Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Nedumerire baterie chiuveta cu montare pe perete

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Nedumerire baterie chiuveta cu montare pe perete

  Nu stiu la ce foloseste robinetul ala tip fluture de langa baterie, e robinet de golire sau de oprire a apei cand ai nevoie sa schimbi bateria, sau e pt. baterie dubla, partea din stanga? Am doar apa rece acolo si m-ar interesa daca pot monta baterie dubla sa folosesc si teava aia sau nu? Dupa ce o sa-mi pun centrala pe gaz as vrea sa-mi trag ACM acolo si nu stiu daca poate fi folosit si robinetul ala pt. baterie cu dubla comanda (cum ar veni in stanga sa fac legatura pt. apa calda). Bateria imi curge pe la robinetul alb daca il dau mai tare si as vrea sa o schimb, deci merge acolo cu dubla comanda sa foloseasca si teava unde e fluturele sau nu? Ca sa schimb bateria, alt robinet pt. oprirea apei nu am, decat deasupra apometrului, de unde opresc, de la fluture sau de la apometru, fara sa fac vreo inundatie? Sau trebuie oprita apa pe coloana de la subsol? Nu stiu in boxa cui am robinetul pt. coloana mea si de-asta.
  Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	IMG_20210227_104414.jpg 
Afișări:	106 
Mărime:	131,1 KB 
ID:	683785

 • #2
  Revin cu nedumerirea mea, daca ma puteti ajuta, pentru ce e robinetul ala tip rozeta acolo, e robinet de inchidere sa poti inchide apa in caz de reparatii, sau poate fi folosit si ca sa montezi baterie dubla de perete, si pt. apa calda (robinet stanga gen), in eventualitatea iClick pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	rsz_img_20210227_104414.jpg 
Afișări:	86 
Mărime:	133,3 KB 
ID:	684207n care iti pui boiler pt. apa calda sau ACM centrala? Mai pe scurt, ma intereseaza daca pot folosi teava aia sa o leg si la apa calda cand voi pune centrala pe gaz?

  Comentariu


  • #3
   Greu de spus ce este cu acel robinet cu ventil. Poate fi folosit ca robinet de izolare sau doar ventilul ca dop daca acolo era teava de apa calda veche.
   Daca il manevrezi se intampla ceva cu apa rece existenta?
   VYS Blog - 100 % D I Y
   Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

   Comentariu


   • #4
    Blocul nu are si nici nu a avut vreodata apa calda, ci doar rece. Intrebam doar daca m-as putea folosi de teava respectiva (chiar daca e de izolare sau golire etc.), montand acolo, tot as,a pe perete baterie dubla si folosind acea teava in viitoarea instalatie pt. ACM. Dar daca e robinet de golire sau izolare, pt. ce e? Ca sa nu mai fiu nevoit sa sparg nisa din perete sa ajung la tevi in caz ca am nevoie sa schimb bateria, sau in caz de avarie?
    Cand voi face instalatia care va veni de la centrala sa am si acolo apa calda menajera, aparent, pe sub chiuveta, va mai trebui sa sparg nisa sa am acces la coloana, sa opresc apa pe coloana etc. SAU opresc apa de la robinetul ala, sau de la maneta de deasupra apometrului si e suficient?

    Comentariu


    • #5
     In mod normal inchizi robinetul de la intrarea in apometru si poti face lucrarile la interior, inclusiv racordul pentru apa rece la centrala.
     VYS Blog - 100 % D I Y
     Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

     Comentariu


     • #6
      Deci robinetul ala ar putea sa fie, ori pt. golirea instalatiei de pe teava in caz de avarie sau de schimbare a instalatiei, ori sa fi fost partea stanga pt. cel care voia sa-si monteze baterie dubla comanda (corespunzatoare apei calde), nu? A treia posibilitate nu exista. Nu am masurat distanta intre cele doua robinete, dar stiu ca cea standar pt. baterie dubla comanda e 150. Daca distanta e mai mica de 150 inseamna ca nu e robinet pt. baterie dubla comanda, nu?

