Salut Seni, mulțumim pentru propunerea de topic pe care ai lansat-o aici!
Pentru utilizatorii forumului Misiunea Casa, a cunoaște mai multe despre sistemele de filtrare a apei, cred că e important și actual! Tratarea apei potabile, atât din rețeaua publică, cât și cea obținută din surse proprii.
În ultima vreme, am observat o creștere semnificativă a conștientizării publicului cu privire la calitatea apei pe care o consumăm. Diverse tehnologii de filtrare au evoluat pentru a răspunde acestor preocupări, cum ar fi nanofiltrarea, osmoza inversă și altele. Câteva cuvinte despre principalele tehnologii de filtrare și argumente pro și contra pentru fiecare dintre ele:
1. Nanofiltrarea:
Pro:
Îndepărtează particule mici, bacterii, virusuri și molecule organice.
Menține mineralele benefice în apă.
Potrivit pentru tratamentul apei cu concentrații moderate de substanțe chimice sau săruri.
Contra:
Nu poate elimina complet toate substanțele chimice sau contaminanții.
Necesită mentenanță regulată pentru a menține eficiența.
2. Osmoza inversă:
Pro:
Elimină eficient substanțele chimice, sărurile, bacteriile, virusurile și chiar moleculele mai mici.
Produce apă cu o calitate superioară, potrivită pentru consum.
Este utilizată pentru purificarea apei în industrie și în sisteme de tratare la scară mare.
Contra:
Poate îndepărta și mineralele benefice, ducând la apă demineralizată.
Consumă mai multă apă decât produce, din cauza procesului de filtrare.
În legătură cu avertismentul primit de tine, privind nivelurile crescute de arsen în apa din rețeaua publică, aceasta reprezintă o problemă gravă de sănătate publică. Acesta este un motiv de îngrijorare și subliniază necesitatea unei tratări adecvate a apei potabile. În acest caz, e bine să consultați autoritățile locale de reglementare a apei și să luați măsurile corespunzătoare pentru protejarea sănătății dumneavoastră și a familiei.
Înainte de a alege un sistem de filtrare, este esențial să luați în considerare calitatea apei de intrare, nivelurile de contaminanți și nevoile specifice ale gospodăriei dumneavoastră. În plus, este întotdeauna recomandabil să solicitați consultanță de la specialiști în tratarea apei, astfel încât să puteți lua o decizie informată.
În concluzie, tratarea apei potabile este o preocupare majoră, iar tehnologiile de filtrare avansate pot contribui semnificativ la asigurarea calității apei pe care o consumăm. Este esențial să analizăm cu atenție opțiunile disponibile și să luăm decizii bazate pe informații precise și actuale. Dacă aveți întrebări suplimentare sau doriți să împărtășiți experiențele voastre, vă încurajez să continuați discuția în această rubrică.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Sisteme de tratare a apei
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Cu toate ca este un subiect de actualitate, nu s-a mai discutat de ceva vreme pe tema tratarii apei potabile din retea sau din surse proprii.
Au aparut fel de fel de filtre, pana la multiple nivele de filtrare: nanofiltrare, osmoza inversa, etc. Ar fi interesant sa auzim pareri pro si contra pentru fiecare din aceste filtre. Deunazi chiar a aparut un avertisment al distribuitorului local de apa potabila ca apa din retea ar avea valori depasite ale arsenului.
Leave a comment:
-
Răspuns la: Sisteme de tratare a apei
Daca aveti aparat de spalat cu presiune , incercati asa ( eu asa fac ) .
Leave a comment:
-
Demontat si curatat efectiv cu alcool tehnic , apoi limpezit bine . Sau cu otet alimentar .
Leave a comment:
-
Revin cu informatii : intr-adevar , ventilatorul face minuni , apa nu mai miroase a clor deloc ( nu miroase a nimic defapt ) .
Intre timp s-a spart membrana la vasul hidroforului si am preferat sa cumpar alt vas direct , decat sa inlocuiesc membrana , pentru 50 lei in plus am scutit munca de inlocuire a membranei si am luat si un vas mai mare .
Leave a comment:
-
Dupa filtru nu mai miroase ( sau nu imi dau eu seama ) , insa faptul ca apa se acumuleaza intr-un rezervor si nu se foloseste toata apa din rezervor ci doar o parte , intre timp se reumple , prinde miros de clor .
Am facut niste orificii si am montat un ventilator pentru aerare ( asa am citit ca e musai ) , sa vedem zilele urmatoare daca persista mirosul de clor . Revin cu info peste cateva zile .
Leave a comment:
-
Originally posted by coby View PostNu beau apa de la robinet . Nici macar nu se gateste cu apa de la robinet .
Cu toate ca am filtru de carbune activ pe filtru 1" , apa care se strange in rezervor are miros de clor => aici ma cam depaseste ce trebuie sa mai fac ?!
Leave a comment:
-
Nu beau apa de la robinet . Nici macar nu se gateste cu apa de la robinet .
Cu toate ca am filtru de carbune activ pe filtru 1" , apa care se strange in rezervor are miros de clor => aici ma cam depaseste ce trebuie sa mai fac ?!
Leave a comment:
-
Răspuns la: Răspuns la: Sisteme de tratare a apei
Originally posted by coby View PostUnde se monteaza filtru cu carbune activ pe instalatie ( apa de retea ) , daca am un vas tampon de 1000 L ? Inainte de vas sau dupa vas si inainte de pompa ?
Mentionez ca apa din vas are putin miros de clor asa cum vine de la retea .
Leave a comment:
-
Filtrul cu carbune indeparteaza clorul liber din apa.Nu inteleg de ce folosesti vas tampon.Este preferabil sa montezi filtrul cu carbune dupa vas;astfel clorul din apa va pastra apa potabila si va impiedica dezvoltarea diverselor organisme in vas.
Leave a comment:
-
Unde se monteaza filtru cu carbune activ pe instalatie ( apa de retea ) , daca am un vas tampon de 1000 L ? Inainte de vas sau dupa vas si inainte de pompa ?
Mentionez ca apa din vas are putin miros de clor asa cum vine de la retea .
Leave a comment:
Leave a comment: