Probleme hidrofor

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi

  • serif
    a răspuns
    Cred ca l-am pacalit , sa vedem cat tine manevra...
    Am cumparat o supapa de sens si un alt sorb tot fara arc .Am montat supapa de sens inaintea sorbului , asa ca daca trece apa de primul (supapa de sens) ramane ca supapa de la sorb sa-si faca treaba. Daca fiecare ar functiona la 50 % eficienta x 2 =100 % Si asta pentru ca suntem in romania si piesele sunt cum sunt.....

    Lasă un comentariu:


  • DYC
    a răspuns
    Trebuie sa turnati apa mai multa dintr-o data ca sa se inchida, daca nu cumva nu sta la pozitie verticala.

    Lasă un comentariu:


  • danutzddd
    a răspuns
    da si eu am cumparat un asemenea sorb si l-am dus inapoi la mag.cred ca un sorb de genul asta nu merge la hidrofor.tot cu sorbul obijnuit cu clapeta sita si arc am facut treaba.

    Lasă un comentariu:


  • serif
    a răspuns
    Buna ziua
    Am cumparat un alt sorb cum ati spus unul care este tot de bronz , nu are arc la clapeta si nici sita . L-am montat aseara ca celalalt nu mai tinea apa si paradox asta nu tine deloc apanici nu am putut sa amorsez hidroforul,deobicei imi intra cam 20-25 de litri de apa pe tevi , aseara am bagat peste 50 de litri si tot nu s-au umplut tevile cu apa. Chiar asa de baftos sa fiu la sorburi este al 5-lea cred si a fost si mai scum de 3 ori decat alea de bronz si plastic (care pana acum au tinut ) sau se intampla altceva?? Ma gandesc la piesa din capul tevilor (in forma de y din put ) se poate sa se fi intamplat ceva inauntrul ei ?????

    Lasă un comentariu:


  • sixone
    a răspuns
    Am inteles.. Momentan merge asa, probabil o sa-l demontez din nou saptamana viitoare, voi pune atunci o poza cu ce am descoperit acolo..
    Multumesc de informatii...

    Lasă un comentariu:


  • DYC
    a răspuns
    Ma refeream la zona rosie din desen, acolo sa nu existe urme de uzura, nu conteaza restul fantelor daca nu sunt perfect egale.

    PS: nu am in calculatorul de acasa o schema explodata, scuzati calitatea desenului

    Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	turbina_341.jpg 
Afișări:	1678 
Mărime:	9,1 KB 
ID:	573686

    Lasă un comentariu:


  • sixone
    a răspuns
    Adica "elicea" de pe pompa? Aceea este din metal, pare in regula.. Are aprox 1cm grosime si cu fante in ea. O singura fanta pare sa fie mai largita (stramba) decat celelalte..

    Lasă un comentariu:


  • DYC
    a răspuns
    Aceea este problema, cautati niste o-ringuri mai groase, curatati bine corpul de fonta eventual cu o perie de sarma pusa pe o masina de gaurit, si dati cu putina vasilina la montare. Incercati sa le introduceti rasucind putin de tub. Montati intai tubul si dupa aceea difuzorul.
    Succes!


    PS: nu cumva ca si turbina sa fie afectata, adica fanta care vine in exteriorul piulintei si intra in difuzor sa nu fi frecat si sa nu mai fie intreaga, o poza ar fi binevenita.

    Lasă un comentariu:


  • sixone
    a răspuns
    Da, cam asa este, am pus cateva poze cu piesele pe care le am. Piesele sunt noi, motivul pentru care le-am schimbat e ca acum aprox. 3-4 luni a ramas fara apa si palnia aceea s-a deformat blocand motorul pompei.
    Dupa schimbarea lor totul a functionat ca inainte pana acum 2 saptamani.
    Deci tubul cu cele 2 garnituri intra in teava care merge spre instalatia din casa, iar partea cu 1 garnitura intra in palnie, care la randul ei se fixeaza pe corpul pompei..
    Toate sunt noi, par etanse.. Acum am observat, cred ca exista un mic joc de 1-2mm intre palnie si corpul pompei...

    Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	dsc02973_454.jpg 
Afișări:	1896 
Mărime:	33,0 KB 
ID:	573678 Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	dsc02969_514.jpg 
Afișări:	1909 
Mărime:	28,9 KB 
ID:	573679 Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	dsc02967_121.jpg 
Afișări:	1834 
Mărime:	32,8 KB 
ID:	573680

    Lasă un comentariu:


  • serif
    a răspuns
    Nu am specificat dar , simtomele descrise au aparut dupa ce am scos vreo 2 roabe de nisip cu o pompa submersibila, pe care am bagat-o pana la fundul putului si am scos 8 ore incontinu apa si nisip (pompa nu este de putere mare si din acest motiv am stat atatea ore).
    Defapt prima data am gasit hidroforul ca era infundat cu nisip, odata apoi cand s-a intamplat si adoua oara , am scos nisipul (pot spune ca tuburile chiar au si coborat vreo aproximativ 40 de cm ), apoi au inceput sa apara simtomele , chiar a rupt vreo 2 clapete de la sorb , acum sunt la al 3 sau al 4 sorb nici nu mai stiu exact. Mentionez ca apa s-a mai limpezit , nu mai scaote nisip (in filtru care il am chiar la iesire din hidrofor nu se mai aduna nisip).

    Lasă un comentariu:


  • marius_aquamag
    a răspuns
    se pare ca nisipul blocheaza supapa , balbotati /denisipati putul ,apoi montati sorbul la aprox 1.5 m de la fundul putului

    Lasă un comentariu:


  • serif
    a răspuns
    OK, o sa mai cumpar unul , si o sa caut alt model
    Sa va mai intreb ceva ... am avut probleme si cu nisip , a tras de vreo 2 ori apa cu nisip pana s-a blocat cu nisip. Am gasit o groaza de nisip in vasul de expansiune si pe racordul fexibil (nu mai zic ce era in filtru)
    Acest lucru putea sa strice ceva la hidrofor si sa cauzeze aceste simtome??

    Lasă un comentariu:


  • DYC
    a răspuns
    Ar trebui sa poata ajunge la 2.5-3 atm la 8 m adancime. Deci sub acel tub trebuie sa fie o duza de plastic, adica o piesa conica, dac nu cumva l-ai scos cu totul din corp. Deci tubul venturi, cel drept are 2 garnituri pe el si inca una vine intre duza aceea si corpul de fonta.

    Lasă un comentariu:


  • sixone
    a răspuns
    Tubul este drept, are garnituri in ambele parti.. Componentele le-am schimbat, au fost noi, m-am mai uitat inca odata la ele, sunt ok..
    M-am uitat acum in fantana, si am impresia ca a mai scazut panza freatica (e la aprox. 8m), sa fie asta problema? Banuiesc ca a scazut cu 1 sau 0,5m.. maxim..
    Sa nu aiba putere hidroforul sa traga de la adancimea asta? Pompa este aqva-tek sau aqua-tech.. ceva in genul asta, italiana, cred. Si este standard, de la max. 9m..

    Lasă un comentariu:


  • marius_aquamag
    a răspuns
    cumparati un sorb de calitate , tiemme este foarte bun seria glob F sau yacht , sau unul Itap .

    Lasă un comentariu:

Procesare...