Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Sistemele de alimentare cu apa

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • #46
  Multumesc!
  omul cat traieste invata.
  nimeni nu s-a nascut expert,

  Comentariu


  • #47
   buna ziua,

   am si eu o problema si anume:

   locuiesc la casa si momentan ca sursa de apa folosesc hidroforul care trage din put.
   in momentul cand am facut instalatia am tras o teava de phde de 32 din camin pana la strada pt racordare ulterioara la reteaua orasului.
   in primavara urmeaza sa se faca bransamentul la apa si aici este problema, unde am dus eu teava de 32 nu se poate face acel bransament.precizez ca de la locul unde se poate face bransamentul nu se poate ajunge la camin, unde este intrarea principala in casa decat daca sparg jumatate din curte(partea din fata curtii fiind betonata si cu pavele).singura intrare in casa fara a sparge betonul este prin beciul casei.dar din beciul casei este foarte greu sa ajung la mascarea unui grup sanitar unde vine intrarea de la camin si sa fac jonctiunea cu hidroforul(doresc sa merg ulterior cu ambele surse de apa).
   cel mai usor pot sa ajung din beci la o camera unde este masina de spalat rufe care este alimentata cu ppr de 20.
   in mascarea grupului sanitar, unde ar fi fost ideal sa ajung, din phde-ul de 32 de la hidrofor se face distributia cu ppr de 25 si ppr de 20 .

   intrebarea mea este : se poate face legatura din strada la camera masiini de spalat in teava de 20 fara sa am probleme (de la mascare pina la masina de spalat sunt cam 4 metrii), v-am spus restul instalatiei in casa este facuta pe ppr de 25 si 20???

   am incercat cat de cat sa schitez un plan al instalatiei :
   Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	schita bransament.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	11,7 KB 
ID:	600236

   Comentariu


   • #48
    Se pot realiza circuitul de alimentare si pe acest traseu insa este posibil ca aceasta ingustare de circuit sa se rasfranga asupra utilizatorilor in caz ca nu este suficient debit fata de cel necesar la punctele de consum, daca aceasta este singura varianta pe care o puteti realiza atunci aveti posibilitatea de a mari diametrul pe traseul principal care va alimenteaza casa, dupa masina de spalat.. Modificarea ar trebui sa nu fie complicata daca nu sunt alte conditionari.

    Comentariu


    • #49
     Postat în original de Consultant sanitare Vezi post
     Se pot realiza circuitul de alimentare si pe acest traseu insa este posibil ca aceasta ingustare de circuit sa se rasfranga asupra utilizatorilor in caz ca nu este suficient debit fata de cel necesar la punctele de consum, daca aceasta este singura varianta pe care o puteti realiza atunci aveti posibilitatea de a mari diametrul pe traseul principal care va alimenteaza casa, dupa masina de spalat.. Modificarea ar trebui sa nu fie complicata daca nu sunt alte conditionari.
     multumesc frumos pt raspuns!

     " Modificarea ar trebui sa nu fie complicata daca nu sunt alte conditionari " - dvs va referiti sa maresc diametrul traseului de ppr de 20 de la mas de spalat pina la coloana de ppr de 25?
     daca da, nu am aceasta posibilitate .
     pe schita pe care am creionat-o eu tot ce este in interior si este realizat pe teava de ppr este ingropat, inclusiv traseul de la coloana de 25 de ppr pina la mas de spalat.eu as putea face legatura exact la robinetul mas de sp.

     sau va referiti sa merg din strada pina in casa pe traseu de diametru cat mai mai mare? daca da, pehd de 32 nu este suficient?

     eu ma gandesc ca nu as putea avea probleme si as fi tentat sa fac legatura acolo la mas de sp pt ca distanta traseului de la aceasta pina la coloana nu este foarte lung, iar reteaua de apa la care vom fi bransati este noua nouta.stiu ca strazile invecinate care deja sunt racordate au presiune foarte mare si multi dintre consumatori au fost chiar nevoiti sa-si puna reductoare de presiune.

     va doresc numai bine si astept raspunsul dvs!

     Comentariu


     • #50
      chiar nu mai sunt alte pareri despre problema mea???

