia cuciucul garniturii dupa 2-3 luni de functionare, compromitand functionarea corecta (porniri dese in absenta consumului). Dupa ce am localizat pierderea (eu am un robinet pe plecarea de la hidrofor), am cumparat un al doilea sorb de acelasi model; cand defectul a reaparut, am scos de sub tensiune hidroforul si am luat-o la umblat prin magazinele de instalatii pana ce am gasit ALT model (recomand calduros Romstal-ul). Cu sorbul lor functioneaza de cativa ani (cred ca vreo 4) fara probleme...

    Din experienta mea: chiar daca gasiti un instalator care sa fie si priceput, si liber (sa va faca lucrarea sau reparatia) si sa va taxeze si rezonabil, tot mai sigur e sa va instruiti personal, ca mai pleaca oamenii prin concedii, sau sa lucreze prin strainatatzuri (chiar azi am trecut pe la parintii mei si am ajutat o vecina de-a lor: instalatorul la care apela era plecat (concediu?) si mai avea de asteptat pana sa apara...)
    Si pana la urma nu e chiar asa mare filozofie...
    Spor!

    Lasă un comentariu:


  • florin_cfr
    a răspuns
    hidrofor care se alimenteaza foarte des

    am si eu o problema cu un hidrofor la tara. e montat de 2 ani e de adancime mare cu 2 tevi si rezervor de 50 litri. pana la inceputul anului a mers bine la o galeata de apa se incarca 1 data aproximativ nu am masurat, iar acum trage apa la fiecare 1-1,5 litri de apa cursa la robinet. adancimea in fantana nu e mare e cam 6 metri + 2 pe orizontala.
    pe supapa din spatele bazinului curge apa. mi-a spus sa bag aer cu pompa dar pe acolo curge apa. am bagat si asa cateva pompe dar nu prea se vede efectul.
    daca ma poate ajuta cineva. va multumesc mult

    Lasă un comentariu:


  • Gabones
    a răspuns
    pai supapa era montata , asa era sorbul , inainte de montare am incercat sa suflu tare in el dar nu parea ca scapa ... am suflat cat am putut de tare dar cred ca nu era deajuns de tare ...

    Lasă un comentariu:


  • secarastefan
    a răspuns
    ati pus supapa de sens deasupra sorbului?

    Lasă un comentariu:


  • Gabones
    a răspuns
    mi-a mai zis cineva ca s-ar putea deteriora si garniturile din pompa , ca a stat atat fara sa functioneze ( e vorba de vreo 5 ani ) si normal lamureste-ma si pe mine , aerul din butelie pt ce e de fapt ?
    o sa verific sorbul la sfarsitul saptamanii cand ma mai duc la locul cu pricina sau legaturile de la sorb la hidrofor .

    Lasă un comentariu:


  • DYC
    a răspuns
    Faptul ca porneste fara consum se datoreaza unei pierderi de apa. Din cauza faptului ca se si dezamorseaza rezulta ca pierderea este pe aspiratia de apa dintre hidrofor si sursa de apa; daca mufarile sunt facute corect decat sorbul poate fi cauza, si de noi se intampla sa nu inchida bine sau a prins vreo mizerie in clapeta.

    PS: la aerul din butelie presiunea trebuie sa o indice manometrul de la pompa/compresor nu manometrul hidroforului, acela este DOAR pt. presiunea apei.

    Lasă un comentariu:


