Irigatie prin picurare

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • CIUTACU
    Incepator
    • 18.iul.2018
    • 1

    Irigatie prin picurare

    Doamne ajuta. Am si eu o intrebare ca de incepator in ale irigatiei si mai ales cea prin picurare. Am un teren cu lungimea de 400 de metri si am achizitionat un sistem de irigare prin picurare cu furtun orb. As dori sa stiu cam ce schema de asezare a furtunelor ar trebui sa folosesc pe o asemenea distanta. Merge sa alimentez cu apa din capatul parcelei sau trebuie sa duc cumva apa pana la mijlocul parcelei si apoi sa conectez furtunul orb prin picurare?? Va multumesc anticipat si sa aveti o zi binecuvantata.
  • Temelye
    Living Legend
    • 23.apr.2014
    • 1344

    #2
    Răspuns la: Irigatie prin picurare

    Nu sunt expert in sisteme de irigatii prin picurare dar din ce am mai discutat cu cunostintele care au gradina, la lungimea de care spuneti dvs. se pierde linistit un 0.5 Bar. Daca investitia ce doriti sa o faceti va fi pentru un timp indelungat, ma gindesc ca renteaza sa duceti alimentarea cu apa in centrul parcelei.
    Cele mai frumoase cabluri si tevi sunt cele care nu se vad

    Comentariu

    • calin.diaconu
      Administrator
      • 17.mar.2005
      • 418

      #3
      Pe adresa Redacției, am primit acest mesaj din partea cititorului D.U. Vă mulțumim pentru răspuns(uri)!


      ”Va rog sa-mi comunicati daca creste presiunea apei prin ridicarea mai sus a bazinului de apa din care se face picurarea prin cadere libera.
      Incarcarea bazinului se face cu o pompa sumersibila din fantana casei.
      Folosesc bazinul ca intermediar deoarece apa din fantana este foarte rece vara si afecteaza plantele.
      Astept raspuns.
      Multumesc mult!”


      Răspunsul Redacției Misiunea Casa:

      Cu cat creste inaltimea de amplasare a rezervorului de apa, cu atat creste presiunea apei.
      Pentru o referinta, o inaltime de 10m corespunde unei presiuni de 1 bar.
      Sistemul de udare prin picurare nu necesita presiune ridicata.


      De asemenea, vă sfătuim să verificați acest produs al partenerului nostru MARCOSER, pentru a vă familiariza cu presiunea irigației (trebuie sa asigurați o presiune de lucru ce variaza intre 0,8 si 1,0 bar), respectiv a bandei de irigare prin picurare.

      Mult spor la grădinărit!
      www.calindiaconu.com

      Comentariu

      • dmih
        Membru Marcant
        • 05.feb.2007
        • 632

        #4
        Postat în original de Calin Diaconu
        ...


        De asemenea, vă sfătuim să verificați acest produs al partenerului nostru MARCOSER, pentru a vă familiariza cu presiunea irigației (trebuie sa asigurați o presiune de lucru ce variaza intre 0,8 si 1,0 bar), respectiv a bandei de irigare prin picurare.

        Mult spor la grădinărit!

        Care-i faza? Cumva bandele de golani s-au apucat sa instaleze benzi de picurare? Cum e, dom' profesor? Asta invata copii de azi?


        BÁNDĂ2, benzi, s. f. 1. Fâșie de material textil, de cauciuc etc. cu care se înfășoară, se leagă sau se întărește ceva; bantă (1). ♦ Fâșie cu care se împodobește, de obicei pe margini, un articol de îmbrăcăminte. 2. (În sintagmele) Bandă de magnetofon = fâșie magnetizată pe care se imprimă și de pe care se pot reproduce sunete cu ajutorul magnetofonului. Bandă rulantă (sau de transport ori continuă) = fâșie continuă care servește la deplasarea obiectelor fabricate sau în curs de fabricație; conveier (1). Lucru pe (sau la) bandă (rulantă) = sistem de lucru constând din operații executate succesiv de un șir de lucrători asupra unui obiect aflat pe o bandă rulantă care trece prin fața fiecăruia dintre ei. Bandă de imagini = peliculă cinematografică. Bandă de circulație = fâșie lungă delimitată din partea carosabilă a unui drum, rezervată circulației în același sens a vehiculelor. Bandă de rulment = partea de cauciuc din anvelopa unei roți de autovehicul care vine în contact cu pământul. Bandă etalon = bandă magnetică cu înregistrări speciale pentru reglarea sau verificarea parametrilor unui magnetofon sau magnetoscop. Bandă de frecvențe = interval din șirul frecvențelor, caracterizat prin anumite proprietăți comune din punctul de vedere al utilizării lor în telecomunicații și telemecanică. Bandă X = bandă de frecvențe cuprinse în domeniul microundelor. 3. Margine elastică a mesei de biliard. ♦ Margine a terenului de popice. 4. Șină care leagă cele două țevi ale unei arme de vânătoare. 5. Grup de frecvențe vecine sau apropiate ale unei radiații electromagnetice sau sonore. 6. (Inform., în sintagma) Bandă perforată = bandă de hârtie sau de material plastic utilizată pentru introducerea sau extragerea datelor dintr-un sistem de calcul. – Din fr. bande.
        BÁNDĂ1, bande, s. f. 1. Grup de răufăcători care acționează sub conducerea unui șef. ♦ (Glumeț) Grup de prieteni. 2. (Înv.) Ceată de soldați aflați sub aceeași bandieră. 3. Trupă de muzicanți, fanfară, taraf de lăutari. – Din fr. bande, germ. Bande.

        Dicționar dexonline. Definiții, sinonime, conjugări, declinări, paradigme pentru banda din dicționarele: MDA2, DEXI, DN, MDN '00, Scriban, DEX '09, CADE, DEX '98, DLRLC, DLRM, DCR2, NODEX, Șăineanu, ed. VI, DOOM 3, DOOM 2, DOOM, Ortografic, MDO, IVO-III, Sinonime, Sinonime82, DER, DTM, DRAM 2021, DRAM 2015, DRAM, DE, Onomastic, CECC, Argou

        Comentariu


        • calin.diaconu
          calin.diaconu comentat
          Editarea unui comentariu
          ... excelent comentariu, mulțumim pentru observație și critică, întotdeauna, binevenită dacă e constructivă!
          Stimate dmih, la rândul nostru semnalăm că în context, copiii - se vor scrie întotdeauna, cu trei de ”i”. ( Cum e, dom' profesor? Asta invata copii de azi?)

          Însă contextul trebuie să rămână al benzii de picurare, cum bine ați spus, și vă mulțumim încă o dată pentru observație, binevenită. Vom fi mai atenți - altfel, ne vom întoarce înapoi, la Școală!
      • dmih
        Membru Marcant
        • 05.feb.2007
        • 632

        #5
        Foarte corecta observatia, multumesc. Scuze de typo (nu am mai intrat de mult pe forum).

        Comentariu


        • calin.diaconu
          calin.diaconu comentat
          Editarea unui comentariu
          Sunteți întotdeauna binevenit și contăm pe sfaturile și competențele pe care le veți împărtăși cu cei care au întrebări. Gânduri bune!
      Procesare...