Announcement

Collapse
No announcement yet.

Sisteme de tratare a apei

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Sisteme de tratare a apei

  Calitatea apei destinate utilizãrii casnice (alimentaþie ºi nu numai), nu poate fi garantatã nici mãcar în reþelele centralizate de distribuþie, fãrã mijloace de filtrare adecvate.
  Paraziþi, cum ar fi Giardia sau Cryptosporidium, bacterii, ca Legionella, Salmonella, Shigella sau Vibrio Cholerae sau agenþi patogeni ca Hepatitis A, B sau C au fost identificaþi în apa potabilã livratã prin reþelele centralizate. Prezenta diferitelor substante, potential cancerigene sau care pot provoca intoxicatii grave (de exemplu benzen, compusi aromatici policiclici, metale grele, resturi de pesticide, nitrati, nitriti etc.) creste acest risc.
  Procesul de tratare a apei pentru potabilizare, prin substanþele chimice folosite (derivaþi de aluminiu, hipocloriþi etc), mãreºte concentraþia de substanþe strãine în apã.
  Problema este ºi mai acutã în situaþiile în care alimentarea se face direct din pânza freaticã, mult mai expusã la riscul de infestare ºi care nu este monitorizatã.
  Obisnuit, un om matur nu poate fi afectat decat atunci cand sunt prezente concentratii mult mai mari (peste limita stabilita de normativele in vigoare ca de exemplu Directiva UE 98/83/1983).
  Copii, varstnicii sau bolnavii sunt mult mai expuzi la aceste infectii sau intoxicatii. Trebuie mentionat ca imbolnavirile nu pot fi cauzate doar de ingurgitarea apei ci si prin contactul pielii cu apa - boli dermatologice.

  Exista mai multe sisteme de tratare a apei, plecand de la cele mai simple - mecanice si ajungand pana la cele mai complicate, utilizate cu precadere in mediul industrial sau laboratoare.

  Fiecare sistem are propriile sale caracteristici si de aceea este important ca alegerea solutiei de tratare a apei sa se faca in cunostiinta de cauza.

  ATENTIE!
  Inainte de alegerea unei solutii trebuie discutata si evaluata situatia de la fata locului si numai dupa parcurgerea acestor etape se va putea recomanda o solutie.

 • #2
  Legionelloza, Hepatitele B si C nu se transmit digestiv

  Legioneloza, Hepatitele B si C nu se transmit prin apa potabila, digestiv (altfel spus, fecal-oral).
  Laurentiu

  Comment


  • #3
   In cazul in care apa potabila (din retea) este contaminata cu materii fecale nu exista acest pericol?
   VYS Blog - 100 % D I Y
   Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

   Comment


   • #4
    Originally posted by VYS
    In cazul in care apa potabila (din retea) este contaminata cu materii fecale nu exista acest pericol?
    in caz ca apa nu este potabila se pot transmite boli cu transmitere fecal-orala:dizenteria, hepatita A,salmoneloze(febra tifoida),parazitoze,etc.ca sa le numesc pe cele mai frecvente.
    ca sa fiu mai bine inteleasa se pot imbolnavii consumatorii de :toxiinfectii alimentare grave,de hepatita,si diverse parazitoze.
    Pt.copii bolile pot fi fatale..,adaugandu-se si anumite chimicale f. periculoase din clasa nitritilor.asta insemnand ca daca se evita infectiile prin fierberea apei chimicalele raman si pot imbolnavi.

    Comment


    • #5
     Re: Sisteme de tratare a apei

     Originally posted by Consultant
     Calitatea apei destinate utilizarii casnice ......., bacterii, ca Legionella, .....................
     In boilerele centralelor termice se dezvolta aceste bacterii la temperaturi de 30...50grade. Centralele moderne au o functie care odata pe saptamana, ridica temperatura apei din boiler la aproape 90 grade pentru a distruge aceste colonii de bacterii.

     Comment


     • #6
      Pentru dedurizarea apei, sare tablete ...

      Avertismentul este pentru publicitate neautorizata.
      La urmatoarea abatere ...
      PowerMC
      La urmatorul mesaj publicitar sunt nevoit sa va exclud de pe forum. PowerMC

      Comment


      • #7
       wake - up!

       Personal n-am incredere in aparate de filtrare cu UV sau alte modele (osmoza inversa) pentru bacterii sau nitrati.
       Nitratii prin fierbere devin nitriti si sunt de 30 de ori mai periculosi decat nitratii initiali (doar cancerigeni ) )
       Asa ca "Apa plata" sa traiasca dsi dozatoarele gen "la fantana" - asta pentru baut, gatit. Ca sa protejati instalatia termica din casa si sa scapati de pielea uscata dupa spalare, nemaivorbind de masinile de spalat... da ... pentru asta un dedurizator.

       Succese!
       Attached Files

       Comment


       • #8
        am un put sapat la 43 m adancime, langa Bucuresti, Dragomiresti... la examinare apa iese potabila, dar observ ca obiectele sanitare se ingalbenesc in zona unde curge apa si mai are si un iz de sulf... anul trecut am umplut o piscina gonflabila cu aceasta apa iar dupa doua zile am pus niste tablete mari de clor (cele de prin brico) si apa s-a maronit foarte urat... sunt nitrati sau ce? ce pot face pt a nu a mai avea aceste pb...
        mai bine intreaba daca nu cunosti

        Comment


        • #9
         ce trebuie facut inainte de prima utilizare a apei din fantana

         am inteles ca inainte de prima utilizare trebuie introdusa in apa din fantana o caldare in care se introduce var nestins si sare neiodata, aceasta trebuins sa stea cam 24 ore, dupa care trebuie scoasa toata apa din fantana si repetat procedeul inca odata. Este adevarat sau doar vorbe?

         Comment


         • #10
          clar nu ajuta la absolut nimic... pai galeata aia in functie de ce se calculeaza? puturile sunt diferite de la unul la altul de la diametrul tevii pana la adancimea acestuia, debit, etc.
          mai bine intreaba daca nu cunosti

          Comment


          • #11
           daca apa miroase a sulf (miroase a oua clocite) aceasta contine hidrogen sulfurat , pentru inlaturarea acestuia trebuia montat un filtru automat cu mediu filtrant Pyrolox care deferizeaza demanganizeaza si inlatura hidrogenul sulfurat. PM daca aveti nevoie de ajutor in alegerea echipamentului.
           Doctorul apei tale !

           Comment


           • #12
            su un filtru cu carbune activ e eficient la miros si gust
            mai bine intreaba daca nu cunosti

            Comment


            • #13
             in acest caz carbunele activat este frectie la picior de lemn , deoarece inlatura pentru un timp foarte scurt apoi se incarca si numai este eficient.
             Doctorul apei tale !

             Comment


             • #14
              ce implica vis-a-vis de costuri filtrele specificate?
              mai bine intreaba daca nu cunosti

              Comment


              • #15
               costul statiei automate de filtrare depinde de debitul necesar ex. pt un debit de 1mc/h costul unei statii este de 2500 ron , stratul granular de pyrolox rezista peste 10 ani , nu implica alte costuri de intretinere decat costul de achizitie.
               Doctorul apei tale !

               Comment

               Working...
               X