Conectori bateria de cada strambi

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • jimbean
    Incepator
    • 18.iul.2007
    • 2

    Conectori bateria de cada strambi

    Buna ziua !

    Ajutati-ma cu o solutie.

    Vreau sa montez o baterie de cada.

    Instalatia a fost facuta de un mester din PPR. Din perete ies doi conectori de 1/2 cu filet interior.

    Problema este ca sunt strambi, in sensul ca axul unui conector nu este perpendicular pe perete.

    Oricat am incercat eu sa ma joc din excentrice, nu am reusit sa cuplez bateria.

    Exista vreo solutie in afara sa sparg faianta si sa montez alti conectori ?

    Multumesc anticipat
    Mihai
    Ultima editare de calin.diaconu; 08.ian.2024, 12:09. Motiv: insert tag-uri SEO pentru motoare căutare
  • Mircea_G
    Living Legend
    • 14.ian.2007
    • 12202

    #2
    Răspuns la: Conectori din perete pt bateria de cada sunt strambi. Cum montez ?

    Nu cred sa fie asa suciti incit sa nu se poata pune bateria . Poate o poza cotata ar lamuri .
    Ultima editare de calin.diaconu; 08.ian.2024, 12:16. Motiv: eliminare link nefunctional
    Instalatii verificari-revizii gaze

    Comentariu

    • emanu
      Membru marcant
      • 06.oct.2008
      • 504

      #3
      Răspuns la: Conectori din perete pt bateria de cada sunt strambi. Cum montez ?

      Ce ai pus tu Mircea este un excentric. Unul mai lung decat se livreaza odata cu bateria dar un excentric! Poate prelua doar probleme de distanta liniara si deloc daca e o problema de unghi cum spune Jimbean


      Jimbean nu, nu sunt solutii de corectare a unghiului aiurea de iesire din perete! Incearca cu o daltita, batand usor sa cioplesti adezivul care tine fitingul, cat mai adanc dar ai grija in partea de jos ca la vreo 3cm de fata lui dai de teva si o poti sparge
      Deci scobesti si tu in jur cat poti ca sa slabesti fitingul. Apoi infiletezi in el o teava de 1/2 si jumatate de metru si cu un vinclu incerci sa-l pui teava la 90grade de perete! Daca reusesti cu teava prelungitoare reusesti si cu bateria! Inainte sa pui bateria , montezi excentricele, le probezi cu bateria si inainte sa o pui definitiv nu baga in scobitura adeziv ci silicon sanitar! Apoi pui scuturile si prinzi bateria

      Comentariu

      • emanu
        Membru marcant
        • 06.oct.2008
        • 504

        #4
        Răspuns la: Răspuns la: Conectori din perete pt bateria de cada sunt strambi. Cum mon

        Eu dadeam relativ des de problema asta chiar si pe instalatiile facute de mine si verificate sa fie bine pozitionate, dar tencuitorii, faiantarii tot dadeau peste ele si apoi le prindeau in adeziv cum se nimereau! Candva pierdeam o ora doua in plus ca sa le blochez solid cu ipsos, dar tot ma pomeneam ca mesterii spargeau copca de ipsos pe motiv ca nu prinde adezivul
        Apoi au aparut fitingurile pt baterii, cele cu bara intre ele si nu au mai fost asa probleme cu unghiurile de iesire! Dar si alea prinse solid cu dibluri in perete ca ma pomeneam ca la gasesc la final strambe in perete cu totul


        Ce zice Jimbeam e ceva obisnuit as spune

        Comentariu

        • Victorine
          Incepator
          • 01.iul.2006
          • 52

          #5
          Suntem în 2024 și "meșterii" vieții încă fac genul ăsta de buleli. Pe mulți bani... am aceeași problemă, doar că instalația e făcută pe cupru, fitingurile pentru baterie fiind din acelea pe platbandă care asigură paralelismul în axa racordurilor. Doar că a fost montată strâmb în perete pe cărămidă (renovare, spart neuniform peretele cărămidă plină) și așa s-au făcut lipiturile la cupru. Unul iese mai în afară cu 5mm din mozaic. La strângerea piulițelor olandeze de la baterie, una se taie, cealaltă nu etanșează... chinul de pe lume, nu am găsit încă rezolvare. Plus că arată urât cu tot cu masca pusă pe racord, nu calcă uniform pe perete.

