Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Sistem cu alimentare apa din retea la P+1

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Sistem cu alimentare apa din retea la P+1

  Vrea sa alimentez cu apa o casa nou cu P+1.ce eteava trebuie sa folosesc la parter si ce teava la etaj ca sa am si eu apa sa pot sa imi fac baie un dus.momentan am teva de apa la gard cu robinet cand ii dau drumul vine cu presiune cu putere umplu o galeata de 10 l in 12-16 secunde,dar cand am pus un furtun si l-am urcat la etaj apa abia mai venea.cred ca umpleam o galeata in 30-40 secunde chiar mai mult.In proiect scrie ca jos sa am tevile de apa de 1` sa urce in sus pana la etaj tot pe 1` iar de acolo se modifica in 3/4.este corect asa? este bine o sa am presiune,debit?
  Multumesc anticipat!

 • #2
  Debitul depinde de diametrul racordului , al bransamentului !
  Presiunea nu creste decit micsorind debitul ! deci pe dos fata de ce va trebuie .
  Hidrofor se numeste solutia pt dvs . Veti avea si presiune si debit .
  Instalatii verificari-revizii gaze

  Comentariu


  • #3
   ivan_turbinca spune:
   Momentan am teva de apa la gard cu robinet cand ii dau drumul vine cu presiune cu putere umplu o galeata de 10 l in 12-16 secunde
   Cam ce presiune aveti la locul indicat? Sinteti conectat la o retea de apa?
   Daca aveti presiune, sinteti conectat la o retea de apa serioasa, problema dumneavoastra poate fi o "diafragma"-garnitura sau o portiune de circuit subdimensionat.

   Comentariu


   • #4
    eu am rezolvat aceasta problema cu un rezervor de 1 mc si hidrofor...

    Comentariu


    • #5
     Daca cei care folosesc aceeasi sursa de apa au presiune si debit, atunci si ivan_turbinca trebuie sa aiba! Trebuie gasita buba si eliminata! Cum ar fi daca ne-am pune toti hidrofoare? Este mai economic si corect sa depanezi decit sa modifici cind se iveste o situatie problema! Chiar inlocuirea unei conducte se poate dovedi , in timp, mai economiuca si mai comoda comparativ cu montarea unui bazin si a unui hidrofor.

     Comentariu


     • #6
      si daca problema este reteaua stradala? trebuie sa mentionez ca este vorba de o retea de apa din mediul rural....

      Comentariu


      • #7
       In Bucuresti regulamentul de apa spune ca apa trebuie sa curga in caminul de bransament . Atit .Nu presiune , ci debit . Asta este valabil pt retele din zonele de case . Urcarea apei la etaj este sarcina noastra !
       De ce asa motivatie ? Din cauza retelelor vechi nu se poate creste presiunea .
       O singura data am reusit , acum 5-6 ani , cu spaga , sa conving pe cineva sa mareasca presiunea intr-o zona anume . Dar era pentru cineva cu bani multi ...
       In general , presiunea ar trebui sa fie suficienta ,sa ajunga macar la etajul 1 .
       Posibil si defecte dar si sa locuiasca intr-o zona cu retele vechi .
       Instalatii verificari-revizii gaze

       Comentariu


       • #8
        Mircea G spune:
        In Bucuresti regulamentul de apa spune ca apa trebuie sa curga in caminul de bransament . Atit .Nu presiune , ci debit .
        Cei doi parametri trebuie sa fie corelati. In curent, a da debit si nu presiune este egal cu a da curent si nu tensiune. Acest lucru nu poate fi in regula: nu se poate asigura debit daca nu ai energie potentiala! Sa le spuneti celor cu apa ca incalca legile fizicii! In conditiile expuse de dumneavoastra, cineva va ramine fara apa! Cei care vor folosi hidrofoare vor lua apa de pe circuit pina cind cineva, de linga cei cu hidrofoare, va lasa un robinet deschis si va dezamorsa hidrofoarele.
        Eu am zis:
        Daca cei care folosesc aceeasi sursa de apa au presiune si debit, atunci si ivan_turbinca trebuie sa aiba!
        Aceasta lege nu trebuie trecuta prin Parlamentul Romaniei si nu-si poate da cu parerea nici un judecator roman despre ea: este o lege impusa de natura si fizica o recunoaste si o poate exprima in cuvinte si formule!
        Domnule Mircea G, ceea ce ati spus dumneavoastra poate fi modelat sub forma: masina echipata cu multe becuri a caror putere depaseste puterea alternatorului. Totul va fi bine pina cind se va descarca acumulatorul si farurile vor pali... Asa fac dobitocii cu halogenele.

