Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Cabina de dus in camera de camin VS teava de apa calda trasa la baia comuna

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • VYS
  a răspuns
  Ideal ar fi sa ai boilerul montat cat mai aproape de zoza de dus.
  Cadita de dus in camera va insemna mult abur ceea ce duce la disconfort, varianta cabina inchisa cu evacuare abur in exterior prin tubulatura ar fi mai ok.

  Lasă un comentariu:


 • Cabina de dus in camera de camin VS teava de apa calda trasa la baia comuna

  Buna ziua!

  Am o camera de camin fara baie si WC, doar camera si bucataria. De 6 luni termoficarea a sistat furnizarea de apa calda din cauza unor vecini care nu si-au platit datoriile.  Am zis ca se rezolva dar din ce vad nu prea exista mari sperante.

  De aceea as vrea sa gasesc o solutie pentru a avea apa calda si m-am gandit sa pun un boiler in bucatarie si sa trag o teava de diametrul cel mai mic pana la baia comuna. Apa rece o iau de la baie, ca ma racordez la teava de apa rece de la baia comuna.  Problema este ca, am camera pozitioata departe fiind chiar ultima camera de pe hol, distanta de la baie pana la camera fiind de aprox. 20 de metri. Ma gandeam sa pun ppr de 20mm imbracata in izolatie de 9 mm ca sa pastreze apa calda pana la baie pe distanta asta.  Intrebarea este: este rentabila dpdv tehnic aceasta solutie, in sensul ca apa ramane relativ la aceeasi temperatuta cum pleaca din boiler pana la dus sau se raceste mult pe traseu? Pe hol nu este frig dar nu este nici f cald, undeva la 16-20 grade, depinde de temperatura exterioara. Vara nu e problema.  O alta varianta ar fi sa pun cabina de dus in bucatarie, spatiul imi permite sa fac acest lucru, insa fiind pe colt camera, se mai face si acum putina igrasie, si mi-e teama ca avand in plus inca o sursa de umiditate in camera igrasia va fi mult mai mare. Scurgerea de la cabina o pot face printr-o pompa de evacuare menajera la teava de la chiuveta din bucatarie.  Va rog sa imi dati cateva sfaturi in legatura cu teava trasa la baie, daca e rentabil sau nu, si daca e ok cu cabina de dus in camera, ma refer la cei care poate au asa ceva. Deci nu vreau sa fac o baie separata ca nu se mai da voie din ce am inteles, doar cabina de dus in bucatarie.  Multumesc!Procesare...
X