          Comentariu

          • Mircea_G
            Living Legend
            • 14.ian.2007
            • 12202

            #6
            In mod normal conectorii pt baterie se fixeaza cind exista data " fata " peretelui . Daca zugravii sau faiantarii au " tras " putin , sa le iasa la drept ...asta este rezultatul . Nu este treaba instalatorului sa dea nivelul casei .
            Acum , se poate rezolva , ori cu adaptori speciali ori clasic , se schimba ornamentele cu unele mai groase ...exista solutii .
            Instalatii verificari-revizii gaze

            Comentariu

            • calin.diaconu
              Administrator
              • 17.mar.2005
              • 417

              #7

              Salutare, tuturor! Vă doresc să aveți un An 2024 plin de proiecte frumoase și colaborări fructoase!

              În contextul acestui topic, legat de instalarea și corectarea problemelor întâmpinate la montarea bateriilor de cadă, cred că prind bine câteva sfaturi generale, pe care le puteți dezvolta cu experiențele voastre ... din teren (ideal, dacă ne trimiteți poze, vom putea redacta un articol educativ pe această temă).

              De reținut!
              1. Verificarea Preliminară: Este esențial ca, înainte de finalizarea lucrărilor de tencuire sau montarea faianței, să se asigure că toate conexiunile și fitingurile sunt corect montate și aliniate. Acest lucru previne situații în care ajustările ulterioare sunt dificile sau chiar imposibile fără deteriorarea finisajelor.
              2. Folosirea Excentricelor: Excentricele sunt utile pentru corectarea micilor dezechilibre în alinierea sau distanța dintre fitinguri. Totuși, acestea nu sunt soluții eficiente pentru corectarea unghiurilor incorecte semnificative.
              3. Corectarea Unghiurilor Incorecte: Dacă un conector iese din perete la un unghi greșit, o soluție poate fi slabirea adezivului sau a mortarului din jurul fitingului, cu precauție pentru a nu deteriora teava. Apoi, se poate încerca realinierea cu ajutorul unei tevi prelungitoare și a unui vinclu.
              4. Utilizarea Siliconului Sanitar: În loc de adeziv, se recomandă folosirea siliconului sanitar pentru fixarea excentricelor sau a fitingurilor. Acesta oferă o aderență bună și permite o anumită flexibilitate pentru ajustări ulterioare.
              5. Problemele cauzate de alte echipe: Adesea, tencuitorii sau faianțarii pot modifica involuntar poziția fitingurilor. În astfel de cazuri, este recomandabil să se folosească fitinguri speciale pentru baterii, care sunt fixate solid în perete pentru a preveni deplasările.
              6. Instalarea pe Diferite Materiale: Diferitele materiale (cum ar fi cuprul sau PPR-ul) necesită tehnici și abordări diferite. De exemplu, în cazul instalațiilor din cupru, este foarte important să se asigure că fitingurile sunt montate corect în perete pentru a evita probleme la etanșare.
              7. Soluții pentru Corectarea Poziției Fitingurilor: Există soluții precum adaptori speciali sau schimbarea ornamentelor pentru a masca mici nealiniamente sau dezechilibre. Aceste soluții pot fi utile atunci când ajustările structurale nu sunt posibile.
              8. Colaborarea cu Alți Meseriași: Este important ca instalatorul să colaboreze strâns cu ceilalți meseriași (faianțari, tencuitori) pentru a se asigura că instalațiile sunt protejate și corect pozitionate înainte de finalizarea lucrărilor de finisaj.

              Aceste recomandări ne dorim să ajute atât instalatorii, cât și beneficiarii, în abordarea și rezolvarea problemelor comune întâlnite în instalarea bateriilor de cadă.




              www.calindiaconu.com

              Comentariu

              Procesare...