Announcement

Collapse
No announcement yet.

Consum exagerat apa rece

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Răspuns la: Consum exagerat apa rece

[QUOTE=Consultant sanitare;551040]
    ... mesanismul de rotite este in regula.Este un contor simplu, cu mecanism uscat, fara marivriscuri de eroare. Totusi, daca balanta pe contorul de scara/bransament este apropiata de suma citirilor la contoarele individuale, greu sa demonstrati altceva. La dvs. la asociatie nu se poate face aceasta verificare, dincolo de ce declara o oficialitate sau alta? Trebuie sa existe citirile contoarelor.
    [QUOTE]
    Asta de fapt cautam, o firma unde sa verifice si mecanismul de rotite si/sau magnetul/tii din interior nu doar o simpla etalonare.Balanta nu poate fi foarte apropiata din cauza pierderilor foarte mari dupa cum spunea administratorul care intre timp a fost demis.Citirea contoarelor se face de catre propietari si transmiterea indexului catre administrator.Multumesc pentru raspuns.

Comment

Răspuns la: Răspuns la: Consum exagerat apa rece

Originally posted by bogdangelu View Post
      Asta de fapt cautam, o firma unde sa verifice si mecanismul de rotite si/sau magnetul/tii din interior nu doar o simpla etalonare.
      Verificarea metrologica, pe care va incapatanati s-o numiti "etalonare", certifica faptul ca acel contor este in stare de functionare si ca poate fi folosit. Pe cale de consecinta, daca pe buletinul de verificare scrie "ADMIS", inseamna ca tot mecanismul contorului este bun, deoarece daca ceva nu functioneaza bine in mecanism, in mod sigur contorul nu va indica consumul corect. Fara suparare, dar faptul ca respingeti atat de vehement solutia unei verificari metrologice ma face sa cred ca acolo mai e si altceva ce nu ne-ati spus, iar in acest caz nu facem altceva aici decat "sa vorbim discutii".
      LARGO AL FACTOTUM

Comment

Răspuns la: Răspuns la: Consum exagerat apa rece

Originally posted by Cherubino View Post
        Verificarea metrologica, pe care va incapatanati s-o numiti "etalonare", certifica faptul ca acel contor este in stare de functionare si ca poate fi folosit. Pe cale de consecinta, daca pe buletinul de verificare scrie "ADMIS", inseamna ca tot mecanismul contorului este bun, deoarece daca ceva nu functioneaza bine in mecanism, in mod sigur contorul nu va indica consumul corect. Fara suparare, dar faptul ca respingeti atat de vehement solutia unei verificari metrologice ma face sa cred ca acolo mai e si altceva ce nu ne-ati spus, iar in acest caz nu facem altceva aici decat "sa vorbim discutii".
        Explicatia pentru ,,etalonare,, este de fapt verificarea unui aparat de masura care mi-a fost spus prin telefon de catre reprezentantii mai multor firme de verificare a contoarelor cand le explicam despre ce este vorba cu acest contor si personal de angajatii de la Institutul National de Metrologie.Asa spune si DEX-ul:

ETALONÁ, etalonez, vb. I. Tranz. 1. A grada scara unui instrument de măsură; a verifica gradarea unui instrument de măsură. ♦ A marca, a fixa valoarea reală a mărimii de măsurat; a compara direct o măsură-model cu un etalon, a stabili un etalon. 2. A uniformiza planurile și secvențele dintr-un film din punctul de vedere al densității optice și al culorii. – Din fr. étalonner.

Eu doream o firma cum a-m spus sa-l verifice,etaloneze dar si s-a verifice mecanismul de inregistrare,cel cu rotite etc.Unde vedeti ca sunt incapatanat.Nu resping nicidecum acest lucru.Contorul a functionat bine mersi pana cand intr-o zi cand a aratat/inregistrat cu 200 mc de apa mai mult.Asta in conditiile cand in acel ap. de 2 cam. locuieste o persoana care isi petrece ceea mai mare parte a unei zile la mine in familie si are un consum lunar la baie intre 1-2,5 mc de apa rece.Problema la acest contor este la rotita care inregistreaza sutele de mc de apa.Alceva nu este nimic de spus.

Comment

Răspuns la: Răspuns la: Răspuns la: Consum exagerat apa rece

Originally posted by bogdangelu View Post
          Eu doream o firma cum a-m spus sa-l verifice,etaloneze dar si s-a verifice mecanismul de inregistrare,cel cu rotite etc..
          Nu cred ca repara cineva contoare de apa mai cu seama clasa B; pretul reparatiei+ buletin de verificare poate ajunge mai mult decat pretul acestuia. De verificat, cum spuneti, de asemeni; se supune controlului, dpv. al inregistrarii corecte, metrologic, atat. Decizia insemna, ADMIS sau RESPINS.
          OF.
          Zilele acestea au fost verificate si ale mele; expirase de cateva luni buletinele. Au fost demontate, de catre o firma abilitata, montat in locul lor un stuţ filetat la ambele capete, iar a doua zi au fost remontate. Ce facem cu alea care nu corespund? intrb eu. Raspuns meserias; se inlocuiesc.

Comment

Răspuns la: Răspuns la: Răspuns la: Răspuns la: Consum exagerat apa rece

Originally posted by IancuMIC View Post
            Nu cred ca repara cineva contoare de apa mai cu seama clasa B; pretul reparatiei+ buletin de verificare poate ajunge mai mult decat pretul acestuia. De verificat, cum spuneti, de asemeni; se supune controlului, dpv. al inregistrarii corecte, metrologic, atat. Decizia insemna, ADMIS sau RESPINS.
            Ca sa nu stau sa va dau si dvs un raspuns argumentat dar si stufos,de curiozitate a-ti intrat pe primul linkul dat de moderator.Daca nu,vi-l mai dau odata :http://www.contorgroup.ro/index.php?...e&category=135 .

Comment

Sigur, pe hartie, ca in realitate, nu prea se intampla asta; oricum puteti verifica, pe "propria piele"

Comment

Asteptam sa vedem in ce masura rezolvati problema si mai ales cum.
                Bafta!

Comment

Working...
                X