  • Gabones
    a răspuns
    Buna ziua , am citit mult pe forumul asta , unde am invatat mult , dar cu un hidrofor nu o scot la capat.
    - este vorba de un hidrofor ca cel din poza , nou , dar din 2005 a stat pana acum in cutie cum se zice , l-am montat anul asta , deocamdata provizoriu pt. ca eram curios daca trage de la 9m ( 8m adancime + 1 m distanta orizontal ). Deci nu am prea stiut cum se pune in functiune ,dar pana la urma am facut asa :
    - am umplut cu apa teava care vine de la sorb
    - am incercat sa bag aer cu pompa pe acea supapa din spatele buteliei dar dupa 100 pompe pe manometru nu a aparut nimic , indica zero si m-am lasat pagubas.
    - am umplit corpul pompei cu apa si am dat drumul la hidrofor
    dupa un minut si-a facut presiunea , am pornit apa de la robinet si merge .
    - dar dupa ce opresc apa la 20-30 sec se porneste singur si isi face presiune, iar daca il opresc 2-3 ore trebuie iar sa amorsez pompa si sa bag apa pe teava ce vine de la sorb.
    intrebarea e ce se intampla de fapt ? scapa apa pe la sorb ? ceea ce nu cred ca am incercat inainte sa il montez in fantana , scapa aer ? scapa pe la aerisitorul de pe pompa ( surubul de plastic ) ? trebuie sa bag aer in butelie ?
    nu mai stiu ce sa fac cu el , daca ma puteti ajuta cu un sfat va rog mult..
    Fișiere Atașate

    Lasă un comentariu:


  • cosmin daniel
    a răspuns
    De ce oare nu mai ridca presiunea....

    Buna ziua; am si eu o problema de vreo 2 zile; am un hidrofor mai normal; motor de 0,75KW si aprox 2980mc/h.Acum 2 zile a mers aproape 3 ore fara apa,a pierdut-o pe la sorb.Bun,am schimbat sorbul am amorsat coloanele( e cu ejector) si cand vrut sa vad daca se mai opreste nimic, ridica presiunea pana la 1,8Bar si apoi merge in gol ca sa zic asa.Nici nu ridica nici nu scade.Am verificat presetupa,turbina,etanseitatile,presiunea de aer din vas,presostatul si tot nimic.Nu mai vrea sa ridice peste 1,8 nici mort.Nu stiu ce sa-i mai fac.N-am apa de 3 zile.Car cu galeata de la vecini.
    Va multumesc anticipat.

    Lasă un comentariu:


  • PowerMC
    a răspuns
    Contactati unitatea service autorizata pentru a gasi o modalitate de a repara sau comanda piesa necesara.

    Aceasta este:
    SC PECEF TEHNICA SRL
    str. Toma Caragiu 2-4
    Ploieşti, Prahova
    Tel.: 0344 403030
    Fax: 0244 514486
    Mail: service@pecef.ro

    Lasă un comentariu:


  • remont
    a răspuns
    Presetupa hidrofor

    Buna seara.Am o problema cu un hidrofor de tip T.I.P. 1200/25 de provenienta germana .De un timp curge la presetupa ,l-am desfacut ,e o presetupa mecanica ,cu arc dar nu are nici o caracteristica si nu stiu ce sa caut ,comand si unde .Cine ma poate ajuta, ii multumesc.Cei de la baumax sibiu de unde l-am luat habar nu au.

    Lasă un comentariu:


  • DYC
    a răspuns
    La presostat aveti 2 piulite care merg cu cheie de 8, una pe un arc lung si cealalta pe un arc scurt. Arcul lung este presiunea de pornire, iar cel mic de oprire.Faptul ca porneste abia la 0.7 este si de la lipsa aerului din butelie, bagati 1.6-1.7 bar presiune de aer, instalatia fiind fara presiune de apa cand masurati aerul, apoi strangeti piulita de pe arcul cel lung putin cate putin pana ajungeti la pres dorita.

    Succes!

    Lasă un comentariu:


  • Consultant electrice
    a răspuns
    Ce marca/model de hidrofor este? Orice hidrofor are o cutie neagra care sub un capac are reglajele pentru diferiti parametrii. Atentie ce modificati sa nu il dereglati!

    Lasă un comentariu:


  • bogdanelbratu
    a răspuns
    Hidrofor

    Buna ziua, am o problema cu hidroforul , cum il pot regla sa porneasca de la 2 bar (acum porneste la 0,7 bar) si din aceasta cauza se opreste si bolerul instant pe gaz necesita minim 1,5 bar presiune la apa sa se aprinda, sau cum se poate regla boilerul sa nu se mai stinga atunci cand scade presiunea la apa.

    Lasă un comentariu:


  • arwen
    a răspuns
    Multumesc mult !

    Ma duc sa-mi cumpar manometru !

    O zi buna tuturor !

    Lasă un comentariu:

Procesare...