Energie solara

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • cielo2
    Incepator
    • 14.iun.2008
    • 14

    #61
    Postat în original de VYS
    Inca o actiune penibila si evident politica.
    Se dovedeste ca nu avem politicieni si oameni capabila sa se detaseze de mentalitatea paguboasa a generatiilor anterioare.

    Pacat de TARA asta!

    Sunt revoltat de cat de prosti ne cred si de modul in care impart structurile la ora actuala, am exemple clare din diferite domenii si imi este scarba, inca odata, daca mai era nevoie!
    Ministrul respectiv se contrazice singur in comunicate, pe de o parte spune ca nu poate sustine programul si doresc sa revizuiasca acest ghid iar pe de alta parte anunta ca schimba seful de la AFM pentru ca nu a respectat programul initial. Este jenant ...!

    Rusineeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ....
    din pacate era de asteptat
    cielo2
    va pup pe toti, in special blondele

    Comentariu

    • Mircea G
      Living Legend
      • 14.ian.2007
      • 12085

      #62
      Un motiv pt a nu regreta faptul ca nu putem monta faimoasele panouri solare : Este posibil ca peste un timp sa treaca domn' inspector pe strada si sa va numere panourile ??? Cred ca da ! taxa pe panourile solare nu este departe ... Mai discutam de faptul ca nimic nu poate scapa neimpozitat
      Uitati ce se intimpla cu biodiselul ....( din Adevarul )

      Industria nemţească a bio­carburanţilor, cea mai dezvoltată din Europa, se află în impas. Cererea de biocombustibil a scăzut ca urmare a unei decizii guvernamentale de mărire a taxelor pe combustibilii „verzi“ de la 1 ianuarie 2009.

      Taxele au fost introduse pe fondul controversei care planează asupra biocarburanţilor. Producerea de biodiesel ar duce la creşterea preţului la alimente, în condiţiile în care zonele arabile vor fi cultivate cu plante pentru obţinerea de carburanţi. „Fabricile mici şi mijlocii vor avea mici şanse să supravieţuiască anul acesta“, a declarat Johannes Lackman, directorul executiv al VDB, asociaţie a producătorilor de biodiesel din Germania, citat de Reuters.

      O serie de fabrici producătoare de biocarburanţi au fost închise în cursul anului trecut pentru că taxele prea mari au dus la scăderea vânzărilor. „Fabricile mari care produc biodiesel vor căuta să exporte mai mult în Uniunea Europeană şi în ţările din estul Europei“, a spus Lackman. „Dar foarte multe dintre uzinele cu capacitate mică nu vor putea face acest lucru“, a adăugat el.

      Nivelul taxelor este incert

      Guvernul Germaniei a anunţat o serie de măsuri-cheie în ceea ce priveşte industria bio­carburanţilor. Măsurile urmau să fie implementate la 1 ianuarie 2009. Acestea nu au trecut încă de Parlament sau nu au fost încă publicate. De aceea, producătorii de biodiesel se găsesc într-o situaţie incertă. În tot acest timp, cererea se află pe o pantă descendentă.

      O creştere a taxei cu 6 eurocenţi pe litru de biodiesel a fost reglementată pentru a se aplica de la 1 ianuarie 2009. La sfârşitul anului trecut, reprezentanţii industriei biocarburanţilor au protestat faţă de această decizie pe motiv că o asemenea creştere va face ca biocarburanţii să devină mai scumpi decât combustibilii fosili. Atunci, guvernul a fost de acord să mărească această taxă cu doar trei eurocenţi, faţă de şase, cum fusese prevăzut anterior.

      Această schimbare însă nu a fost încă reglementată, fapt pentru care, tehnic, creşterea cu şase cenţi este aplicabilă. „Pentru că această schimbare nu a intrat în vigoare, noi nu ştim care este exact nivelul acestei taxe“, a mai spus Lackman.

