Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Realizare put pentru apa potabila

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • #46
  am gasit la brico si teava de plastic ce resista la 10 bari si evident este mai scumpa, dar cred ca asta e solutia.
  practic ce de 10 bari e mai groasa fata de cea de 6 bari

  Comentariu


  • #47
   Nu ai putea sa folosesti o pompa submersibila si un hidrofor (intr-un camin) inseriate?

   Comentariu


   • #48
    Teava PEHD cu Pn 10 acopera necesarul dvs.
    Se poate folosi o pompa submersibila care sa aibe caapcitatea de a ridica apa de la cei 45 m insa adaugati si inaltimea peste cota solului, unde va trebui sa fie realizata alimentarea cu apa. Sa aveti in vedere sa ramana si o rezerva fata de posibilitatile pompei, 100m cred ca este putin prea mult.

    Puteti opta pentru varianta din foto, submersibila si rezervor de 50L sau 80L (foto) cu accesoriile necesare.

    Rezervorul se poate amplasa intr-un camin exterior, prevazut cu capac sau intr-un spatiu tehnic adecvat in interiorul cladirii.
    Fișiere atașate

    Comentariu


    • #49
     exact asa am si facut. Am cuparat de la brico o pompa submersibila de 1600 w care impinge pana la 90m, hidrofor si tot ce trebuie Imi ajunge sa pun si cam 3 bar in hidrofor.
     Sper sa mearga bine
     Multumesc pentru sfaturi

     Cand e gata am sa pun poze

     Comentariu


     • #50
      gata,pus totul in functiune
      Pana acum s-a scos manual cu galeata ocazional (adica de 10 pe an cate 2-3 galeti).
      de curand locatia a devenit mai frecventata si am pus pompa (sa scoti manual de la 40 m nu iti mai ramanea nimic ca o beai pe toata cand ajugea sus ).

      Problema e ca putul nu are debitul necesar, scot cam 60 l si ramane fara apa

      Am vorbit cu niste putari din zona si mi-au spus ca nefolosind izvoarele putului, s-au infundat si ca trebuie sa tot scot apa din el.
      Adevarul ca la inceput nu scoteam decat 2 galeti, acum s-a dus la 7-8 geleti, dar tot scade
      In zona oameni au aceleasi puturi si cei care au pompe uda gradiana si nu scade apa.

      Am facut rost de un sistem care curata putul , dar nu am scos decat piata, deci se pare ca putul e curat.

      Ce alte solutii sunt pentru a creste debitul. ?

      Comentariu


      • #51
       ce fel de sistem de curatat putul ai gasit?
       sunt foarte interesat de asa ceva pt un put de la tara...

       Comentariu


       • #52
        in zona, pe la putari, am gasit un dispozitiv gen pompa de bicleta , dar la dimensiuni mari.
        Se aseaza pe fundul putului si se trage pistonul. la baza are o clapeta de sens, ce intra nu mai iese. Dupa ce tragi de cateva ori pistonul, se umple cilindru pe care il scoti afara.

        Comentariu


        • #53
         aha, multam de info
         pistonul se actioneaza cu un cablu sau ceva de genul acesta?

         Comentariu


         • #54
          Put de mica sau mare adancime?

          Am rugamintea sa-mi explicati cum ar fi cel mai bine sa procedam cu putul si alimentarea cu apa daca incepem acum constructia unei case si nu exista alimentare cu apa sau canalizare. In general, am inteles ca se face un put de mica adancime, la prima panza, se instaleaza o pompa nu prea performanta si se construieste utilizand aceasta apa, urmand ca la mutarea in casa sa se faca un alt put de mare adancime, la a 3 a panza eventual (cam asa ar trebui pentru o calitate buna a apei in zona unde construim). Intrebarile sunt: s-ar putea utiliza acelasi put, doar ca se sapa in continuare in adancime pana la a 3 a panza? sau trebuie facut alt put, alta sapatura? daca il facem de la inceput la a 3 a panza sunt costuri mai mari cu extragerea apei, cat o folosesti la constructii? Ideea e ca mi se pare inutil sa sapi de 2 ori putul, mai ales ca e destul de scump si as vrea cumva sa fac cat mai economic, dar si bine in acelasi timp. Multumesc mult

