Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Schimbare traseu alimentare apa potabila la bloc

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Schimbare traseu alimentare apa potabila la bloc

  Va salut
  In oraselul nostru ,primaria a hotarat ca alimentarea cu agent termic si apa potabila a apartamentelor din blocuri ,sa se faca pe orizontala-respectiv pt fiecare apartament separat si contorizat.
  Pana aici sunt total de acord cu "alesii",insa problema care apare in cazul apei potabile este faptul ca,conducta se va acoperi de condens.Stiu ca solutia ar fi izolarea conductei ,insa datorita traseului prin apartament(3 chiuvete)conducta va trebuii adusa pe hol ,eventual pe sub sapa.
  Ce materiale credeti ca se preteaza pt aceasta lucrare(conducta +izolatie)
  Multumesc

 • #2
  Se pot realiza traseele din diverse materiale, de la banalul otel care se utilizeaza din ce in ce mai putin pentru apa potabila din interiorul locuintelor pana la materialele nemetalice - Pex-Al, Polipropilena, PVC, Cupru.
  Daca se realizeaza o astfel de instalatie separata pe casa scarii, proiectul ar trebui sa fie unul complet, care sa prevada toate aspectele inclusiv cele ale instalatiilor interioare, individuale.
  Ar fi recomandat sa se realizeze in mod unitar, in aceeasi solutie.

  La incalzire este mai complicat si cred ca o distributie pe orizontala poate fi mai greu de stapanit la bloc.
  Pentru incalzire se poate merge pepolipropilena sau cupru.
  Conductele de pe casa scarii, cele care vor fi ingropate sau cele de apa rece ce vor fi montate aparent la interior vor necesita izolatie termica.
  Izolatia termica se poate face cu diferite materiale, pentru tevi se utilizeaza cu precadere tubulaturile izolatoare din polietilena expandata, cauciuc, vata minerala etc.
  Acum depinde si de solutia tehnica de realizare a traseelor exterioare si interioare.

  Comentariu

  Procesare...
  X