Sugestii incalzire centrala

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • Adythm
    Incepator
    • 02.sep.2008
    • 3

    Sugestii incalzire centrala

    Buna,

    Sunt pe cale sa imi motentez incalzirea centrala la casa si nu stiu cum e mai bine,cu circuit deschis sau cu circuit inchis.Am cumparat tevi de cupru si radiatoare de aluminiu marca Nova Florida.


    Va multumesc anicipat pentru sugestii!

    P.S. Orice sugestie legata de acest subiect e bine venita.
  • SCHIPOR VASILE
    Incepator
    • 21.iun.2008
    • 23

    #2
    combustibil lemn ---RECOMAND VAS DESCHIS!


    GAZ ------ iNCHIS!

    Comentariu

    • DIY
      Living Legend
      • 07.sep.2007
      • 1736

      #3
      Re: Sugestii incalzire centrala

      Postat în original de Adythm
      Buna,

      Sunt pe cale sa imi motentez incalzirea centrala la casa si nu stiu cum e mai bine,cu circuit deschis sau cu circuit inchis.Am cumparat tevi de cupru si radiatoare de aluminiu marca Nova Florida.


      Va multumesc anicipat pentru sugestii!

      P.S. Orice sugestie legata de acest subiect e bine venita.
      In mod normal se hotaraste ce tip de instalatie se potriveste mai bine, dupa care se dimensioneaza si abia dupa aceea se achizitioneaza echipamentele, radiatoarele si tevile. Dimensiunile - atit ale radiatoarelor cit si ale tevilor, ca tot le-ai cumparat deja - depind de tipul de instalatie si de configuratie. Nu exista echivalenta la dimensiuni, echipamente si fitinguri intre cele doua tipuri de sisteme.

      Numai bine,
      DIY

      Comentariu

      • SCHIPOR VASILE
        Incepator
        • 21.iun.2008
        • 23

        #4
        Domnule DYI ,
        CIRCUIT DESCHIS NU MAI ESTE DEMULT ECHIVALENT CU TERMOSIFON !

        cu stima ,
        ing.

        Comentariu

        • DIY
          Living Legend
          • 07.sep.2007
          • 1736

          #5
          Postat în original de SCHIPOR VASILE
          Domnule(?!?) DYI ,
          CIRCUIT DESCHIS NU MAI ESTE DEMULT ECHIVALENT CU TERMOSIFON !

          cu stima ,
          ing.
          Imi cer mii de scuze ca nici unul dintre ai mei colegi de profesie, profesori si invatacei nu mi-au transmis informatia de mai sus. Noi, in micimea noastra, continuam sa ne referim la instalatii cu circulatie naturala si instalatii cu circulatie fortata; deschise si inchise. Desueti putem fi considerati fiindca nu folosim jargon modern cu de-alde termosifon, anvelopa, BTU si alte astea ... da' nu-i nimic. Ca norocu' vin unii ca tine si ne mai dechid capu' din cind in cind ...

          Acum revenind la deschis si inchis: chiar daca - sa zicem - ne referim exclusiv la tipul vasului de exapansiune (vezi, eu totusi incerc sa-nteleg limba ta numai tu te faci ca n-o intelegi pe a mea ) vrei sa teoretizam si sa polemizam vis-a-vis de diferentele de proiectare si dimensionare in ideea ca - la vasele deschise - pompa este montata pe tur sau pe retur? Vrei?

          Numai bine,
          DIY

          P.S. Folosirea majusculelor implica un ton ridicat. De obicei se folosesc pentru a "tipa" la cineva; pina una, alta consider ca n-ai stiut ... fiindca nu vad vreun motiv sa fi tipat la mine ...

          Comentariu

          • Adythm
            Incepator
            • 02.sep.2008
            • 3

            #6
            am o casa cu fundatia ridica la 1 m de centrala si centrala la o distanta de 4 m de casa.cum se moteaza incalzirea si unde ar fi corect sa montez vasul de expansiune....eu m-am gandit sa il montez in podul centralei

            Comentariu

            • fullspeed_momo
              Membru
              • 31.aug.2008
              • 128

              #7
              daca, camera centralei era lipita de casa era mult mai bine, asa va trebui as folosesti conducte mai groase oleaca pana la casa de unde te vei ramifica, vasul de espansiune daca il faci deschis iti spun ca eu l-am pus pe tur foarte aproape de locul pe unde iese apa din centrala (daca este posibil), si sa-l ridici sus peste nivelul de sus al caloriferelor cu o dimensiune semnificativa, la mine e cam 1 metru caz in care pompa nu e pornita la treapta maxima sa-mi scoata apa prin bazin . aporpo , sa NU pui robinet intre vasul de expansiune si cazan daca vasul este deschis.
              ma pasioneaza multe "da bani e putini"

              Comentariu

              • Adythm
                Incepator
                • 02.sep.2008
                • 3

                #8
                bine il ridic la o diferenta de nivel de 1 m,dar fiind in pod cu ce il izolez...ca ma gandesc ca e nevoie de izolatie sa nu inghete....dar care ar fi diferenta de nivel optima pt ca circuitul sa functioneze corect?cum se calculeaza aceasta diferenta de nivel????

