Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Totul despre SOBA CU SERPENTINA

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • astept in continuare schita
  miltumesc

  Comentariu


  • no bine... si eu asteptam sa dai un semn de viata

   Comentariu


   • incalzire centrala homemade

    Am si eu o intrebare. Am facut si eu o instalatie asemanatoare (functioneaza in regula) pe care am trei calorifere .Anexez o schema ca sa fiu mai bine inteles.Caloriferele sint toate la nivelul inferior . Acum lucrez la mansarda si vreau si acolo trei sau macar doua calorifere.Circuitul este facut cu vas de expansiune inchis,presiunea la rece este de 1.2 bari In momentul in care introduc caloriferele de la mansarda va reusi pompa sa circule apa si la acestea ?. Pompa este Grundfoss cu trei trepte de viteza .
    Momentan instalatia functioneaza foarte bine,inclusiv protectia.Odata am uitat sa pornesc pompa cind am facut focul dar a deschis supapa de siguranta si cu deschiderea robinetului de la apa menajera am readus presiunea si temperatura in parametrii normali.Niciodata nu imi creste presiunea peste 1.5 bari desi caloriferele sint fierbinti.
    Fișiere atașate

    Comentariu


    • Ati pus o poza asa de mica incat nu reusesc sa vad ce scrie acolo. Puteti sa mai mariti poza pana la 550/550 pixeli.
     Ce e cu rosu e turul si ce e cu albastru e returul ? Exact asa ies tevine din serpentina ?

     Comentariu


     • poza marita

      Am redesenat sper sa fie ok
      Fișiere atașate

      Comentariu


      • Daca e sa ma iau dupa desen nu prea e bine. Turul intra in calorifere la partea superioara si iese ca retur la partea inferioara. Ori la dumneavoastra este exact invers. Asa este si in realitate ?

       Comentariu


       • M-am uitat si caloriferele au turul legat jos. Dar nu este o problema pot sa intervin si sa schimb.Atit ca daca sinteti amabil sa-mi explicati si de ce trebuie turul sa fie legat in partea superioara? Instalatia imi functioneaza si asa fara nici o problema.Va multumesc anticipat
        Cu respect

        Comentariu


        • Deoarece apa calda avand o greutate specifica mai mica decat apa rece iese din serpentina la partea superioara. La calorifer se leaga in partea superioara a caloriferului pentru ca atunci cand se raceste sa poate iesi la partea inferioara sub forma de apa mai rece adica retur. Ca sa ai un randament maxim in exploatare instalatia ta ar trebui reconfigurata ca in schita:
         Fișiere atașate

         Comentariu


         • Va multumesc pentru explicatii(care m-au convins) asa ca voi face schimbarile ce se impun.
          Cu respect

          Comentariu


          • Bafta.

           Comentariu


           • Postat în original de pitye
            Va multumesc pentru explicatii(care m-au convins) asa ca voi face schimbarile ce se impun.
            Cu respect
            Desi, din principiu, sint impotriva instaltiilor improvizate ... sfatul meu in situatia de fata este: nu te apuca sa modifici ceva care merge!!! Schimbarile sugerate mai sus nu se "impun" decit in situatia in care cineva si-a batut capul cu un proiect, a facut ceva calcule de eficienta a transferului termic, a echilibrat hidraulic instalaltia si, pe parcursul acestui proces, a considerat ca radiatoarele sint legate in sustemul normal si recomandat, cel cu turul sus si returul jos.
            Daca nu a fost asa, nu te chinui degeaba. Instalatia tot din auzite se cheama ca e facuta si munca suplimentara la tevi nu iti va aduce vreun confort sporit ...

            Comentariu


            • prietene .... lasa-ne
             cumva ai facut facutatea degeaba si acum in lipsa de ocupatie vii cu sfaturi ingineresti nu ti se mai vind centralele? cu criza asta !! asa ca lasa-ne ca esti bun... da la tine acasa

             Comentariu


             • Postat în original de vio rel
              prietene .... lasa-ne
              cumva ai facut facutatea degeaba si acum in lipsa de ocupatie vii cu sfaturi ingineresti nu ti se mai vind centralele? cu criza asta !! asa ca lasa-ne ca esti bun... da la tine acasa
              Consider absolut nejustificata si simplista replica ta rautacioasa!!! N-ai argumente pentru o polemica de natura tehnica si preferi sa arunci cu noroi, pur si simplu? Tine minte: felul cum abordezi problema si fixatiile dupa care ma judeci spun mai multe despre "valorile" si criteriile TALE, decit despre ale mele.
              Ca dovada, este evident ca nu poti trece peste propria-ti limitare si-ti imaginezi in continuare ca motivele pentru care scriu pe forum sint de natura ... comerciala.

              Hai, daca te tin puterile, sa discutam - in contradictoriu sau nu - pe chestii de caldura si climatizare, din care cititorii forumului au ce invata si las-o balta cu atacurile la persoana; insa ... numai daca te tin puterile !

              Comentariu


              • Postat în original de DIY
               Schimbarile sugerate mai sus nu se "impun"...
               Chiar asa sa fie oare ? Sau incercam sa inventam ceva nou adica o instalatie care are legat turul in loc de retur si returul in loc de tur ?

               Comentariu


               • Postat în original de Maestrul Max
                Postat în original de DIY
                Schimbarile sugerate mai sus nu se "impun"...
                Chiar asa sa fie oare ? Sau incercam sa inventam ceva nou adica o instalatie care are legat turul in loc de retur si returul in loc de tur ?
                De ce ai scos replica din context?!? Am explicat, foarte clar!, de ce nu vad rostul unei asemnea batai de cap pentru o instalatie facuta dupa ureche si care in acest moment merge. Plus ca m-am referit, exclusiv!, la acea situatie. Nu sint de acord cu improvizatiile dar nici nu sint de acord sa intri in casa omului si sa i-o faci vraiste numai fiindca ai gasit o chichita!
                Mai citeste o data daca n-ai inteles la ce ma refeream ... nu-i bai, se-ntimpla ...
                Si daca tot e sa ne luam "in intrebari" explica-mi si mie, te rog, care-i acea mare diferenta de randament care se obtine cind muti turul sus intr-o instalatie mica, neautomatizata, cu circualtie fortata si despre a carei pompa si despre care - in general - nu ai date!?! Cum anume bruma aia de stratificare gravitationala (sau lipsa ei!) influenteaza circualtia apei atunci cind aceasta intra cu un anumit debit, respectiv o anumita viteza in radiator si, implicit, produce o anumita turbulenta ? Astept.

                Lasa omu' in pace si nu-i baga santier in casa fara sa fie absoluta nevoie!

                Comentariu

                Procesare...
                X