Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Racord coloana principala care picura

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Racord coloana principala care picura

  Salut tuturor!

  Am mai reparat una alta prin casa, am mai montat o instalație samd dar reparatii la coloana de apa a blocului nu am mai făcut până acum.

  Am observat că picura substanțial (o dată la câteva secunde) la o îmbinare între 2 bucăți de țeavă cred. Mie mi se pare că țeava principala de apa rece (cu diametru de circa 40mm) ar fi din plastic dar la îmbinarea de unde curg picături pare să aibă rugina ...

  As vrea să rezolv problema asta cat mai curând și va cer un sfat: care ar fi cea mai buna abordare ?

  Mă gândesc să decupez acel T si sa montez in locul lui altceva, de exemplu mufe cu prindere rapida și între ele un T cu filet.

  Cum se procedează în situații de genul asta? Voi ați avut vreodată problema asta ? Exista piese de acest gen pe dimensiunile acestea ?

  Mulțumesc frumos,

  Andrei

 • #2
  Daca pierderea de apa este pe partea din PVC si nu pe la racordul de compresiune, singura solutie este sa tai teava inainte de teu si sa refaci acea zona. Alta mufa rapida apoi clasic cu piesa T robinet etc., plus inca o mufa rapida spre vecinul urmator.
  Poate ar fi de luat in considerare schimbare coloana, integral.
  VYS Blog - 100 % D I Y
  Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

  Comentariu


  • #3
   Mulțumesc frumos! Deci ar trebui sa caut mufe rapide pentru PVC și se vor potrivi? Am văzut că există și pentru metal. O sa incerc sa verific materialul din care e fabricata țeava.

   Merci

   Comentariu


   • #4
    Nu vad cum te descurci deoarece iti trebuie obligatoriu si niste teava ...
    Cel mai ok ar fi doua mufe rapide pe teava pvc , doua racorduri ppr si un teu pt plecarea spre robinet , reductie si inca un racord care intra in robinet . " Niste " teava si eventual un olandez daca nu se misca alea , sa nu tragi de ele .... .
    Cert este ca mai nasol ca amator ....
    Instalatii verificari-revizii gaze

    Comentariu


    • #5
     De mișcat nici eu nu vreau sa le deranjez prea mult. E mai ușor de realizat varianta cu ppr sau cu fitinguri de alama?

     Având în vedere că stau la etajul 9/10 ar fi o problema daca in zona asta as folosi piese de diametru mai mic, de exemplu 32 ?

     Mă gândesc că un singur olandez la unul dintre capete este suficient, nu-i așa?

     Noapte buna și merci de sfaturi!

     Comentariu


     • #6
      Am cumpărat piesele necesare si am făcut majoritatea conexiunilor in aer. Mă gândesc să montez cele 2 mufe rapide deja pregătite (că în poza) și ultimele 2 sudări ppr sa le fac abia dupa sa pot face o măsurătoare a distantei pe care trebuie sa o acopăr între cei 2 olandezi. Scurtez, sudez, montez

      Eu cred că la.montaj e posibil că poziția finala a mufelor rapide sa varieze puțin - sa se urce pe țeava din cauza inelului care musca din ea. E vorba de 1-2 mm probabil, dar va crea tensiune in țeava când strâng olandezii. Are sens ce spun sau e SF?

      Merci pentru răbdare

      Comentariu


      • #7
       sa tii cont ca PVC-ul dur, asa se numeste plasticul ala devine casant in timp! Daca fortezi in el pocneste! Incalzeste-l pe o portiune mai mare cu un feon pana devine fierbinte si se moaie nitel apoi asteapta sa se raceasca la temperatura camerei! Cu tratamentul asta nu mai e asa casant! In rest, ochi ageri, randare si mana sigura! Daca faci treava praf schimba pe PPR pt tine si vecinul de la 10! Tu pleci pe 3/4 de sub tine
       si pt vecin 1/2

       Comentariu


       • #8
        Operațiunea asta e de preferat sa o fac înainte să golesc instalația de apa sau acum ? Mă refer la încălzit pvc-ul . Merci

        Comentariu


        • #9
         Este OK, eu as fi facut cu T din bronz si fara PPR avand in vedere ca itiofera lugnimea necesara cele doua mufe rapide. Se strange fara probleme chiar daca PVC este vechi, nu se sparge. Am montat acum 15 ani asa ceva pe tevile de PVC proprii (tot ca la tine) si rezista pana in prezent.
         VYS Blog - 100 % D I Y
         Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

         Comentariu


         • #10
          Am revenit cu o poza cu rezultatul final pentru posteritate. Se comporta bine deocamdată, o sa o mai verific in perioada următoare. Merci pentru ajutor.

          Comentariu


          • #11
           Este foarte bine, nu vei avea probleme minim 20 ani.
           VYS Blog - 100 % D I Y
           Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

           Comentariu

           Procesare...
           X