                Comentariu

                • DIY
                  Living Legend
                  • 07.sep.2007
                  • 1736

                  #9
                  Postat în original de fullspeed_momo
                  daca, camera centralei era lipita de casa era mult mai bine, asa va trebui as folosesti conducte mai groase oleaca pana la casa de unde te vei ramifica, vasul de espansiune daca il faci deschis iti spun ca eu l-am pus pe tur foarte aproape de locul pe unde iese apa din centrala (daca este posibil), si sa-l ridici sus peste nivelul de sus al caloriferelor cu o dimensiune semnificativa, la mine e cam 1 metru caz in care pompa nu e pornita la treapta maxima sa-mi scoata apa prin bazin . <<..>>.




                  1m nu ajunge. Desi instalatia pare ca functioneaza normal, de cele mai multe ori o inaltime de numai 1m nu satisface conditia care spune ca: in orice punct al instalatiei, in cazul vaselor de exapansiune deschise, presiunea inregistrata trebuie sa fie mai mare decit presiunea de saturatie a vaporilor de apa la temperatura maxima de regim. In caz contrar apa incepe sa vaporizeze si asta are efecte secundare cum ar fi: scaderea puterii de incalzire a radiatoarelor, necorelarea cu viteza pompei si respecitv uzura prematura a acesteia si chiar oxidarea in timp a radiatoarelor.
                  Din amintiri: ti-ar fi necesari cel putin 2.5m de la nivelul racordului superior al radiatorului instalat la cea mai mare inaltime si baza vasului de expansiune. Repet! Asa, acoperitor si fara sa fi facut vreun calcul; fara sa stiu volumul apei in instalatie, temperaturile de lucru, dimensiunile conductelor de siguranta s.a.m.d.

                  In acelasi timp, vasul de expansiune trebuie amplasat astfel incit presiunea de coloana intregistrata la baza lui sa fie suficienta astfel incit sa se mentina sensul de curgere in instalatie; nu vrem ca sensurile de curgere sa se inverseze in conductele de siguranta, asta afectind functionarea consumatorilor legati direct (adica fara butelie de egalizare).

                  In concluzie, poate initiatorul topicului se hotaraste si angajeaza un proiectant fiindca ce se "economiseste" acum s-ar putea sa se plateasca la loc in timp, in reparatii si inlocuirea inainte de termen a unor componente.

                  Numai bine,
                  DIY

                  Comentariu

                  • Consultant climatizare
                    Moderator
                    • 17.oct.2007
                    • 3639

                    #10
                    Nu inteleg si am mai repetat asta de ce va jucati cu banii dumneavoastra , incercati chestii care nu sunt calculate si recomandate din diverse parti incercand sa faceti economie, cand mai mult ca sigur o sa platiti mult mai mult decat economia facuta in timp.

                    Rolul forumului este de a cere pareri nu de a inlocui proiectarea si calculele.

                    Comentariu

                    • fullspeed_momo
                      Membru
                      • 31.aug.2008
                      • 128

                      #11
                      multumiri domnule DIY pentru dimensiunea de 2,5 m a nivelului vasului de expansiune. Din experienta cu facutul focului si exploatarea centralei am observat ca nivelul e prea mic si pa la 70 de grade deja apa face bule si mi le da afara prin vasul de expansiune ( e transparent si de aia le vad). Dar nu am avut alta solutie datorita faptului ca stau la apartament si asta ar fi insemnat sa il montez la vecinu de la etajul superior, loc intre el si tavan e cam 20 de centimetri, de regula sta plin cam jumatate sau 3/4 din el. ma gandeam sa adopt solutia unui vas inchis si supapa de sigurantza dar la momentul acela graba era mare. Aaaa, si ca uitasem referitor la domnul cu proiectarea si economisirea banilor. DOMNULE !!! am vazut vreo 4 centrale pe lemne montate de renumiti proiectanti cu studii (prin agronomie creca ) ), m-am ingrozit ce era acolo in spatele cazanului. coturi, coturele, nipluri, niplusoare de-ti venea sa le pupi, nu alta cat de frumoase erau. pai mai nene care esti tu ala de pleci cu "tzava" de 15 din cazan pe tur si te intorci cu vreo 3 tururi de aceeasi dimensiune, sigur ai facut facultatea la Sorbona. La altu ii masoara aia desteptii instalatia, o dimensioneaza , vin o monteaza si le raman vreo 8 tzevi de 18 pe care omu deja le platise si apoi tot ei s-au oferit sa i le cumpere la jumate de pret, sa mori nu alta, eu daca eram in locul lui ori plecau cu picioarele rupte ori fara bani pe afacere. VA rog insistent sa ma credeti ca personal vreau sa ma lovesc cu capu de pragu de sus si apoi sa cad ametit si sa ma lovesc si de cel de jos si apoi o sa merg la "medici" cu jdemii de facultati. multumesc anticipat :*
                      ma pasioneaza multe "da bani e putini"

                      Comentariu

                      Procesare...