Alimentarea casei si udatul gradinii cu apa din fantana din piatra

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • mihairo35
    Incepator
    • 26.apr.2021
    • 2

    Alimentarea casei si udatul gradinii cu apa din fantana din piatra

    Buna ziua, va rog as dori o parere avizata in privinta faptului daca solutia aleasa este eficienta sau daca ar trebui sa modific ceva.

    Datele problemei sunt:
    - am o fantana din piatra cu diametru de 1 metru,
    - adancime pana la luciul apei este de 25.20 metri, iar adancimea apei este de 1.80 metri, deci adancimea totala a fantanii este de 27 metri.
    - distanta de la fantana pana in casa este de cca. 7-8 metri
    - doresc sa folosescc apa din fantana pentru o familie (o baie, o bucatarie) si udat in gradina (o gradina mica de legume si cativa copaci fructiferi, deci nu udat in cantitati industriale)

    Am achizitionat de la Romstal urmatoarele produse (la recomandarea consultatului din magazin):
    - Hidrofor DAB Aquajet 82M (contine rezervor cu membrana cu capacitate de 20 litri, presostat pentru functionarea automata, manometru, electropompa JET prevazuta cu cablu de alimentare cu stecher, kit de racord intre pompa si rezervor)
    - pompa submersibila apa potabila DAB Idea 100M
    - rezervor apa vetical cilindric Valrom 500 L

    Deci solutia oferita de consultant este sa montez in fantana pompa submersibila care va fi conectata la rezervorul de 500 L, apoi din rezervor pompa va trage apa necesara.

    Nu ma pricep la aceste lucruri si de aceea m-am bazat pe specialistul de la Romstal. Ar mai fi si urmatoarele mele nedumeriri:

    1) Am citit pe internet ca e recomandat ca vasul de expasiune al pompei de suprafata ar trebui sa fie de capacitate mai mare pentru a nu solicita pompa prea des. E util sa schimb acest vas de expasiune de 20 L cu unul, sa zicem, de 80 L ? Sau datorita faptului ca s-a montat rezervorul mare vertical de 500 L, nu ar mai fi necesara aceast lucru ?

    2) Este necesara o supapa de sens montata la pompa submersibila, avand in vedere ca eu doresc sa conectez teava de la pompa submersibila direct in partea de sus a rezervorului de 500 L ?

    3) Mai trebuie instalat ceva (de exemplu, racord cu 5 cai) intre pompa submersibila si rezervorul mare de 500 L ? Sau pur si simplu se coneteaza pompa submersibila la rezervoul mare de 500 L, apoi din rezervor iau apa cu pompa de suprafata si , in final, ies din vasul de expasiune cu teava direct catre casa, unde in final voi monta un robinet ?

    Va multumesc.
Procesare...