Presiune prea mare de la boiler?

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi

  • gogoson
    a răspuns
    Vas de expansiune la boiler nu se pune de obicei. Totusi exista o exceptie.
    In mod normal apa se dilata pe masura ce se incalzeste, deci daca bag apa la 10 C si ajunge la 80 C, fiinca se dilata tebuie sa se duca undeva. Cum robinetii de la cuivete sunt inchisi se va duce inapoi pe teava de apa rece in sistem. Daca aveti apa de pe strada apa se va intoarce inapoi. Daca aveti hidrofor apa se va intoarce in vasul de expansiune al hidroforului.

    Exceptia vine atunci cand undeva pe traseu exista o supapa de sens sau ceva care blocheaza ca apa sa se intoarca. Numai in acest caz este nevoie de un vas de expansiune.

    Am vazut multe instalatii care aveau un vas de expansiune atasat boilerului dar fara o motivatie serioasa ( doar ca sa ia banii)

    Lasă un comentariu:


  • SCHIPOR VASILE
    a răspuns
    spun ca e GRAVA !!! in conditiile in care nu aveti montat (si din poze clar nu aveti !) VAS DE EXPANSIUNE pe boiler !
    fara acesta nu va veti rezolva NICIODATA problema !
    daca va intereseaza va pot explica unde tb. montat acest vas.
    daca nu-l montati in curand o sa vi se ..."umfle" boilerul

    si ,in alta ordine de idei , de ce aveti montate doua pompe ---una pe tur si una pe retur???

    "tot shomerul e instalator..."


    Cu stima , ing. Vasile SCHIPOR
    schipor.vasileviorel@yahoo.com

    Lasă un comentariu:


  • alinescoo
    a răspuns
    Va multumesc pentru sugestii. O sa incerc ambele variante.

    Lasă un comentariu:


  • Consultant climatizare
    a răspuns
    Setati presiunea de intrare in boiller sau temperatura mai mici.

    Lasă un comentariu:


  • alinescoo
    a creat un topic Presiune prea mare de la boiler?

    Presiune prea mare de la boiler?

    Buna ziua,
    Ma confrunt cu o problema zic eu, desi altii zic ca e ceva normal. Ma bucur ca exista acest forum pe care sa pot cere si parerea unor meseriasi. Treaba sta in felul urmator: Am un cazan pe lemne de 50 KW pentru incalzire. Am 2 circuite, unul care pleaca inspre anexe si unul care pleaca inspre casa cu etaj. Atat pe tur cat si pe retur am cate o pompa. restul elementelor nu le descriu deoarece nici nu le cunosc prea bine, nici nu cred ca prezinta vreo importanta. Am un boiler de 200l legat pe un cirtcuit separat care are o pompa deasemenea. Pe perioada verii am pus un intrerupator care porneste doar aceasta pompa, doar pentru a incalzi apa rece (mai sunt ceva masuri de siguranta ca daca apa din cazan ajunge la o tempreratura la 90 grade pornesc si pompele de pe instalatie). Buuun. La alimentarea cu apa rece a boilerului (instalatiei) am pus un reductor de presiune care este reglat aprox la 2 bari. Problema mea se manifesta in felul urmator: fac focul cu ceva uscaturi, pompa e setata sa porneasca la 70 grade. Apa ajunge la aceasta temperatura si pompa incepe sa porneasca. Cazanul opreste ventilatorul si il porneste cand apa v-as scade sub cele 70 de grade. Insa dupa un timp de functionare am observat sub boiler ca imi picura apa prin ceva suspapa... iar cand m-am uitat la reductorul de presiune acesta arata 8. Dupa ce picura cat picura presiunea incepe sa scada iarasi la 2. Apoi iar urca iar scade... tot asa. Este normal acest fenomen ? Imi lipseste ceva pe instalatie ? Mentionez ca in cazan presiunea e normala: 1.

    Atasez poze cu reductorul de presiune si modul in care e legat boilerul la apa rece.
    Fișiere Atașate
Procesare...