Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Recomandare pompa submersibila

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Recomandare pompa submersibila

  Buna ziua la toata lumea.

  As vrea sa-mi schimb pompa pe care o am acum ( supraterana ) cu o pompa submersibila din simplul motiv ca primavara e posibil de la cresterea nivelului apei freatice sa se inunde caminul unde am putul si sa intre apa in ea ( s-a intamplat de cateva ori - am inaltat pompa cat am putut insa riscul exista cu consecinte grele - se arde motorul si raman fara apa).

  In consecinta va rog sa ma ajutati cu niste recomandari pentru pompe submersibile cu fiabilitate ridicata. Debit - min 3mc/h, inaltime reala ( nivelul pompei => ultimul robinet) 8-9 m. Lungime teava intre camin si casa - appx 4 m.
  As mai vrea de asemeni ca pompa sa asigure presiune constanta in instalatie indiferent de numarul de utilizatori ( 2 max 3 simultan).

  Multumesc anticipat .

 • #2
  Răspuns la: Recomandare pompa submersibila

  Ne puteti spune ceva despre caracteristicile putului din care se va alimenta pompa: diametru, adancime forata, nivelul static si nivel dinamic al apei din put
  Ce se va alimenta cu pompa ?

  Postat în original de geretus Vezi post
  As mai vrea de asemeni ca pompa sa asigure presiune constanta in instalatie indiferent de numarul de utilizatori ( 2 max 3 simultan)
  Daca veti utiliza un sistem hidrofor cu pompa submersibila, constanta presiunii in instalatie va fi asigurata de vasul de expansiune.

  Eu folosesc un sistem hidrofor cu pompa submersibila WK2400-80 si am reparat pompa dupa 4 ani de functionare (s-a uzat snecul si a trebuit inclocuit).
  In rest foarte multumit de pompa.
  Asigura necesarul pentru o casa la tara locuita in permanenta (cu o baie si o bucatarie), inclusiv pentru instalatia de udat curtea

  Comentariu


  • #3
   Răspuns la: Recomandare pompa submersibila

   Nivelul apei in put scade vara pana la appx 3 m. Primavara - cum spuneam - urca destul mult ( 1m - sau chiar mai putin dupa cum s-a intamplat in 1-2 ani). Putul este o fantana de fapt ( are tubulatura din ciment de diametru in jur de 30-40 cm).
   Apa este ca la balamuc ( umplu vara piscina de appx 15 mc si nu scade nivelul ). Vasul de expansiune nu asigura presiunea constanta in instalatie - dimpotriva, presiunea variaza in functie de setarile presostatului. Ce as vreau eu este o pompa ( sau ansamblu) care are un variator de turatii. Astfel turatia creste automat cand creste debitul ( atunci cand apare 1-2 consumatori in plus). Desigur - pana la limita max a pompei...

   Comentariu


   • #4
    Răspuns la: Recomandare pompa submersibila

    Ai Mai multe variante. Una ar fi un hidrofor cu pompa de suprafata SI presostat electronic ( eu am avut dab 82 active jet). Alta varianta Mai ieftina dar nu la fel de buna are fi sa-ti cumperi un vas de expansiune Mai mare, de 100l de exemplu.

    Comentariu

    Procesare...
    X