      Cererea scade continuu

      În plus, în octombrie anul trecut, guvernul a spus că rafinăriile trebuie să introducă 5,25 procente biocombustibil în combustibilii fosili din ianuarie 2009, faţă de 6,25, cât fusese planificat anterior. Asociaţia VDB estimează că această schimbare va reduce în 2009 cererea de biocarburanţi cu 600.000 de tone.
      Instalatii verificari-revizii gaze

      Comentariu

      • SERGHEI-ARO10
        Membru
        • 03.mai.2006
        • 155

        #63
        Postat în original de Gabbiano
        am avut ambitia sa-mi construiesc o casa fara nici un fel de facturi.probabil ca luna viitoare sa ma mut deja in ea.am reusit numai partial proiectul initial deoarece sunt independent de toate utilitatile mai putin curentul electric.casa este incalzita cu panouri solare heat pipe si cu un semineu cu recuperare de caldura (cu geamul de protectie ridicat este semineu traditional pe lemne iar cu el coborat se transforma in centrala termica de 34kw) cheltuielile de incalzire pe toata iarna s-au ridicat la fabuloasa suma de 210 ron in conditiile in care temperatura in casa a fost de 17*C constant (temp necesara ptr gleturi si varuieli) casa mea are 534mp utili. ideea este ca nu cheltuiala cu panourile solare este mare (am realizat tot ce tine de panouri solare cu cca 2500 euro) ci tot ce tine de stocarea energiei termica.am investit o multime de bani in izolatia termica.polistiren de mare densitate de 15cm+30cm caramida phorotherm +5cm vata bazaltica+rigips. ferestrele sunt din lemn triplu stratificat cu 3 foi de geam.daca socotelile mele nu sunt gresite in 3-4 ani recuperez investitia.daca aveti nevoie de ajutor cu informatii despre panouri solare si cum am realizat sistemul de incalzire va stau la dispozitie cu tot ce am invatat din acesta experienta. de profesie sunt inginer in masini termice si am vrut sa fac aceasta experienta pe casa mea
        gabiano,o greseala mare tot ai facut ...Ai izolat exterior foarte bine dar izolatia interioara a inceput sa te pagubeasca inmca din momentul cand ai inceput lucru la ea (banii pe materiale si manopera).Peretele unei case mai are un rol (exceptand rezistenta,sustinere,compartimentare) : acumuleaza caldura din sistemele de incalzire si o cedeaza atunci cand sistemul de incalzire o lasa ,,mai moale".In momentul in care s-au incalzit peretii vei avea asigurata o temperatura decenta (la mine 22-23 grade) doar din caldura acumulata de pereti (care nu se pierde in exterior datorita izolatiei exterioare) pe cand la tine daca deschizi geamul 3 minute, casa va fi la fel de rece ca inainte sa pornesti caldura).Nu pot intelege de ce izolati casele la interior cand exteriorul este facut ca la carte <ce se castiga..??


        Scuze pt off-topic dar ...asta este

        PS- a tinut 17 grade in 500mp timp de trei luni friguroase cu doar 200 de lei ... ?? Poate au mai facut si lucratorii focul cu deseuri si nu ti-au spus..

        Comentariu

        • Arha
          Membru
          • 24.iul.2007
          • 260

          #64
          Casa verde

          realitatea.net/ghidul-de-finantare-pentru-casa-verde-va-fi-finalizat-in-scurt-timp--sustine-ministrul-mediului_452372.html

          Comentariu

          • VYS
            Living Legend
            • 19.aug.2005
            • 12977

            #65
            Si sa vedem ce categorii vulnerabile or sa faca investiti de acest gen.

            Talmes, balmes ....
            VYS Blog DIY

            Comentariu

            • Mircea G
              Living Legend
              • 14.ian.2007
              • 12085

              #66
              Gata, nu va mai agitati , programul este DEFINTIV oprit !
              Instalatii verificari-revizii gaze

              Comentariu

              • VYS
                Living Legend
                • 19.aug.2005
                • 12977

                #67
                Da a fost cumva pornit?
                VYS Blog DIY

                Comentariu

                • ombun
                  Membru marcant
                  • 12.feb.2007
                  • 580

                  #68
                  se vor orienta cu precadere pe beneficiarii tip: scoli, institutii, primarii...etc....nu e rau nici asa...e un inceput
                  vreau sa fac o casa !