        Comentariu


        • #9
         Sunt conectat la retaua de apa potabila a orasului craiova,dar stau in zona de case.ideea este ca la parter cum ar veni langa gard apa curge cu putere sa zicem si viteza.daca vreau sa o urc la etaj scade puterea.iar la ora 5 cand vin toti de la serviuci si se apuca sa ude gradinile nu mai curge deloc.solutia cu hidroforul nu ma incanta.ca asa fac un put si nu mai dau banii la regia de apa.ma interesa ce dimensiuni sa fac la tevi? ma puteti ajuta? e bine ce a zis proiectantul mai sus? 1` la parter si 3/4 sus la etaj?

         Comentariu


         • #10
          Mai bine faceti put! Mai sint ceva solutii dar, daca in stratul freatic apa este buna, nu merita sa incercati alta varianta. In timp, sau se rezolva debitul de apa sau va fi si mai rau. Stratul freatic de mare adincime din zona subcarpatica are calitati deosebite, nu stiu cum este mai la suprafata. Poluarea este mai redusa, in ultimul timp.

          Comentariu


          • #11
           Normal ca se asigura atita presiune cit sa ajunga debitul de apa si la cel mai defavorizat consumator . Dupa cum sistemul de alimentare cu apa este in majoritate radial , inseamna ca cel mai aproape de statia de pompare are presiune mare si debit suficient , cel mai indepartat doar debit ...
           Pt eliminarea acestor situatii se face sl legarea / interconectarea anumitor " brate " ale retelelor " deservite de staii de pompare diferite . Desi se spune ca asta imbunatateste situatia , prin asta ei evita cresterea presiunii si diferentele majore intre diferite artere de retea .
           Problema se naste si din faptul ca de regula , cele mai apropiate retele de statii , sint vechi , cele mai indepartate noi ! Adica exact pe dos fata de cum au ei nevoie , ei care se vad nevoiti sa " stea " cu presiune mare pe retelele vechi pt a ajunge apa in reteaua noua !
           Hidrofoarele nu omoara reteaua deoarece regulamentele interzic tragerea de apa din retea ci numai din vas tampon .
           Instalatii verificari-revizii gaze

           Comentariu


           • #12
            bine bine am inteles cu tampon cu hidrofor dar totusi ce tevi pun ca sa nu folosesc tampoane si pompe etec? ce dimensiuni ? multumesc!

            Comentariu


            • #13
             Fiind adeptul supradimensionarii si al uniformizarii, la mine acasa am folosit tub d=32. Am intrat in beci cu acest circuit si de aici, distribui la toti consumatorii.
             Am fintina dar, am si alimentare din reteaua publica.
             ivan_turbinca spune:
             e bine ce a zis proiectantul mai sus? 1` la parter si 3/4 sus la etaj?
             Dimensionarea este buna.
             ivan_turbinca spune:
             ...la ora 5 cand vin toti de la serviuci si se apuca sa ude gradinile nu mai curge deloc...
             Dupa ora 5, doar o minune va poate ajuta sa aveti apa! Am cunoscut fenomenul cu ceva ani in urma. Rezolvarea a fost montarea de apometre.
             Eu zic sa faceti put! Daca se monteaza apometre si udati gradina, in maxim trei ani se amortizeaza investitia.

             Comentariu


             • #14
              apometre au pus cei de la regia de apa la tot cartierul si sa stiti ca la ora 5 parca mai poti sa te speli si tu ca omu sa bei un pahar cu apa bun! deci o sa pun de 1` si 3/4 multumesc mult.In timp o sa fac si un put si cu pompa si hidrofor dar acum nu am bani si oricum sunt deja racordat la regia de apa.Multumesc inca o data numai bine!

              Comentariu


              • #15
               din retea ati plecat cu 32? si dupa la etaj si parter ce ati pus? cum se comporta? ets mai bine sa fac ca dumneavostra? nu ete sproblema pot s apun si mai gros

               Comentariu

               Procesare...
               X