Buna ziua ! Spuneti-mi va rog frumos, se poate schimba apa in instalatia de incalzire centrala cu gaz la un anumit interval de timp? Este recomandat sau nu? Cum se poate schimba apa?
Anunț
Adună
Nici un anunț încă.
Schimbare si golire apa instalatie incalzire
Adună
X
-
-
Golire instalatie pentru reparatii
cat timp pot lasa un calorifer de tabla fara apa fara a avea de suferit?
trebuie sa realizez cateva reparatii in apartament si pentru asta trebuie sa dau caloriferele jos;
cat le pot tine fara apa fara a se strica? sau pot face altceva pentru a opri coroziunea pe timpul cat stau fara apa?
Comentariu
-
Re: Schimbare apa instalatie incalzire
Postat în original de gartner84Buna ziua ! Spuneti-mi va rog frumos, se poate schimba apa in instalatia de incalzire centrala cu gaz la un anumit interval de timp? Este recomandat sau nu? Cum se poate schimba apa?
Numai bine,
DIY
Comentariu
-
-
Re: golire instalatie pentru reparatii
Postat în original de datacat timp pot lasa un calorifer de tabla fara apa fara a avea de suferit?
trebuie sa realizez cateva reparatii in apartament si pentru asta trebuie sa dau caloriferele jos;
cat le pot tine fara apa fara a se strica? sau pot face altceva pentru a opri coroziunea pe timpul cat stau fara apa?
Numai bine,
DIY
Comentariu
-
multumesc pentru promptitudine, cred ca am mai multe intrebari decat copiii mei
cat costa un pistol de lipit pp si de unde poate fi achizitionat;
am vorbit cu mai multi mesteri, inclusiv firme, dar pentru ca am de reparatii de mica amploare nu am avut succes cu ei; unele firme chiar au promis sa vina, dar ....
asa ca m-am hotarat sa imi fac singur reparatiile DIY
Comentariu
-
Re: golire instalatie pentru reparatii
Postat în original de datacat timp pot lasa un calorifer de tabla fara apa fara a avea de suferit?
Comentariu
-
-
Golire sau nu instalatie incalzire pe timpul verii
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati sa gasesc raspunsul la o intrebare ce ma sacaie de ceva timp.
Este necesara sau nu golirea instalatiei de incalzire pe timpul veri?
Mentionez ca am o centrala termica pe gaz, calorifere de aluminiu si legaturile realizate din teava de cupru.
Multumesc anticipat!
Comentariu
-
-
Nu goliti instalatia de incalzire din urmatoarele motive:
-centrala termica intra in avarie de lipsa apa in circuit Q sau lipsa circulatie si nu mai produce nici apa calda.
-la reancarcare va trebui sa refaceti aerisirea caloriferelor,operatiune care ia timp.
-la o noua incarcare cu apa adaugati o noua cantitate de calcar in schimbatorul centralei,pastrand apa in calorifere,aceasta este mai putin dura ,calcarul din ea ,daca a continut s-a depus deja.
-unele calorifere contin din fabricatie o solutie depusa pe peretii interiori care este antrenata de apa din instalatie si previne oxidarea caloriferului,de aceea se coloreaza apa in negru la scurt timp dupa ce se se umple o instalatie noua.
-pompa de circulatie se poate bloca ,majoritatea functioneaza cu rotorul inundat si dupa golire acesta ,oxideaza.Oxidul format intre stator si rotor la care se adauga si alte depuneri de sedimente duc sigur la blocarea pompei de circulatie,acest spatiu fiind foarte mic.
-filtrul y de retur necuratat,cat este umed permite circulatia,la golirea instalatiei se usuca si sigur ,obtureaza returul
-puteti avea surpriza sa va curga instalatia prin locuri unde nu aveati pierderi de apa datorita uscarii unor garnituri sau imbinari de fitinguriciteste manualul utilizatorului,apoi solicita ajutorul service !!!
Comentariu
-
Postat în original de NelucNu goliti instalatia de incalzire din urmatoarele motive:
-centrala termica intra in avarie de lipsa apa in circuit Q sau lipsa circulatie si nu mai produce nici apa calda.
-la reancarcare va trebui sa refaceti aerisirea caloriferelor,operatiune care ia timp.
-la o noua incarcare cu apa adaugati o noua cantitate de calcar in schimbatorul centralei,pastrand apa in calorifere,aceasta este mai putin dura ,calcarul din ea ,daca a continut s-a depus deja.
-unele calorifere contin din fabricatie o solutie depusa pe peretii interiori care este antrenata de apa din instalatie si previne oxidarea caloriferului,de aceea se coloreaza apa in negru la scurt timp dupa ce se se umple o instalatie noua.
-pompa de circulatie se poate bloca ,majoritatea functioneaza cu rotorul inundat si dupa golire acesta ,oxideaza.Oxidul format intre stator si rotor la care se adauga si alte depuneri de sedimente duc sigur la blocarea pompei de circulatie,acest spatiu fiind foarte mic.
-filtrul y de retur necuratat,cat este umed permite circulatia,la golirea instalatiei se usuca si sigur ,obtureaza returul
-puteti avea surpriza sa va curga instalatia prin locuri unde nu aveati pierderi de apa datorita uscarii unor garnituri sau imbinari de fitinguri
Comentariu
Comentariu