                  Comentariu

                  • Skyworker
                    Incepator
                    • 04.apr.2008
                    • 71

                    #69
                    Era vorba de panouri solare de icalzit apa.
                    S-a creat comfuzie cu cele electrice dar nu sant acelsi lucru mai ales la pret.
                    Cititi semnati si dati mai departe. http://www.petitiononline.com/qd3xx666/petition.html

                    Comentariu

                    • stefanev
                      Membru marcant
                      • 05.iul.2007
                      • 437

                      #70
                      Postat în original de Skyworker
                      Era vorba de panouri solare de icalzit apa.
                      S-a creat comfuzie cu cele electrice dar nu sant acelsi lucru mai ales la pret.
                      asa este !!! e bine de mentionat pt cei ce le-au confundat... panourile fotovoltaice nu sunt aceleasi cu cele de apa menajera si incalzire.
                      Din punctul meu de vedere, cele fotovoltaice nu sunt fiabile mai ales la pretul lor si la ce aparatura mai este necesara ( stabilizator, baterii long cycle, invertor). Pe viitor vor fi rentabile cand tehnologia va avansa si dintr-un mp de panouri sa poti scoate o suma decenta de W.

                      Comentariu

                      • cielo2
                        Incepator
                        • 14.iun.2008
                        • 14

                        #71
                        Programul casa verde

                        Postat în original de Mircea G
                        Gata, nu va mai agitati , programul este DEFINTIV oprit !
                        Baieteilor, nu va mai agitati atit, aveti incredere in Guvern !

                        Incepe sa isi fac treba din ce in ce mai bine, dupa marirea minimului pe economie si marirea cas-ului, va porni ample programe, nu m-ar mira nici taxa pe panouri, si inca o gramada de idei bune, ca intre timp noi vom muri....mereu sint pierderi colaterale. Macar vom putea fi mandrii de noi, ca ultimele cuie la cosciugul nostru a fost batute de guvernanti.
                        cielo2
                        va pup pe toti, in special blondele

                        Comentariu

                        • marius_lmd
                          Membru Marcant
                          • 19.mar.2009
                          • 440

                          #72
                          raspuns

                          Nu se vor aloca bani de la guvern pentru asa ceva, daca aveti de gand sa va montati nu mai asteptati, sunt foarte bune, cel putin asa reiese din realitate, si cel putin asa confirma cei carora le am montat astfel de panouri plate sau cu tuburi vidate....
                          o parere in plus nu strica niciodata,

                          Comentariu

                          • MrAmStaff
                            Incepator
                            • 10.mai.2009
                            • 6

                            #73
                            Salutare !

                            Salutare tuturor !
                            am citit si topicul asta in speranta sa inteleg cum stau lucrurile, sunt un noob in tehnica desii integ lucrurile legate de fizica ! si in conseciinta am niste intrebari:
                            1. avand in vedere costul instalatiilor solare ma gandesc sa incerc ceva home made, si intrebarea mea este oare in locul truburilor vidate nu as putea pune foarte simplu calorifere noi din tabla cu randament mare vopsite in negru ? au randament foarte mare cand radiaza caldura, oare ele nu au acelasi randament si in captarea ei ? plus ca sunt si estetice nu ca in cazul clasicelor butoaie asezate cu maiestrie pe casele romanilor
                            2. anul asta vreau sa rezolv problema incalzirii si a spatiului dar si a apei menajere, incerc sa strang informatii de peste tot, dar sincer nu as avea bani de aruncat pe sisteme "sigure" si de "firma", vreau ceva functional si care sa functioneze in baza principiilor fizicii.
                            poate ma ajuta cineva in idei

                            Comentariu

                            • marius_lmd
                              Membru Marcant
                              • 19.mar.2009
                              • 440

                              #74
                              suprafa unui panou solar este de 2,2 mp, dar ca sa acoperi cu radiatoare costa la 10 milioane deja, iar randamentul este net inferior, plus greutatea lor care este mai mare, plus ca in radiator se va incalzi mult mai greu, deci,,,,,,,,,,iar mai nou panourile nu mai au acel butoi montat pe ele iar aspectul este foarte placut,....daca vrei iti trimit niste poze facute cu panourile montate de noi........
                              mult respect si daca vrei poti incerca metoda, poate e eficienta pana la urma si totul va fi bine si cald la iarna........
                              o parere in plus nu strica niciodata,

                              Comentariu

                              • MrAmStaff
                                Incepator
                                • 10.mai.2009
                                • 6

                                #75
                                caut solutii, si mai ales caut la oameni care le au montate deja pe case ! sunt curios daca cei ce au sisteme solare deja cat sunt de multumiti de sistemul lor !

                                Comentariu

                                Procesare...