Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Totul despre SEMINEE

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • are niste gauri in parti, in mod corect trebuia sa existe un spatiu intre focar si postament.

  Comentariu


  • atunci cind am zidit \turnat beton am pus bucati de polistiren care au fost rupte ulterior si au ramas goluri pt aer
   Fișiere atașate
   lucrul, se mai face si cu capul

   Comentariu


   • [CUM AI REALIZAT HOTA

    Comentariu


    • hota inca nu-i. din pacate proprietarul nu gaseste rigips pt hota [a cautat in tot sibiul] asa ca de miine voi lucra la celalalt semineu.
     pt grinduta de deasupra focarului am folosit tot caramida refractara taiata si decupata ca sa putem pune o bara de fier [vezi poza]. grinda de lemn am facut-o stratificat din trei bucati. si am decupat putin sa coboare peste cea de caramida [vezi poza].
     Fișiere atașate
     lucrul, se mai face si cu capul

     Comentariu


     • [MULTUMESC PENTRU INFORMATIE,SAPTAMANA VIITOARE INCEP SI EU SA MUNCESC LA UN SEMINEU CU FOCAR D70 SI CU INBRACAMINTE CUMPARATA.
      VREAU SA STIU DACA POT MONTA FARA COT UN COS DE INOX IZOLAT ?ADICA DIRECT IN SUS ,SA TREC PRIN TAVAN SI ASTEREALA.
      AM TIGLA CERAMICA CUM POT FACE IZOLATIA LA ASTEREALA?
      MULTUMESC ANTICIPAT.

      Comentariu


      • daca hornul e izolat? e izolat. dar chiar si asa in zona unde trece in apropierea lemnului trebuie lasat un spatiu, cel putin 2 cm, liber sa circule aerul. asta e parerea mea ca-i mai bine liber decit umplut cu vata sau alta izolatie, astfel spatiul in jurul hornului e mereu ventilat si nu se supraincalzeste.

       o sa pregatesc citeva poze sa vedem cum se poate realiza finisajul si imbinarea unei grinzi pt. semineu.
       lucrul, se mai face si cu capul

       Comentariu


       • e o imbinare simpla cere se poate face fara a avea un atelier si fara scule de precizie. trebuie totusi sa avem materialul tras la grosime patrat, 13x13 in cazul asta. taiem piesele la lungime facem o simulare asezindule in pozitia care trebuie. le asezam cu partea mai frumoasa la vedere si trasam unde trebuie decupat ,cum se vede in poza. cu un fierastrau circular si unul coada de vulpe putem face taieturile , acolo unde e nevoie taiem cu o dalta pt. lemn.
        Fișiere atașate
        lucrul, se mai face si cu capul

        Comentariu


        • dupa ce am decupat imbinam piesele si le fixam la unghi cu doua suruburi in partea de jos. apoi slefuim cu smirghel granulatie 60 in special zonele cu imbinarile. pe urma scoatem suruburile si frezam toate muchiile care vor fi la vedere, cu o freza rotunda cu rulment. slefuim din nou cu granulatie 100 sau 120 cu masina, la colturi, manual. asezam iar piesele la pozitie si punem suruburile. binenteles ca va arata f. bine si o sa fim multumiti de rezultat
         si nu uitati daca vreti sa aplicati aceasta metoda datorati o bere
         Fișiere atașate
         lucrul, se mai face si cu capul

         Comentariu


         • Va salut domnule Herelea, ca si pe toti cei de pe forum !

          Am urmarit acest topic, fiind interesat de construirea unui semineu acasa, pentru a ajuta centrala pe gaz deja instalata si nu in ultimul rand pentru rolul sau estetic.
          Am achizitionat un focar D 70 de la o firma franceza si acum vreau sa incep sa construiesc personal acest semineu.
          Acum sunt la stadiul de proiectare, si pentru inceput as dori sa ma ajutati, si sa-mi spuneti daca pe interiorul semineului este suficient sa plachez zidul deja existent(in spatele focarului) cu samota ingusta de 3.5 cm, zidurile laterale veau sa le zidesc din samota, placata deasemenea cu samota ingusta pusa in cant.
          De asemenea as dori sa stiu ce distanta trebuie sa fie intre zidul de samota din jurul focarului si focar, pentru convectie.
          Sunt unul dintr acei care vor trebui sa va cinsteasca cu multe beri pentru sfaturile pe care le-ati dat cat si pentru cele pe care (sper !!! ) le veti mai da.
          Atasez o poza cu locul unde vreau sa construiesc semineul.
          MULTUMESC!

