Dedurizarea apei dintr-o sursa tip fantana

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • Consultant sanitare
    a răspuns
    Observ ca va faceti mai multe griji pentru echipamentele pe care le detineti decat pentru sanatatea pesronala.

    Genul deinstalatii pe care le-ati mentionat, necesita oricum sisteme proprii de dedurizare - fie cu filtre magnetice fie filtre cu polifosfati sau alte metode mai avasate dar destul de scumpe.
    Referitor la metodele empirice - nu va sfatuiesc sa le utilizati chiar daca, presupunand ca vor da randament, rezultatul va fi de scurta durata pentru ca sursa de apa (panza freatica) nu se poate trata.

    In privinta carbunelui o recomandare este utilizarea filtrelor cu carbune activ pentru asigurarea unei ape potabile fara impuritati.
    carbunele activ este cel mai puternic adsorbant si va elimina gustul si mirosul neplacut al apei.

    Pentru asigurarea unei ape (potabile) calitativ superioara si chiar in conditii de stocare exista sisteme speciale - un exemplu AquaPUR de la Valrom.

    Lasă un comentariu:


  • pitonul
    a creat un topic Dedurizarea apei dintr-o sursa tip fantana

    Dedurizarea apei dintr-o sursa tip fantana

    Salut,
    Pun in discutie subiectul urmator :
    Cu ce substante nepoluante si nedaunatoare sanatatii, introduse intr-o sursa de apa tip fantana sau putz , se poate deduriza apa pentru instalatiile tip masina de spalat , centrala termica ( circuit apa menajera ) sau cazan si alte instalatii ce necesita reducerea calciului din apa utilizata dintr-o astfel de sursa.
    Este cumva valabila urmatoarea solutie " empirica " ?
    - Se introduce o cantitate de var nestins ( in functie de volumul de apa din fantana sau putz ) si se mai introduce sare fara iod ( idem ca la var ). Sau se introduce numai sare ?
    Daca e valabila si d.p.d.v. al nepoluarii ( v.mai sus in msg.) , ce cantitati din acestea ar fi utilizate / litru apa si la cat timp se repeta operatiunea in functie de debitul de apa utilizat / zi.?
    Ar mai merge si niste carbune de gratar ?
    E vreun chimist pe aici ?
Procesare...