      Comentariu


      • #51
       Postat în original de adu20 Vezi post
       chiar nu mai sunt alte pareri despre problema mea???
       Dupa normele actuale , bransamentul se face cu teava de 32 si se reduce la 25 inaintea apometrului . Deci dvs veti avea la iesire , dupa apometru teava de 25 .
       Daca va legati in teava de masina de spalat , de 20 , deja aveti o reducere serioasa de debit , mai mult , avind instalatie de ppr , cu problemele ei la suduri , posibil ca diametrul sa fie mult strangulat pe undeva pe traseu . Recomandabil este sa gasiti o solutie , sa duceti alimentarea in caminul dvs de hidrofor , de unde sa puteti alimenta pe teava la diametru mare dar si sa puteti trece de pe apa stradala , pe hidrofor , daca este nevoie .
       Instalatii verificari-revizii gaze

       Comentariu


       • #52
        Uneori spargerea zonelor este o solutie care trebuie realizata avand in vedere ca nu se va interveni pe o perioada lunga de timp la circuit. In cazurile in care nu se poate dezveli zona pe care aveti traseul existent, se poate anula si realiza alt traseu paralel, aparent sau pe o noua zona mascata. Este un element important si va trebui sa luati o decizie optima, oricat de greu pare sa afectati finisajele actuale.

        Comentariu


        • #53
         Buna ziua!
         Am si eu o problema, si anume
         Acum 2 ani mi-am cumparat o casa cu mansarda de la un dezvoltator, in aceasta iarna ( la acele tempt de -30 de grade, mi-a inghetat instalatia de apa, culmea ca deasupra intrarii tevii in casa este pozitionata ghiuveta de la bucatarie si acolo aveam apa rece, apa rece mai aveam si la ghiuveta de la baia de jos dar de-acolo spre wc, dus, boiler, etc picatura de apa nu mai curgea. Am luat legatura cu dezvoltatorul (am garantie la instalatia sanitara de 2 ani) care a afirmat ca este o situatie axceptionala si ca instalatia sanitara este facauta sa reziste la o temp de -18 grade. ultrior a trimis om care mi-a facut o gaura in gheu inde a pozitionat un radiator, dupa 3 zile se dezghetasera conductele ce faceau legatura dintre baia de sus si baia de jos, si dupa inca 2 zile apa si-a dat drumu in conditiile in care in ambele bai aveam peste +28 de grade. Ce norme tehnice se aplica la constructia instalatiilor sanitare, la ce temperaturi trebue sa reziste aceste instalatii si cum l-as putea determina pe dezvoltator sa remedieze acest defect ascuns. Multumesc!

         Comentariu


         • #54
          Buna ziua.
          Postat în original de Mircea G Vezi post
          Dupa normele actuale , bransamentul se face cu teava de 32 si se reduce la 25 inaintea apometrului . Deci dvs veti avea la iesire , dupa apometru teava de 25 .
          Am si eu o nelamurire: acum 7 ani, cand am sapat pt teava de canalizare, am tras de la poarta (unde va fi viitorul camin de apa) si cca 20 metri de teava pt apa PEHD de 32 pt a alimenta casa veche. La acea vreme nu exista apa stradala iar anul trecut s-au tras tevile la fiecare in poarta cu teava de 32 dar nu s-a dat inca drumul la bransamente. Intre timp mi-am facut casa noua in fundul curtii si mai am nevoie de inca cca 20 metri de teava pt apa. Intrucat am aflat de la mai multe persoane, inclusiv de aici de pe forum, ca teava va fi de 25 dupa apometru, as vrea sa stiu daca continui tot cu 32 pana in casa sau sa merg cu 25? Am inteles ca pe teava de 32 nu ar fi aceeasi presiune ca pe teava de 25.
          Ce imi recomandati?

          Comentariu


          • #55
           Răspuns la: Sistemele de alimentare cu apa

           ca parere , un prieten a pus dupa apometru pe o distanta de 130m teava de 3/4 plastic neagra pn10 , si nu are prob de debit si presiune , acu ramane sa faci cum crezi mai bine

           Comentariu


           • #56
            Răspuns la: Sistemele de alimentare cu apa

            Presiunea apei va fi la fel indiferent de diametrul unei tevi . Doar debitul va fi diferit : cu cit diametrul va fi mai mare , deci sectiunea , cu atit debitul va fi mai mare. Foloseste cu incredere teava de 32.

