Contor apă rece

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi
  • manuela_olivares
    Incepator
    • 10.iul.2006
    • 36

    Contor apă rece

    Bună seara.
    Acum 3 luni am început să renovez bucătăria. Atunci când zugravul a dat jos contoarele de apă, nu am fost de față...
    Am găsit doar țevile înfășurate cu folie de protecție. Contoarele au fost puse bine... pentru când le vom pune la loc... și acolo au fost uitate.
    Din păcate, primul zugrav a dus treaba până la jumate, după care a preluat al doilea zugrav. Când a venit vremea să punem contoarele, am constatat că, contorul de apă rece (aparatul) nu mai are sigiliul...
    Când zugravul a scos contoarele, a scos și plumbul (deși, nu înțeleg ce treabă avea cu el) și totodată sigiliul care lega contorul de țeava de apă.
    Am anunțat administrația blocului că nu mai am sigiliul, dar nimeni nu a făcut nimic... Adică, răspunsul a fost: Bine că ne-ați spus... nu e problemă... am eu pe acasă niște sigilii, am să vin să le pun, etc., dar concret nu s-a întâmplat nimic.
    Pentru că am mașina de spălat rufe în bucătărie, după 2 luni de utilizare, am constatat că nu se consumă mai mult de 1 m cub/lună, ceea ce mi se pare curios...
    Totuși, având în vedere că spăl cu mașina de 3-4 ori/ lună, este imposibil să nu se consume mai multă apă rece.
    În această situație, ce pot face ca să nu mă trezesc cu amendă sau că voi fi acuzată că am umblat la contorul de apă rece?
  • Consultant sanitare
    Moderator
    • 16.oct.2006
    • 1551

    #2
    In mod normal contorul de apa se sigileaza de catre o persoana autorizata, agreata de compania locala, un instalator. Daca aceste contoare au fost montate corect si sunt bune din punct de vedere tehnic, nu este nicio problema legata de consum. Singurul aspect este cel legat de lispsa sigiliului in cazul in care administratia comenteaza. O masina de spalat consuma circa 40 litri la un ciclu de spalare, deci nu este aici consumul de apa.
    Daca doriti sa stati linistita chemati o firma sau in instalator care se ocupa de verificarea metrologica, le demonteaza, le duce la verificat si le remonteaza cu sigilare,

    Comentariu

    Procesare...