Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Rezerva apa potabila

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Rezerva apa potabila

  Avem la casa alimentare cu apa din reteaua de apa potabila a satului, presiune OK, apa vine uneori cu culori cel putin suspecte dar nu o folosim la baut/gatit.
  Problema este ca uneori apa se opreste pentru cateva ore sau cateva zile (asta iarna la -22 C a inghetat ceva pe conducta principala, deh la ca la romani).
  Doresc sa instalez in podul casei un rezervor de 300-500litri in care sa avem o rezerva de apa.
  Se poate rezervor "tampon", astfel toata apa care curge in casa trece intai prin rezervor apoi in instalatia din casa, astfel fara vreo interventie cand se opreste apa sa continua sa curga din rezervorul mentionat?
  Stiu ca suna cam nerealizabil ce am zis mai sus, ce solutii sunt?
  Mentionez instalatiile in baie si bucatarie nu sunt facute acum, doar este trasa conducta de apa de afara. Apa calda va fi asigurata de un boiler de 50l.

 • #2
  Răspuns la: Rezerva apa potabila

  este relativ simplu....
  conectezi conducta de la reteaua de apa la rezervor printr-un robinet cu flotor (montat in rezervor, evident) de 1/2 sau mai bine 3/4
  adica asa ceva https://www.prestcom-instal.ro/fotky...SERIE_4_4b.jpg
  de la rezervor alimentezi instalatia din casa
  vei avea tot timpul rezervorul plin, pentru ca se va umple automat de la retea (cand exista apa....)
  nu uita sa conectezi o conducta de prea-plin cu refulare in scurgere (sau la exteriorul casei) pentru cazurile cand robinetul respectiv se defecteaza...
  altfel va trebui sa zugravesti prin casa....
  succes!

  Comentariu


  • #3
   Răspuns la: Rezerva apa potabila

   Se poate realiza dar va trebui sa va asigurati ca in pod nu ingheata iarna. Pastrarea apei pe timp lung in acel rezervor trebuie facuta cu grija pentru ca nu se poate pastra timp indelungat, fara reinprospatare, pot sa apara depuneri, alge etc. Bazinul din pod ar trebui sa fie pentru apa potabila, exista bazine dedicate, omologate.

   Comentariu


   • #4
    Răspuns la: Rezerva apa potabila

    Nu aveti put?

    Comentariu

    Procesare...
    X