          Comentariu


          • Revin cu poza
           Fișiere atașate

           Comentariu


           • focar deschis

            Semineul meu DESCHIS, din caramida semi-samota, doar partea din focar este samota. In final se tencuieste si se placheaza, dar pozele va arata cum am zidit. Are tiraj de exceptie, datorita proportiilor focarului si cosului de 35x35.
            Fișiere atașate

            Comentariu


            • CE FEL DE RIGIPS ESTE CEL PENTRU HOTA?
             DIN CEL ROZ PENTRU TEMPERATURI RIDICATE, CUMVA?
             HOTA TREBUIE IZOLATA IN INTERIOR CU VATA CU FOLIE DE ALUMINIU?

             Comentariu


             • Rog raspuns de la dl. Helerea Nicolae
              Am o problema pe care am sa va rog sa ma ajutati sa o rezolv , ne este ref la constructia unui semineu , ci la partea de evacuare a unui semineu . Deoarece aveti o mare experienta in constructii de acest gen , poate reusiti sa mi dat un sfat pertinent .

              Am cumparat un focar de semineu ( fonta , nume B1 ) . insa nu am cos . Am inteles ca intre focar si cos se foloseste un racord flexibil de inox . As vrea sa stiu daca pot folosi acest racord , nu numai ca element de legatura , pana la cosul propiu zis , ci si in loc de cos . Adica in loc de cei 2-3 m pina la cos sa cumpar 7-8 m ( o bucata ) pe care sa i scot afara , pe langa casa , sa depaseasca coama chiar ( se poate face si izolatia cu vata bazaltica) . Pretul am vazut ca este cca 100 lei /ml si am vazut ca rezista la temperaturi de 400 grade ( unele 550 grade ) Este o idee fezabila sau nu ?
              O alta varianta ar fi , folosirea unui segmant de 3m de racord flexibil de inox si apoi mufarea cu 4 tronsoane de 1 m de tuburi otel gros 0,7 mm .
              Mentionez ca deasupa focarului va fi ptr 1,5m , strapunge peretele spre exterior si apoi in sus spre acoperis cca 4 m ( la limita acoperisului , nu l stapunge )
              Dupa parerea d- stra , pe care din metode sa o folosesc ?

              Comentariu


              • Postat în original de covaciu ioan
               Va salut domnule Herelea, ca si pe toti cei de pe forum !
               Am urmarit acest topic, fiind interesat de construirea unui semineu
               MULTUMESC!
               in lateralele focarului spatiu care ramine variaza in functie de diferitele tipuri de focare. in spatele focarului ar trebui sa ramina cel putin 5 cm. daca e mai mult nu-i rau dar trebuie tinut cont si de estetica. semineul nu trebuie sa arate "deformat". peretele din spatele focarului e recomandat sa fie izolat. inclusiv in hota,inclusiv tavanul din hota.
               lucrul, se mai face si cu capul

               Comentariu


               • Postat în original de siven01
                Rog raspuns de la dl. Helerea Nicolae
                Dupa parerea d- stra , pe care din metode sa o folosesc ?
                ce sa zic? partea de horn care iese in exteriorul cladiri trebuie sa fie rigida, sa aiba sustinere, sa nu aiba inclinatie mare,[partea care iese spre exterior] si sa fie izolat.
                in italia se monta horn de inox flexibil in interiorul hoarnelor vechi de caramida, dar raminea hornul zidit care asigura rigiditatea.
                lucrul, se mai face si cu capul

                Comentariu

                Procesare...
                X