            Comentariu


            • #57
             Răspuns la: Sistemele de alimentare cu apa

             Postat în original de guguta;505922 Acum 2 ani mi-am cumparat o casa cu mansarda de la un dezvoltator, in aceasta iarna ( la acele tempt de -30 de grade, mi-a inghetat instalatia de apa, culmea ca deasupra intrarii tevii in casa este pozitionata ghiuveta de la bucatarie si acolo aveam apa rece, apa rece mai aveam si la ghiuveta de la baia de jos dar de-acolo spre wc, dus, boiler, etc picatura de apa nu mai curgea. Am luat legatura cu dezvoltatorul (am garantie la instalatia sanitara de 2 ani) care a afirmat ca este o situatie axceptionala si ca instalatia sanitara este facauta sa reziste la o temp de [I
             -18 grade[/I]. ultrior a trimis om care mi-a facut o gaura in gheu inde a pozitionat un radiator, dupa 3 zile se dezghetasera conductele ce faceau legatura dintre baia de sus si baia de jos, si dupa inca 2 zile apa si-a dat drumu in conditiile in care in ambele bai aveam peste +28 de grade. Ce norme tehnice se aplica la constructia instalatiilor sanitare, la ce temperaturi trebue sa reziste aceste instalatii si cum l-as putea determina pe dezvoltator sa remedieze acest defect ascuns. Multumesc!
             In mod normal, conform normativului I9, traseul conductelor de apa la interior se alege tinand cont de "Se evitã montarea instalaţiilor în spaţii a cãror temperaturã scade sub 0°C. Dacã evitarea nu este posibilã, se iau mãsuri speciale contra înghetului" Faptul ca acea conducta a inghetat, inseamna ca nu a fost realizata protectia necesara si trebuie revizuit traseul astfel incat sa se suplimenteze izolatia si sa nu exista posibilitatea de inghet. temepraturi de -18°C nu sunt extraordinar de scazute insa sutn la exterior si nu ar trebui sa afecteze interiorul deoarece, aici trebuie pastrata o temperatura minima ca sa nu inghete traseele de apa rece, calda etc.

             Comentariu


             • #58
              Răspuns la: Sistemele de alimentare cu apa

              Postat în original de TudorB Vezi post
              Intrucat am aflat de la mai multe persoane, inclusiv de aici de pe forum, ca teava va fi de 25 dupa apometru, as vrea sa stiu daca continui tot cu 32 pana in casa sau sa merg cu 25? Am inteles ca pe teava de 32 nu ar fi aceeasi presiune ca pe teava de 25.
              Ce imi recomandati?
              Presiunea nu se schimba semnificativ in fucntie de diametrul tevii ci va fi redusa conform distantei noului traseu si pierderilor de sarcina induse de diversele elemente componente si inaltimea la care se afla ultimul consumator. Daca va ramane alimentata si vechea casa pe acelasi traseu si exista untraseul cu o anumita lungime pe diametru 3/4" (25) atunci nu se justifica traseul de 1" (32). Evident ca acest traseu realizat pe 32 nu va fi dezavantajos din pdv tehnic astfel incat sa va incurce in alimentarea corecta cu apa a casei. Daca ne gandim ca in viitor poate fi mai sigur sa avem o teava ceva mai groasa,pentru diverse alte schimbari, ar putea fi recomandata solutia cu 32.
              Asadar, consider ca este inr egula sa alegeti teava de 32 mm.

              Comentariu


              • #59
               Răspuns la: Sistemele de alimentare cu apa

               casa veche nu va fi alimentata de la acelasi traseu de apa, ci de la un alt bransament stradal separat. De la bransament pana la intrarea in casa am cca 35 de metri, iar in casa tevile imi pleaca pe teava de 25 si 20 pana la centrala/distribuitoare/apa menajera.

               Comentariu


               • #60
                Răspuns la: Sistemele de alimentare cu apa

                Am reusit sa ne racordam la reteaua de apa a orasului unde am folosit teava pehd de 32 pe o distanta de 800 metri liniari.La mine curge apa tot timpul,dar la vecinul care are bransament inaintea mea fiind mai sus cu terenul nu are apa daca eu dau drumul la robinet.Mai rau e ca daca cumva e robinetul lui deschis intra aer pe teava si dupa ce inchid eu apa la el vine o bucata de vreme doar aer pe conducta.Presiunea este scazuta pe coloana la noi.Din teava centrala de la oras pleaca cu 4 bari si traseul urca o panta destul de mare(banuiesc ca din aceasta cauza scade presiunea),Ce solutii avem sa putem folosi toti apa simultan.Cineva a spus ca o solutie ar fi sa ne montam hidrofor care sa suga apa de pe teava,dar daca punem toti 4 hidrofoare de unde mai trag acestea apa....
                merg ca melcul cu casa dupa mine

                Comentariu

                Procesare...
                X