Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Problema la sistemul cu pompa submersibila din put - scade presiunea la 0

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Problema la sistemul cu pompa submersibila din put - scade presiunea la 0

  Buna ziua,

  Am o problema la un sistem nou facut cu pompa submersibila, supapa de sens, vas de expansiune (80L) presostat, sistemul fiind nou am facut cateva teste cu o teava PEHD 32 lunga de vreo 10 metri, functioneaza corect mai putin cand ajunge la limita inferioara a presiunii si porneste pompa pierde toata presiunea dupa care merge doar pe pompa destul de slab.

  Initial am pus presostatul asa cum a venit el (teoretic 1.8bari - 2.8 bari) si oprea pompa corect dar nu ii dadea semnal de pornire decat dupa ce scadea presiunea sub 1 bar si cand pornea pompa scadea presiunea la 0 bari, am incercat cateva reglaje ale presostatului dar nu reusesc sa modific presiunea de pornire a pompei (din surubul cu arc mare) desi am facut 3-4 teste cu diferite pozitii ale suruburilor presostatului (si cel de pornire al pompei si cel de delta). Surubul de delta pare ca functioneaza ca am reusit sa setez sa opreasca pompa si pe la 2 bari si pe la 3 bari si pe la 3.5 bari.


  Detalii:
  - Put nou forat, luciul apei la 5m de nivelul solului cu apa pana la 14m adancime

  - Pompa: https://www.hornbach.ro/shop/Pompa-s...32/produs.html
  AquaTenica Torrent 100 - Detalii tehnice: 750 W, 2700 l/h, H 61 m

  - Supapa de sens montata imediat la iesirea pompei (desi pompa are o suspapa de sens integrata scria in manual ca se recomanda instalarea unei supape aditionale)

  - teava PEHD 32mm PN6 folosita in tot sistemul

  - Vas de expansiune: https://www.bricodepot.ro/incalzire-...-l-vrv-80.html
  Caracteristici / detalii tehnice Capacitate: 80 l, Uz: instalaţii de încălzire, cu prindere în flanşă, Presiune maximă de lucru: 8 bari, Presiune preîncărcare: 1,5 bari, Temperatura min./ max. a apei: - 10 °C / + 100 °C, Membrană interschimbabilă tip EPDM (nu poluează lichidul vehiculat).

  - Presostat https://www.hornbach.ro/shop/Presost...25/produs.html  Toate produsele fiind noi, inclusiv putul nou forat.

  Multumesc,

 • #2
  Eu as schimba presostatul .

  Comentariu


  • #3
   Verifica presiunea in vasul de expansiune. Asta am patit eu. Cel mai simplu, ia o pompa manuala ( sau electrica), indeparteaza capacul de pe ventil si "dai" 50-60 de pompe sau pana ajungi la un 1-1.5 bari.

   Comentariu


   • #4
    Presionea optima este -0,3bar mai mica decat presiunea de pornire a presostatului
    Ex: Daca pompa pleaca la 1,8bar, presiunea in vas este de 1.5-1,6bar

    Comentariu

    Procesare...
    X