Realizare put pentru apa potabila

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • Consultant sanitare
    a răspuns
    Ar trebui evitata utilizarea tevilor de otel, acum exista alternative - spre exemplu teava PE.

    Lasă un comentariu:


  • Maestrul Max
    a răspuns
    teava de otel zincata PN 12.5

    Lasă un comentariu:


  • gogoson
    a răspuns
    am mai inteles ceva, dar nu m-am lamurit ce fel de teava sa pun care sa-mi tine la presiune

    Lasă un comentariu:


  • Dumitru popa
    a răspuns
    in zona Aradului un put la 50 m costa apr. 8 milioane cu teava tip furtun si cu o mica pompa de mana la capat.
    In legatura cu intrebarea d-lui gogoson eu sunt de parere ca luciul apei nu este la 45m, luciul apei este la nivelul panzei freatice adica 1-5 m la ses, iar aceasta panza freatica este strabatuta de teava sau furtun pana la al doielea strat. La mine in zona daca se foreaza la apr.60 m curge apa singura o vreme ca un izvor dar nu cu debit mare, totusi umple o galeata de 10l in timp de unul doua minute max.

    Lasă un comentariu:


  • zxm_patrick
    a răspuns
    Cam cat costa metrul de forat in zona gogoson? As vrea sa fac si eu putul mai adanc; am auzit ca se poate si pana la 200m, dar nu stiu daca merita.

    Lasă un comentariu:


  • Maestrul Max
    a răspuns
    Nivelul hidrodinamic este adancimea la care se stabilizeaza luciul apei din put pentru un anumit debit de apa. Babeste spus este nivelul stabilizat al apei cand folosest o pompa submersibila sau de aspiratie.

    Lasă un comentariu:


  • gogoson
    a răspuns
    sunt in ceata. Luciu apei este la 48 m. Asta e informatia de care ai nevoie ?

    Lasă un comentariu:


  • Maestrul Max
    a răspuns
    Salut Gogoson. Trebuie sa determini nivelul hidrodinamic al putului deoarece nu este nevoie sa pui o pompa submersibila la o asemenea adancime.

    Lasă un comentariu:


  • gogoson
    a răspuns
    Put de mare adancime

    Am un put de aprox 45 de m
    Am vazut pompe subersibile care imping pana la 50m. Desi teoretic ar suficient, sigur nu o sa am debitul pe care il doresc. In plus vreau sa mai pun un rezervor de hidrofor de 50 l in care sa bag cam 2-3 bari. Deci ajung la o inaltime de pompare de aprox 70 m
    ma gandeam sa-mi iau o pompa care sa impinga pana la 100 m, dar asta inseamna cam 10 bari. Ce teava imi trebuie pentru aprox 10 bari ?

    Lasă un comentariu:


  • danut_24
    a răspuns
    realizare put

    buna ziua am sapat un put la 30m,prt alimentarea cu apa a casei(2 bai+buc)imi poate spune cineva ce caracteristici treb sa aiba pompa si hidroforul ptr o functionare buna.casa e la 12m de put,cam cit costa o instalatie de filtrare si purificare a apei?

    multumesc si sarbatori fericite

    Lasă un comentariu:


  • byrev
    a răspuns
    Presostat si Instalatie

    revin cu poze reale:
    instalatie: http://byrev.blog-u.net/wp-content/u...stalatie-2.jpg

    presostat ce dreaq este:


    ce nu este bine ?
    ce ar trebui sa modific si cum ?
    va merge vreodata instalatia asta cu pompa care abea impinge 1.7 bar la 120m fata de ruseasca care baga 7 bar ? bucata aia de plastaic atasata la un manometru ce este ? ca eu nu cred ca e presostat.

    Lasă un comentariu:


  • byrev
    a răspuns
    Presostat si Vas de Expansiune

    1. Pai vasul de expansiune se monteaza dupa presostat sau inainte ??
    2. Ce am eu nu pare sa respecte regulile unui presostat.
    de ce? Pentru ca la pompa asta minune, made by italia cred nu ajunge nici la 2 bar si se opreste. Pe cand cu ieftineala ruseasca baga si 7 atmosfere daca nu erau scapari dupa care se oprea...

    ce am pus in poza de mai sus este exact 100% pozitia de instalare la mine, adica sa nu mearga vasul de expansiune in pozitia orizintala ? Dar pe hidrofoare cum este orizontal ?e acelasi model!!! Apoi cum de merge bine intr'un interval scurt dar dupa o perioada mai lunga nu mai vrea ?

    Parerea mea: atat presostatul (care e o balarie) cat si pompa sunt extrem de proaste. Pai daca e 3 milioane o porcarie de plastic m asteptam sa merga dupa o gandire logica ... e absurd sa bage 7 atmosfere cand eu vreau de ex 3. Pompa functioneaza 30s dupa ce am inchis robinetul!

    Cine dreaq le-a proiectat frate sa fie atat de proaste !?

    Iar pompa e si aia o caruta de bani si nu baga nici pe sfert presiune cat baga aia ruseasca ! Adica e de 4 ori mai scumpa si baga de 4 ori mai putin ... (bine lauda, ptr apa potabila... )

    Lasă un comentariu:


  • mx81
    a răspuns
    Sa te lamuresc .In retea pui un "T" . In T montezi acumulatorul (vasul cu perna de aer .) care se monteaza vertical .Se verifica presiunea aerului din acumulator (0.75 din presiunea maxima din instalatie cind nu este presiune in instalatie ) . Presostatul se monteaza pe un T in instalatie undeva convenabil ales (nu conteaza pozitia ) . Presostatul se regleaza pe un banc de proba sau prin incercari in instalatie . Daca il desfaci trebuie sa aiba 2 suruburi care regleaza presiunea maxima (de oprire ) si minima (de pornire ) .
    Bafta .

    Lasă un comentariu:


  • byrev
    a răspuns
    Schema pentru mine

    Am pus un link (imagine) care arata schematic cam cum sta treaba in cazul meu.



    Intradevar am montat acea supapa de sens, apa nu mai curge dar, dupa o perioada mai indelungata presostatul (sau ce draqu este) nu mai porneste pompa ... ori ceva nu e bine, ori presostatul ala nu e presostat, mortii masii de balarie ca deja mia facut peri albi.

    O prostie de plastic care costa cateva milioane si nu face altceva decat sa deschida si sa inchida o valva dar, care merge dupa ureche. Daca pompa ar baga 20 de atmosfere ar sparge conductele si presostatul tot nu va declansa pompa ...

    pe el nu scrie altceva decat WAY si sunt un fel de 3 cercuri suprapuse... nu scrie firma, nimic ... !

    Lasă un comentariu:


  • CristianBesliu
    a răspuns
    Sal,

    Eu dupa ce am pus supapa de sens la hidrofor am aceasi presiune in instalatie (baie+buc) si dupa 4 saptamini de nefolosita. Aceasi senzatie aveam si eu ca apa se duce inapoi in put. Plus ca a crescut presiunea simtitor la furtunul de udat gradina (100m).

    Cristian

    Lasă un comentariu:

Procesare...