      Comentariu


      • #7
       Este un robinet de izolare si garantat NU poate fi folosit nimic ptr apa calda . Nu ai cum , nu se poate .
       Cind vei avea apa calda , ori spargi peretii , ori anulezi ce este pe perete si montezi baterie pe chiuveta .
       Apa rece pt centrala se preia dupa apometru ...dar asta stiu instalatorii .
       Instalatii verificari-revizii gaze

       Comentariu


       • #8
        Mircea G am incercat sa sucesc de robinetul ala cum mi-ai zis tu, sa vad ce se intampla, daca se opreste apa si nu se intampla nimic, rozeta aia se roteste in gol, de fapt surubul ala mare din mijloc astupa teava aia si atat! Deci NU e robinet de oprire! Garantez 100% ca e partea stanga pt. montarea unei baterii duble de perete (asa a fost din constructia blocului iar aia nu aveau cum sa puna acolo doar robinet simplu, e pt. robinetul dublu de perete, chiar daca nu avem apa calda! Poate nu a gasit mesterul baterie dubla atunci si de-aia a pus doar simpla si a astupat corespondentul stanga!
        Am masurat distanta dintre cele doua tevi si e de 12 maxim 13 centimetri (in centrul fiecareia, asa cum se masoara, cu ruleta). La montarea unei baterii duble, ar fi o problema acest inconvenient? Stiu ca astea sunt stass distanta 150 (15 cm intre robineti), dar banuiesc ca se poate regla din distantierele alea pe care se insurubeaza bateria, nu? Excentrice sau cum le zice, care sunt in pachet?
        https://www.leroymerlin.ro/products/...4-h41-mm/44108

        Comentariu


        • #9
         Postat în original de Mircea G Vezi post
         Este un robinet de izolare si garantat NU poate fi folosit nimic ptr apa calda . Nu ai cum , nu se poate .
         Cind vei avea apa calda , ori spargi peretii , ori anulezi ce este pe perete si montezi baterie pe chiuveta .
         Apa rece pt centrala se preia dupa apometru ...dar asta stiu instalatorii .
         Dl. Mircea, voiam sa va intreb nu am usita de vizitare in nisa coloanei de apa de la bucatarie (aia din poza de mai sus, despre care v-am intrebat). Placile de faianta sunt 15x20. Intrebare: daca ar fi sa pun usita de vizitare in dreptul apometrului pt. a putea face baietii racord la apa calda menajera cand imi voi pune centrala, e suficient usita de 15x20 cat e o placa de faianta sau ar trebui sa pun usita de dimensiuni mai mari? La dimensiunea asta de 15x20cm, au suficient loc pt accesul la nisa si la eventualii robineti care sunt in coloana din spatele nisei, au suficient loc sa-mi faca legatura pt. ACM cand voi monta centrala sau nu?

         Comentariu


         • #10
          La apa calda se scoate apometrul , daca aveti si se pune dop spre reteaua blocului . Apometru se va pune la apa rece . O nisa asa mica nu permite montajul .
          Instalatii verificari-revizii gaze

          Comentariu


          • #11
           Nu, nu am apa calda acolo dar vreau sa trag cand voi pune centrala termica. Am doar apa rece si bateria aia din poza de mai sus, pe care vreau s-o inlocuiesc cu o baterie dubla, pt. a o racordat partea stanga la ACM de la viitoarea centrala! Deci, nisa ar trebui sa fie mai mare, usita cam cat ar trebui sa fie minim, ca dimenSiune Lxl?
           Si o curiozitate: ce e in nisa aia, e doar teava de apa rece si teava de canalizare, sau mai are si acolo vreun robinet cu ventil, ceva, gen sa opresti apa cand ai de reparat sa nu inunzi casa? Daca ar fi asa, robinetul ala din nisa cam la ce nivel ar veni, in dreptul apometrului sau mai sus, gen la nivelul pieptului, deasupra chiuvetei?
           P.S.: Apometru pt. apa rece am deja, e in afara nisei, pe mine ma intereseaza sa pun usita in nisa pentru cand o sa-mi faca legatura din nisa la centrala ACM.
           Ultima editare de Serghin; 19.sep.2021, 19:49.

           Comentariu

           Procesare...
           X