          Comentariu


          • #55
           put de mica sau mare adancimerans

           Puturile care asigura alimentarea cu apa a unei locuinte sant de regula de mica 10-20m sau medie adancime 25-70m mai rar de mare adancime 70-400m pentru ca costurile de executie sant deosebit de mari. Cele de mica adancime sant executate in mare parte pe tuburi de beton dar mai sant cazuri cand se foloseste teava p.v.c folosita la instalatiile sanitare.Pe acestea din urma nu le recomand nimanui . Puturile de mica adancime se alimenteaza cu apa panzei 1 sau amestecata cu cea din panza 2. Puturile de medie adancime se alimenteaza din panza 3 blindandu-se (izoland) panzele 1 si2 fiind tubate cu burlane p.v.c. de medie presiune in general tuburi filetate avizate sanitar.Nu este posibila transformarea unui put de mica adancime in unul de medie. Costurile de extractie a apei sant aceleasi la ambele tipuri de puturi(asta daca nu se scoate apa cu galeata la putul pe tub de beton).Din punctul meu de vedere ca unul care se ocupa de foraje indicat este sa faceti direct putul de medie adancime deoarece economisiti banii cu putul de mica adancime , apa va fi calitativ superioara celei de la mica adancime ,debitul va asigura necesarul 3000-5000l/min fara probleme,la puturile de medie adancime se poate interveni foarte usor se denisipeaza si decolmateaza cu pompa mamut .

           Comentariu


           • #56
            Forare put

            salutare,am un put in lucru cu teava pvc si au sapat vreo 16 m din care 10m numai de piatra si ei zic ca ar trebui sa dea de clisa si apoi sa mai foreze cativa m si gata,credeti ca e suficient pt a avea apa potabila buna?

            ps:fantanele din zona care sunt la 50 m de putul forat si la 12-13 m adancime au apa ff buna si raul Siret este la o distanta 1km.

            Comentariu


            • #57
             Ar fi totusi indicat sa duci apa la analize. Cand e vorba de sanatate nu e indicat sa te bazezi pe pareri.

             Comentariu


             • #58
              Multe persoane fac o mare greseala in a cataloga apa ca fiind potabila datorita gustului bun , insa doar analiza de laborator stabileste daca apa este potabila sau nu. In multe zone din tara datorita chimizarii excesive din agricultura apa fantanilor din prima panza nu este potabila datorita continutului ridicat in nitriti, sulfiti ,azotiti, fier, etc.

              Comentariu


              • #59
               domnul triumph o apa la 12 metri nu este nici macar buna de irigat.exista un tabel care scrie ce si cum in mare era vorba de minim 30 m spatura ca sa fie cat de cat potabila,50 ca sa fie tocmai buina de baut peste 80 m super buna lipsita de nitriti nitrati fosfati si alte kestii,pura etc.in mare sper ca v-am lamurit.

               Comentariu


               • #60
                Postat în original de ivan_turbinca
                domnul triumph o apa la 12 metri nu este nici macar buna de irigat.exista un tabel care scrie ce si cum in mare era vorba de minim 30 m spatura ca sa fie cat de cat potabila,50 ca sa fie tocmai buina de baut peste 80 m super buna lipsita de nitriti nitrati fosfati si alte kestii,pura etc.in mare sper ca v-am lamurit.
                Daca sunteti convins de afirmatia dv. imi fac si eu un put la 80 m dar daca platesc atitia bani si apa nu e potabila platiti dumneavoastra? Stau in Cornetu Ilfov.

                Comentariu

                Procesare...
                X