Totul despre SEMINEE

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi

  • cheluakame
    a răspuns
    Răspuns la: Totul despre SEMINEE

    In opinia mea, cat platiti pe cele 2 seminee, cumparati caramida refractara si construiti dumneavostra focarele si sistemul convectiv. In felul acesta obtineti 2 seminee cu randament superior celor din comert.

    Gasiti destule scheme si site-uri specializate.

    Lasă un comentariu:


  • Ciprian.l
    a răspuns
    Răspuns la: Totul despre SEMINEE

    Buna ziua,
    As vrea sa achizitionez 2 focare pentru a construi 2 seminee.
    La parter ma gandeam la un Seguin Europa 7 care are si ardere secundara, iar pentru etaj la un Kratki Basia 15 Kw ( e captusit cu samota si pe mijloc are gauri ceea ce indica ca are ardere secundara cu aer preincalzit) De asemenea si un Blanka 12-15 Kw pare interesant.

    Va rog sa imi spuneti daca aveti experiente placute / neplacute cu astfel de focare ( nu neaparat modelul dar macar brandul)

    Credeti ca se poate construi corpul semineului din samota sau caramda plina, pastrand totusi gurile de admisie din partea de jos si cele de evacuare a aerului cald in partea de sus, astfel incat sa functioneze convectia aerului , dar si o incalzire a caramizilor care sa emane caldura o perioada mai lunga de timp.

    Multumesc

    PS Nu am pus link-uri pentru a nu face publicitate, dar produsele mai sus mentionate se gasesc repede la o cautare cu google.

    Lasă un comentariu:


  • vasilemet
    a răspuns
    Răspuns la: Totul despre SEMINEE

    Am inceput sa lucrez si la semineul meu.
    O mare parte din timp este ocupata cu lucrarile din gradina de legume si vita de vie, dar cam un rand de caramida reusesc sa pun la semineul cu clopot, la doua zile.
    Incerc sa atasez cateva fotografii.
    Acum am turnat placa peste partea-semineu si urmeaza sa ridic clopotul. Pana acum am folosit ca liant ciment dar mai departe voi folosi ca liant pamant de soba + nisip + apa. Zidirea clopotului se va face avand caramida pusa pe cant, de unde si suprafata de etansare cu liant pentru sobe va fi mai mica.
    Marea mea nedumerire este cum sa prelucrez fata de caramida care este brazdata de urmele taierii materialului din matrita. Am incercat cu disc diamantat special pentru prelucrare si fasonare caramida dar s-a ars deja flexul dupa ce am prelucrat patru caramizi.
    Fișiere Atașate

    Lasă un comentariu:


  • cheluakame
    a răspuns
    Răspuns la: Totul despre SEMINEE

    Va rog sa nu intelegeti si dumneavostra ca sunt contra brichetelor ori ceva.
    Ideea era ca domnul dorea folosirea termosemineului pentru a lucra cat mai putin cu centrala pe gaz, iar in cazul folosirii brichetelor nu as vede niciun avantaj (nici economic, nici de confort).

    Lasă un comentariu:


  • Consultant climatizare
    a răspuns
    Răspuns la: Răspuns la: Totul despre SEMINEE

    Postat în original de cheluakame
    Si bineinteles lemne uscate, cat mai uscate.
    Ori brichete de rumegus, dar ajungeti la pretul gazului.
    Ceea ce din punctul meu de vedere este un lucru foarte bun.

    Lasă un comentariu:

Procesare...