Urmareste-ne pe Facebook

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Problema filtru instalatie

Adună
X
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Problema filtru instalatie

  Buna ziua,

  postez aici in speranta ca voi identifica problema si voi primi ajutor. Totul a pornit de acum 7 ani, cand am pus centrala termica (apartament de bloc). Nu stiu ce au facut mesterii pentru ca inainte totul era ok, iar de atunci am anual probleme cu un banal filtru de impuritati care se afla montat pe noua retea din casa, sub chiuveta. Pur si simplu aproape in fiecare an am schimbat acest filtru, ba scapa pe la garnitura (de doua ori), ba se fisureaza (de trei ori), azi s-a facut o fisura imensa (gaura). Am pus modele diferite de filtru, degeaba, problema reapare. Azi mi-a pus capac, nu eram acasa si am gasit casa lacustra! Instalatorul pe care il chem imi spune ca nu e nici o problema, ca e de la filtru, refuz sa cred asta, e prea mare coincidenta si nu oi fi eu singurul cu filtre din acestea. Stau la etajul 1 in bloc de 10 etaje, presiunea la apa rece e mare, dar eu tot timpul tin robinetul de acces la 1/3, chiar am reglat mica presiunea. Ma gandesc ca e problema de montaj a instalatiei, se creaza undeva o presiune? Totusi aceste filtre nu cedeaza degeaba. Sa renunt la el (sub centrala, care se afla pe balcon, am alt filtru, cu pasla)? Sunt dispus sa refac totul, dar sa stiu cum. Poate gasesc la voi ajutor, pun o fotografie atasata.
  Fișiere atașate
  m.

 • #2
  Răspuns la: Problema filtru instalatie

  se pare ca nimeni nu isi da seama de vreo cauza sau solutie. Asta e, am pus un alt filtru, provizoriu, insa nu pot sa astept sa se sparga si acesta, il voi elimina cu totul cat de curand, pot sta si fara filtru de impuritati (doar asa a fost inainte de centrala).
  m.

  Comentariu


  • #3
   Răspuns la: Problema filtru instalatie

   Presiunea apei reci la blocurile cu 10 etaje lucreaza intre 3,5 si 6 bari in functie de consum. Aceste filtre mai cedeaza in exploatare. Pentru a nu mai avea surprize puteti renunta la el. O situatie asemanatoare am patit si eu si am renuntat la el. Mentionez ca si eu locuiesc la etajul 1 al unui bloc cu 10 etaje si am montat un manometru care imi arata fluctuatia
   foarte mare a presiunii. Prin deschiderea robinetului la 1/3 ajuta la micsorarea presiunii in instalatie foarte putin numai in functionare.

   Comentariu


   • #4
    Răspuns la: Problema filtru instalatie

    Filtrelea alea sint bune pt dusmani , chiar ideale . Plasticul lor este infect , si nu rezista la presiunile care pot apare in instalatiile de la bloc .
    Bine s-a spus ca trebuie un manometru pt verificat presiunea apei , un manometru de 10 bari .
    Bateriile si restul echipamentelor din casa , sint facute sa functioneze pina in 5 bari maxim .
    Cu " inchis partial " robinetul nu se rezolva nimic . Daca sint probleme de presiune ( mare ) se poate folosi un reductor .
    Instalatii verificari-revizii gaze

    Comentariu


    • #5
     Răspuns la: Problema filtru instalatie

     chiar ieri seara am dat de un instalator care mi-a spus ca trebuie un reductor de presiune. Am sa instalez unul cat de curand.
     m.

     Comentariu


     • #6
      Răspuns la: Problema filtru instalatie

      robinet inchis partial nu scade presiunea ci debitul ( Daca ai debit desigur)! Daca ai debit mare scade si presiunea dar odata oprit debitul , presiunea devine la fel ca in restul retelei si nu o presiune redusa cu cat inchizi tu robinetul

      Comentariu


      • #7
       Răspuns la: Problema filtru instalatie

       am inteles, nefiind specialist astfel de raspunsuri asteptam, multumesc. Sa pun reductor de presiune simplu sau unul cu manometru? Ma ajuta cu ceva?
       m.

       Comentariu


       • #8
        Răspuns la: Problema filtru instalatie

        Inteleg ca nu doriti sa renuntati la filtru. Daca montati un reductor de presiune, montati unul cu manometru. Acesta indica presiunea apei dupa el. El vine reglat din fabrica la presiunea de 3 bari, dar se poate regla in functie de necesitati.
        De ce nu renuntati la filtru? Filtru Y aveti montat pe conducta?

        Comentariu


        • #9
         Răspuns la: Problema filtru instalatie

         Da, este o idee sa incerc filtru Y, nu tin neaparat sa am borcan din acesta nesigur. Zilele acestea vine un mester (sper mai bun), macar sa stiu ce sa ii cer.
         m.

         Comentariu


         • #10
          Răspuns la: Problema filtru instalatie

          pana la urma (sper) am rezolvat-o cu reductor si filtru in Y. Multam!
          Fișiere atașate
          m.

          Comentariu

          Procesare...
          X